Activiteiten

Woensdag 12 oktober 20 uur in het doopsgezind kerkje (Kinder Boekenweek)

 

De kinderboekenweek is bij boekhandel Kramer ook voor ouders en opvoeders!

 

Opvoeden gaat niet vanzelf. Met vijf opvoeddoelen helpt Marilse Eerkens

 

Er is geen keiharde handleiding voor het opvoeden van je kinderen. Iedereen doet maar wat, denken veel ouders en opvoeders. Klopt, maar psychologe en journaliste Marilse Eerkens helpt wel. Aan de hand van vijf doelen in de opvoeding laat ze zien hoe kinderen kunnen worden voorbereid op hun toekomst. Op woensdag 12 oktober vertelt Marilse Eerkens daar in het doopsgezind kerkje meer over.

 

Opvoeden is zoveel meer dan het voorkomen van gedragsproblemen. Het gaat ook over de vorming van een mens. Kinderen worden grootgebracht in een competitieve en individualistische samenleving. Wie waarde hecht aan die vorming moet daar goed over nadenken. We zijn als ouders zelf ook het product van onze eigen opvoeding en onze omgeving. En dat is ook niet altijd even goed gegaan.

 

‘Als ze maar gelukkig worden’ helpt ouders en andere (professionele) opvoeders met deze zoektocht. Met de vijf opvoeddoelen laat Eerkens zien hoe kinderen kunnen worden voorbereid op de toekomst. En ook hoe ze op een vreedzame en democratische manier leren samenleven in een steeds complexere maatschappij.

 

Marilse Eerkens studeerde sociale psychologie in Amsterdam en werkte als journalist onder meer voor J/M Ouders en De Correspondent. Artikelen van haar hand verschenen ook in de Volkskrant en NRC Handelsblad, Follow the money en Psychologie Magazine.

 

De schrijfster van ‘Als ze maar gelukkig worden’ komt op uitnodiging van boekhandel Kramer in de kinderboekenweek (van 5 tot en met 16 oktober) naar Winterswijk. In het doopsgezind kerkje aan de Torenstraat vertelt ze op woensdag 12 oktober om 20 uur over opvoeden, kinderen, tegenslagen, successen. En over goed nadenken wat je doet. Kaarten voor deze bijzondere opvoedavond zijn à 10 euro te koop bij boekhandel Kramer, Wooldstraat 24 in Winterswijk.

 

Kaarten kunnen besteld worden:  [email protected] of telefonisch 0543-512173

 Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
IJzer | Holly Black | 9789022595503 € 20,00
Sira | Maria Duenas | 9789028452145 € 26,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 7 t/m 13 okt 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Wij zijn onze hormonen

Wij zijn onze hormonen

Max Nieuwdorp

€ 22,99
Waarom laat acute stress ons zo heftig reageren op een spannende situatie? En hoe komt het dat afwijkende hormoonspiegels verantwoordelijk waren voor een aantal cruciale beslissingen in onze wereldgeschiedenis? Onze hormonen spelen bij veel alledaagse zaken een grote rol – vanaf het moment dat we verwekt worden tot de seconde dat we onze laatste adem uitblazen. Zo regelen ze onze ontwikkeling in de puberteit, zorgen ze voor een succesvolle zwangerschap en zijn ze leidend bij het verouderingsproces. De wetenschappelijke kennis over de manier waarop hormonen hun functie in ons lichaam uitoefenen, is in de afgelopen zeventig jaar enorm toegenomen. Tegelijkertijd zijn vele inzichten onderbelicht gebleven, zoals de grote invloed van onze darmbacteriën op onze hormoonhuishouding en de ontwikkelingen die het vrouwelijk lichaam doormaakt tijdens de overgang. In dit fascinerende boek, waartoe Max Nieuwdorp werd geïnspireerd door het dagelijkse contact met zijn patiënten, wordt de macht van onze hormonen op alle vlakken en in alle levensfasen voor het eerst kristalhelder en tot in detail beschreven.

Boekennieuws

Nobelprize Literature 2022 uitgereikt aan Annie Ernaux

6-10-2022 Dat werd zojuist bekendgemaakt op de Zweedse Academie in Stockholm. Ernaux (1940) krijgt de belangrijkste literaire onderscheiding..

Winnaar Gouden Griffel en Gouden Penseel 2022 bekend

29-9-2022 De Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek, gaat naar Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. Raoul..

Auteur Hilary Mantel (70) overleden

23-9-2022 De Britse auteur Hilary Mantel is overleden. Ze is gisteren in het bijzijn van familie en vrienden "plotseling maar vredig"..
Lees verder

Activiteiten

pro-mbooks2 : libris