Pantheon verkoopt bij Màarten Hell in Huis De Pinto

Marcel van Engelen in Huis De Pinto
20 mei 2024, 20:00, Huis De Pinto

Marcel van Engelen over De stad. Het verhaal van Amsterdam van 1980 tot vandaag 

‘Amsterdam is poep op de stoep en haat in de straat’, zong Danny de Munk in 1985. Zo slecht was de stad er nog niet zo lang geleden aan toe: verarmd, verruwd, lelijk, onveilig. Koen Kleijn gaat in gesprek met Marcel van Engelen over De stad. Het verhaal van Amsterdam van 1980 tot vandaagIn De stad beschrijft Van Engelen de opmerkelijke ontwikkeling ‘van een verloederde stad tot een gewilde metropool’, met weer een heel nieuw assortiment aan problemen en ergernissen.

Koen Kleijn, hoofdredacteur van Ons Amsterdam, is kunsthistoricus en werkzaam bij de Groene Amsterdammer. Elke derde donderdag van de maand spreekt hij met een auteur over een Amsterdams historisch onderwerp.

Marcel van Engelen (1971) is journalist en schrijver. Hij werkte jarenlang voor Het Parool en publiceerde daarnaast in onder meer Vrij Nederland , NRC Handelsblad , De Pers , de Volkskrant en De Groene Amsterdammer. 

DATUM EN TIJD Donderdag 20 juni | aanvang 20.00 | deuren open 19.30 uur | Toegang 6,50 euro | Stadspas/CJP/Student 5 euro | Vrienden gratis. 

Hostname: pro-mbooks2