Activiteiten

Boek ''Vanaf een bankje'' Bernhard Harfsterkamp

Eén talent van Bernhard Harfsterkamp, dat slechts weinigen kennen, vormt de aanzet tot het ontstaan van de hier verzamelde bankjescolumns. Bernhard was een meester in het bedenken van tochtjes! In de directe omgeving, maar ook wat verder weg. Mede onder invloed van de beperkingen die de ziekte hem de laatste jaren oplegde, waren de tochtjes verder weg steeds moeilijker te volbrengen en werden het tochtjes in de ‘achterste Achterhoek’. Hij schreef daarover ‘stukjes’, in de krant of in zijn dagboek. Even eruit, even het buitengebied opsnuiven… en wat bespiegelen.

 

Zo ontstonden de ‘bankjescolumns’ in Achterhoek Nieuws over het wel en wee van het Winterswijkse en Aaltense landschap, de mensen die er wonen en leven en de cultuurhistorie van dit gebied dat hem zozeer aan het hart lag. Bernhard hoopte, dat deze teksten nog eens in boekvorm zouden verschijnen. ‘Misschien ben ik wel meer een stukjesschrijver dan een literaire schrijver.’ Die wens wordt met deze uitgave vervuld. En dat is mooi! Niet alleen voor Bernhard, maar ook voor alle vaste lezers van zijn columns. Al was het maar om deze markante Winterswijker, met zijn gezette postuur, zijn krullen, sandalen en geitenwollen sokken te blijven herinneren.


Te koop vanaf donderdag 1 juni bij Boekhandel Kramer, Wooldstraat 24 in Winterswijk


Winkelprijs € 22,50-

 

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
De gast | Emma Cline | 9789048856299 € 23,99
De Hemel | Ilja Gort | 9789083284910 € 17,50
Bloedmaan | Jo Nesbo | 9789403108810 € 24,99
Catch | Elvin Post | 9789026166266 € 16,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 9,99 voor € 4,99
Actieperiode: 9 t/m 15 juni

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Kind & Jeugd

Een speciale selectie van themapagina's voor kinderen en jongvolwassenen

white text

De wilde planten van Nederland

Flora Batava 1800-1934

Esther van Gelder ; Norbert Peeters

€ 79,00
Toen uitgever Jan Christiaan Sepp in 1800 van start ging met een geïllustreerd overzichtswerk van alle Nederlandse planten, kon hij nooit vermoeden dat het laatste deel pas in 1934 zou verschijnen. Uiteindelijk besloeg de Flora Batava 461 afleveringen, verdeeld over 28 boeken: een titanenwerk waar een uitgebreide kring van amateurbotanici, hoogleraren en kunstenaars aan heeft bijgedragen. Dat resulteerde in de tot dan toe meest complete inventaris van de wilde flora van het land. Een verzamelwerk dat bovendien prachtig de grote veranderingen in het Nederlandse landschap, de wetenschap en de waardering van de nationale natuur illustreert. Deze unieke heruitgave in één band bevat een bundeling van alle 2240 platen met daarop meer dan 2630 naar het leven geschilderde planten, paddenstoelen, korstmossen en wieren. Daaruit zijn bovendien honderd iconische soorten gekozen, die op ware grootte en met de oorspronkelijke tekst worden uitgelicht en voorzien van een nieuw verhaal geschreven door een netwerk aan hedendaagse kenners en bewonderaars van planten. Samen met de uitgebreide inleiding en het soortenregister geeft deze nieuwe Flora Batava een bont beeld van onze plantenwereld en het bijzondere dat zij herbergt. Dit boek verschijnt onder de hoofdredactie van Esther van Gelder en Norbert Peeters, met bijdragen van meer dan zestig experts.

Boekennieuws

Dit zijn de winnaars van de Nederlandse Thrillerprijzen

25-5-2023 Tijdens de Avond van het Spannende Boek werden de Nederlandse thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Gouden Strop..

De jury van de Libris Literatuur Prijs 2024 is bekend

24-5-2023 De vakjury van de Libris Literatuur Prijs 2024 is vandaag bekend gemaakt. De jury bestaat uit: Kim Putters, voorzitter..

De VN-Thriller van het Jaar is 'Vlijmscherpe tranen' van S.A. Cosby

22-5-2023 Van de honderden nieuwe thrillers in de VN Detective- en Thrillergids kregen er acht vijf sterren. Daaruit koos de jury de..
Lees verder

Activiteiten

pro-mbooks3 : libris