2019

januari

Vertaalkwartaal - Wat is het

donderdag 17 januari 2019

Vertaalkwartaal is een reeks literaire avonden over de kunst van het vertalen. Want een vertaling komt niet zomaar tot stand. Het is een samenwerking van Pantheon, Mariekes Boekenlab en het Letterenfonds.

Meer informatie

september

Vertaalkwartaal #2.5 - Nana Kwame Adjei-Brenjah en vertaler Jelle Noorman over 'Friday Black'

donderdag 12 september 2019

Vertaalkwartaal is een reeks literaire avonden over de kunst van het vertalen. Hoe een literaire vertaling tot stand komt en wat daar allemaal bij komt kijken onderzoeken we in deze reeks aan de hand van recente vertalingen en met behulp van de vertalers. Vertaalkwartaal wordt georganiseerd door het Nederlands Letterenfonds, Pantheon Boekhandel en Mariekes Boekenlab.

Meer informatie

oktober

Lezing David de Poel over Frans Pointl

zondag 6 oktober 2019

Frans Pointl was een buurtgenoot en daarom zijn wij maar wat blij dat David de Poel zondag 6 oktober een lezing bij ons komt geven. Hij zal vertellen over zijn samenwerking met Frans Pointl, hun vriendschap en het schrijven van de biografie. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn voor vragen.

Meer informatie

december

Vertaalkwartaal #3 - Hoe vertaal je Thomas Bernhard

dinsdag 17 december 2019

De bekende Oostenrijkse toneelschrijver Thomas Bernhard schreef met 'Houthakken' een ritmische roman in overpeinzingen over kunst, de wereld, zelfmoord en sociaal contact.  

Meer informatie

2020

januari

Poëzieweek 2020

donderdag 30 januari 2020

De poëzieweek 2020 loopt van 30 januari tot 5 februari en heeft als thema De toekomst is nu. Bij besteding van €12,50 aan poëzie krijgt u in de winkel het Poëzieweekgeschenk NuMet deze bloemlezing maakt u kennis met het beste van tien jonge Vlaamse en Nederlandse dichters. 

Meer informatie

maart

Vertaalkwartaal #4 - Jean Genet 'Dagboek van een dief'

donderdag 12 maart 2020

De Franse schrijver Jean Genet valt zonder twijfel onder het kopje ‘Rebellen en dwarsdenkers’ – het thema van de Boekenweek 2020. Daarom gaan we 12 maart bij Vertaalkwartaal #4 in gesprek met zijn vertaler Kiki Coumans. Bij de lezingenreeks Vertaalkwartaal onderzoeken we de kunst van het vertalen met vertalers en met alle ruimte voor gesprek met het publiek. Ditmaal duiken we in het vertalen uit het Frans, Genets poëtische taal, uitgesproken homoseksualiteit, het verwerpen van het standaard idee van het maatschappelijk leven en zijn activisme. 

Meer informatie

Bekendmaking longlist Europese Literatuur Prijs

maandag 16 maart 2020

Dit jaar zijn wij een van de deelnemende boekhandels aan de Europese Literatuur. De Europese Literatuurprijs bekroont zowel de schrijver als de vertaler van de beste hedendaagse Europese roman die het voorgaande jaar in het Nederlands verscheen.

 

Meer informatie

april

Pantheon praat met ... Marjolein Visser

zaterdag 25 april 2020

Met deze filmpjes brengen we boeken en schrijvers bij u thuis!

Meer informatie

mei

Pantheon praat met...

woensdag 20 mei 2020

Met Pantheon praat met... brengen we schrijvers bij u thuis! 

Meer informatie

Pantheon praat met ... Maurits de Bruijn

woensdag 20 mei 2020

Pantheon praat met...  Maurits de Bruijn over Ook mijn holocaust

Meer informatie