Gebonden

€ 20,95

Dit artikel kun je momenteel niet via de website bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels.
Koop lokaal, ook online!
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

"Brood van goede kwaliteit is verkeerd geschreven," beweert een van de bakkers uit Nachtbrood. "Het moet zijn: 'van goede kwalitijd!'" Deze rake opmerking illustreert waar dit boek om draait: brood van lang gerezen deeg. Nachtbrood bestaat uit twee delen: theorie en praktijk. In het theoretische deel beschrijft Ineke Berentschot op heldere wijze de achtergronden van goed brood. Dit doet ze aan de hand van haar grote voorbeeld Raymond Calvel en andere broodgoeroes uit de geschiedenis. Het complete natuurlijke fermentatieproces wordt onder de loep genomen, wat niet alleen buitengewoon leerzaam is, maar ook leuk om te lezen. Het bijzondere rijsproces van brooddeeg kent geen geheimen meer na het lezen van Nachtbrood. In het praktijkdeel komen 22 bakkers van allerlei pluimage aan het woord. Ze delen de recepten van hun favoriete broden - bijna zestig in totaal - en begeleiden de lezer stap voor stap door hun werkwijze. Het enthousiasme van de auteur en de passie van de bakkers werken aanstekelijk. Nachtbrood staat bol van de kennis. Het is een boek dat thuishoort in elke bakkerij, elke restaurantkeuken en op het aanrecht van elke thuisbakker.
ISBN
9789491728082
Vorm
Gebonden
Uitgever
Trophonios Publishing
Druk
1e
Verschenen
26-02-2014
Taal
Nederlands
Pagina's
140 pp.
Genre
Koken
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbookslibr2 : libris