Welkom bij Boomker Boeken!

Boekenweek 2023 | De drvkkery

Het is BOEKENWEEK!

 

* Zaterdag 11 maart vierden we de feestelijke opening van de Boekenweek met een Boekenborrel & Boekenquiz.
Boomker dankt u allen voor uw deelname en gezelligheid! 

* Het interview met Hedy d'Ancona op zondagmiddag 12 maart was een groot succes. Nagenieten kan hier!

* Wij sluiten de Boekenweek af op zondagmiddag 19 maart met een lezing van Jutta Chorus over haar onlangs verschenen boek Alma's dochters. De lezing begint om 15.00 uur, de entree bedraagt € 7,00. Aanmelden kan via geboektinharen.com

* Op 23 maart presenteert Mirjam Meek (Haren) haar boek 'De verwachting voorbij'. In dit boek deelt Mirjam verhalen van moeders in hun prille moederschap die bij haar in de praktijk terechtkwamen. Lees hier meer over Mirjam haar boek.  

U bent van harte welkom deze boekpresentatie bij te wonen. Aamelden kan via [email protected]

* Op 14 april 19.30 uur vindt bij Boomker voor de tweede keer een Book Lovers Event plaats! Aanmelden kan via [email protected] (het programma wordt binnenkort bekendgemaakt)

* donderdag 11 mei leest niemand minder dan acteur Gijs Scholten van Aschat de mooiste verhalen van Anton Tsjechov voor. Niemand schreef zulke veelzijdige korte (en lange) verhalen als Tsjechov. De veelomvattendheid van zijn werk is imponerend, zijn thematiek klassiek-universeel en de vanzelfsprekendheid van zijn karakterschetsen om nooit te vergeten. Gijs Scholten van Aschat koos de mooiste verhalen uit de alom bejubelde Russische Bibliotheekvertaling van Tom Eekman, Aai Prins en Anne Stoffel. Zijn selectie is zowel een eerste kennismaking voor wie nog niets van Tsjechov heeft gelezen, als een aangenaam weerzien voor de liefhebbers. Daarnaast zal Van Aschat vertellen over zijn werk als acteur op het toneel en voor de camera (o.a. Cloaca, De Passievrucht, Tirza en Publieke Werken en tv-series als Pleidooi en Oud Geld).
Locatie: Nicolaaskerk, Irenelaan 2, 9752 LS Haren.
Aanvang: 20.00 uur
Entree: € 15,- inclusief koffie/thee. Aanmelden via geboekintharen.com.

* De olijfolieproeverij i.s.m. met De Kaaskop, die zou plaatsvinden op woensdag 8 februari, is uitgesteld naar zondag 16 april 15.00 uur.
Meer informatie en aanmelden via geboektinharen.com

* we dragen graag ons (kiezel)steentje bij als het om duurzaamheid gaat. Als de deur bij ons open staat hebben wij de kachel NIET aan, is de deur gesloten dan proberen wij de energie binnen te houden. Ook draaien we niet meer volledig automatisch een kassa of pinbon uit, en een papieren zakje om één (vaak in plastic verpakt) kaartje vinden wij eigenlijk overbodig.  

- je vindt ons ook op TikTok met vaak heel grappige filmpjes: @boomkerboeken 

- voor alle informatie over activiteiten in Haren /Glimmen: geboektinharen.com

 

Tot ziens bij Boomker Boeken, uw hofleverancier!   

 

Openingstijden:

Maandag: 13.00 - 18.00

Dinsdag: 09.30 - 18.00

Woensdag: 09.30 - 18.00

Donderdag: 09.30 - 18.00

Vrijdag: 09.30 - 18.00

Zaterdag: 09.30 - 17.00

Zondag: 12.00 - 17.00

 

Agenda op homepage

06
apr
Maarten van Buuren over Marcus Aurelius en de Stoa April Maand van de Filosofie - Maarten van Buuren over zijn recente vertaling van Pierre Hadot's Marcus Aurelius en de Stoa Meer informatie
16
apr
Olijfolie-proeverij Olijfolie-workshop o.l.v. olijfolie-sommelier Wilma van Grinsven. Wat maakt olijfolie goede olijfolie? Hoe proef je dat? Meer informatie
11
mei
Gijs Scholten van Aschat leest voor uit Tsjechov Gijs Scholten van Aschat leest voor uit 'de mooiste verhalen van Tsjechov' Meer informatie

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 13,99 voor € 4,99
Actieperiode: 17 t/m 23 maart

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Deel 2 van de Waldfriede-serie

Lichtpunt

Corina Bomann

€ 22,99
Via het leven en de liefdes van het personeel van het Waldfriede-ziekenhuis komt dertig jaar Berlijnse geschiedenis tot levenBerlijn, 1929. Als het Waldfriede-ziekenhuis eindelijk naam heeft gemaakt dreigt de toekomst er radicaal anders uit te gaan zien. Nu een nieuwe golf van werkloosheid en armoede plaatsvindt vallen mensen makkelijk voor de beloftes van de nationaalsocialisten. Directeur Louis Conradi voelt de veranderingen aan en houdt de sympathie voor de partij angstvallig in de gaten. De constante zorgen eisen hun tol: Conradi’s gezondheid gaat hard achteruit, maar hij moet zich sterk houden voor zijn patiënten en zijn personeel. En dus houdt hij zijn kwalen geheim, zelfs voor Hanna.De komst van de jonge verpleegster Lilly Wegner is een frisse wind door het ziekenhuis, zeker als er iets moois opbloeit tussen haar en dokter Rudolph Kirsch. Maar hun liefde wordt al snel overschaduwd door angst: Kirsch is Joods. Als de Rassenwetten worden ingevoerd en alle Joodse werknemers worden ontslagen staan Lilly en Rudolph voor een onmogelijke keuze. Waar kunnen ze heen nu het net zich steeds dichter sluit?In de pers‘Ideaal recept voor een bestseller.’ NRC‘Genieten en dan met smart wachten op het volgende deel.’ De Telegraaf‘Dat ze pageturners kan schrijven heeft Corina Bomann ruimschoots bewezen.’ Nederlands Dagblad

Boekennieuws

Shortlist Hebban Thrillerprijs 2023 bekend

16-3-2023 De genomineerden voor de Hebban Thrillerprijs 2023 zijn bekend. De volgende titels maken kans op de prijs: Het verkeerde meisje..

Gouden Boeken voor Rutger Vink en Thomas van Grinsven

16-3-2023 YouTubers Rutger Vink en Thomas van Grinsven ontvingen maar liefst twee Gouden Boeken. Van zowel De magische halsband als De..

Shortlist Libris Literatuur Prijs 2023 bekendgemaakt

6-3-2023 De beste zes Nederlandstalige romans van het afgelopen jaar die meedingen naar de Libris Literatuur Prijs 2023 zijn vandaag door..
Lees verder

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Ik ben | Sam Bettens | 9789493248878 € 21,99
Lessen | Ian McEwan | 9789463361606 € 27,50
Epke | John Volkers | 9789026361012 € 21,99
pro-mbooks2 : libris