Tips van Fien

Op deze pagina vindt u de leestips van Fien. Fien leest graag en veel literatuur (Nederlands- en Engelstalig). Ze leest ook managementboeken en boeken over klimaat(verandering). En ze kookt graag, dus ze houdt ook van kookboeken. Ze is bachelor in de Bestuurs- en Organisatiewetenschappen en doet een master Business Administration aan de UvA.

Ik heb een paar vragen voor je

Ik heb een paar vragen voor je

Rebecca Makkai

€ 24,99

Een echte pageturner over onderwerpen als femicide, #metoo en het rechtssysteem van de Verenigde Staten. Deze roman heeft een onvergetelijke en goed gestructureerde verhaallijn, met aspecten van een whodunnit-mysterie.

De veertig regels van liefde

De veertig regels van liefde

Elif Shafak

€ 22,99

Een prachtig, pakkend boek! Mocht je vermoeden dat een verhaal uit de 13e eeuw over Rumi ver van je bed is, denk dan aan wat Eli Shafak zelf zegt: literatuur kan mensen in contact brengen met verre landen en culturen. Dat doet dit boek dan ook op een zeer boeiende manier. Het benadrukt alle mooie aspecten van liefde, voor jezelf en voor alles om je heen.

Jacht op het snoekje

De jacht op het snoekje

Juhani Karila

€ 24,50

Wat een fantastisch boek is dit. Alles zit erin: magie, absurdisme en een liefdesverhaal. En dat alles met de prachtigde Laplandse natuur op de achtergrond. Ik heb het in één ruk uitgelezen want het verhaal bleef me volgen. Ik zou willen dat ik het boek nog een keer voor de eerste keer kon lezen. 

Een tafel bij het raam

Een tafel bij het raam

Mirthe van Doornik

€ 22,50

Een smakelijke roman met beeldende taal en een lekkere portie satirische humor. 

Morgen en morgen en morgen

Morgen en morgen en morgen

Gabrielle Zevin

€ 24,99

Een fantastisch gecreëerde (digitale) wereld om in te verdwijnen. Wat een mooi boek!

Demon Copperhead (ENG)

Demon Copperhead

Barbara Kingsolver

€ 14,95

Een onvergetelijk verhaal, verteld vanuit het perspectief van een jongen wiens leven verre van perfect is geweest. Het verhaal is donker, tragisch en humoristisch tegelijkertijd. Het lezen vereist een beetje extra inspanning maar dat is het absoluut waard. De terechte winnaar van de Women's Prize for Fiction 2023. Helaas is het boek (nog) niet vertaald. 

Tijd van zonde

Tijd van zonde

Deepti Kapoor

€ 9,99

Een epische familiesaga over het eeuwige onderwerp van hoe geld en macht corrupt zijn en of een van beide echt geluk kan brengen. Heerlijk boek, leest als een trein. 

pro-mbooks3 : libris