Voetbalgenen

ebook

vaders en zonen van Oranje

Jeroen Siebelink Taal: Nederlands

ebook

€ 4,99

Voetbalgenen

ebook

€ 4,99

Direct te downloaden
Uw bibliotheek altijd beschikbaar in uw account
Gemakkelijk synchroniseren met geselecteerde apps

Jeroen Siebelink kijkt met topvoetballers naar hun kind op het voetbalveld. Of dat nu een pupil of senior is, een amateur of prof langs de lijn bij hun oogappel vallen deze vakmannen opeens niet meer terug op hun rijke ervaring aan de top. Ze zijn vader.

Bijten ze hun tong af als ze het spel sneller doorzien dan hun kind? Of doen ze over de rug van hun kind hun loopbaan nog eens dunnetjes over? Voetbal en kinderen: een gevaarlijke mix van emoties waaraan ook zij die alles meemaakten, op zaterdagochtend blootstaan. Nederlandse internationals over hun kind op het voetbalveld Terloops biedt deze reeks persoonlijke portretten inzicht in het Nederlandse voetbal. Wat is daaraan uniek?

Geniet en treur mee met duos als Glenn en Jilani (10) Helder, Roy en Dani (10) Makaay, Pierre en Sydney (12) van Hooijdonk, Ruud Geels en kleinzoon Quinn (15), Dean en Kenji (17) Gorré, Erwin en Len (21) Koeman, John en Desley (22) de Wolf, en Jerry en Nigel (27) de Jong.

Off the record
Wat weten we van voetballers? De doelpunten, de prestaties, de transfers de buitenkant. Geen onderwerp is uitputtender besproken dan voetbal, en toch wordt er veel verzwegen.

Over de Menselijke Dingen, de psychologie, de binnenkant. Al die dingen komen aan de oppervlakte als het om vader-zoonrelaties gaat, het doorgeven van talent en techniek, van persoonlijke en nationale eer, van frustraties ook.

Jeroen Siebelink verstaat als geen ander de kunst van de inlevende reportage, waarmee het begrip langs de lijn een nieuwe dimensie krijgt.
ISBN
9789046815502
Vorm
ebook
Uitgever
Nieuw Amsterdam
Druk
1e
Verschenen
21-03-2013
Taal
Nederlands
Pagina's
225 pp.
Genre
Sport & Spel
Geen recensies beschikbaar.
pro-mbooks3 : libris