Welkom bij Boekhandel De Dolfijn

Welkom bij Boekhandel De Dolfijn! We zijn gevestigd op de Haarlemmerdijk, in het hart van de Haarlemmerbuurt. U bent van harte welkom om rond te snuffelen in onze brede voorraad, met literatuur, poëzie, geschiedenis, filosofie, psychologie, reisgidsen, boeken over Amsterdam een grote kinderboekenafdeling en boeken op het gebied van kunst, politiek en sport. Onze medewerkers zijn allemaal bevlogen lezers die u graag helpen bij het vinden van de boeken die u zoekt, of de boeken waarvan u nog niet wist dat u ze nodig had. Wij hebben ook een speelhoek waar uw kinderen zich kunnen vermaken terwijl u rondkijkt.

De meeste boeken in onze winkel, vindt u ook op deze website. Maar niet alle! Zo zijn er altijd lokale Amsterdamse uitgaven op voorraad (zoals bijvoorbeeld De Wollef en de Seve Geitjes), en is er ook altijd een selectie te vinden van de befaamde Uitgeverij Vleugels.

Wanneer u boeken bij De Dolfijn bestelt, zijn deze er doorgaans de volgende dag. Uiteraard kunt u uw boeken thuis laten bezorgen, ook dan heeft u ze meestal de volgende dag in huis.

Eens per maand verstuurt Boekhandel De Dolfijn een nieuwsbrief, met aankondigingen, boekennieuws en vooral veel persoonlijke boekentips. U kunt zich daarvoor aanmelden door hier te klikken. Achter die link kunt u ook eerdere nieuwsbrieven vinden.

Over Boekhandel De Dolfijn

In 1981 begonnen Jan Westerman en Marijke Boon een kleine boekhandel in de De Clercqstraat, vervolgens zijn zij in 1997 verhuisd naar de Haarlemmerdijk. Sindsdien is de boekhandel niet meer weg te denken uit deze mooie Amsterdamse winkelstraat.

In september 2011 is de boekhandel overgenomen door Henk Brandsen en sinds 2017 is Boekhandel De Dolfijn onderdeel van Boekholt Boekhandels.

Boekenpetitie

Het nieuwe kabinet wil de BTW op boeken 
fors verhogen. Teken de petitie daartegen 
door hier te klikken. Waarom leest u hier.

Adres

Boekhandel De Dolfijn
Haarlemmerdijk 92
1013 JG Amsterdam
020-422 39 45

[email protected]

Openingstijden

maandag 11.00-18.00 uur
dinsdag 09.30-18.00 uur
woensdag 09.30-18.00 uur
donderdag 09:30-18.00 uur
vrijdag 09:30-18.00 uur
zaterdag 09.30-17.30 uur
zondag 12.00-17.00 uur

Op 1e Paasdag, 1e en 2e Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn wij gesloten

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

Aanmelden

Onze Tips

We tippen graag onze favoriete titels. Klik hier voor meer tips, of ga direct naar de leestips van Marieke, Eva, Marie-Cécile, Joost of Fien

  • Recente boekentips van De Dolfijn

Recente boekentips van De Dolfijn

Bekijk alles
Bekijk minder
  • De Dolfijn Top 10

Welkom op onze nieuwe website! Ben je benieuwd naar de belangrijkste veranderingen? Of wil je een probleem melden? Klik dan hier!

Hostname: pro-mbooks3