Welkom bij Boomker Boeken!

 

Activiteit bij Boomker

 

3 juni: Boekenboom op de Zomermarkt
Zaterdag 3 juni is er de hele dag een zomermarkt in het centrum van Haren. Boekhandel Boomker is daar ook aanwezig met een kraam vol tweedehands boeken. De opbrengst van deze boekenverkoop komt geheel ten goede aan Boomkers Boekenboom.
Na de oprichting van de coöperatie (2013) is het fonds De Boomker Boekenboom ingesteld, met als doel kinderen, voor wie het bezit van boeken niet vanzelfsprekend is, een boek cadeau te doen. In samenwerking met onder meer basisscholen krijgen deze kinderen een bon waarvoor ze in de winkel een boek kunnen uitkiezen. 
Het fonds wordt gevuld met de verkoop van tweedehandsboeken uit de uitpuilende boekenkasten van onze coöperanten. Maar bij deze nodigen we nadrukkelijk ook u als klant uit om uw overtollige boeken in te leveren voor dit mooie en belangrijke doel.
De boeken kunt u inleveren in de winkel, wij zorgen voor de kraam en onze coöperanten bemensen de kraam tijdens de zomermarkt. Op naar een prachtige opbrengst voor de Boekenboom!

10 juni: Grote Hortus Dag

Zaterdag 10 juni staat Boomker met een informatiekraam op De Grote Hortus Dag. De Grote Hortus Dag is een initiatief van de Vereniging van Vrienden van de Hortus. Zoals genoegzaam bekend is de gemeente Groningen 1 januari 2023 eigenaar van het Hortus-terrein. De Vrienden van de Hortus hebben intussen een toekomstvisie gepresenteerd, maar zijn ook benieuwd naar jouw mening. 
Tijdens De Grote Hortus Dag is er een ontdekkingstocht met een interactief programma (sprekers, workshops, discussies), waarmee de vereniging hoopt nieuwe stappen op de route naar de Hortus van de toekomst te kunnen zetten. Vijf thema's, elk op hun eigen stek in de tuin, geven de richting aan op deze dag: Ontspannen, Inspireren, Beschermen, Leren en Verzilveren. Komt allen!
25 juni: Geke van der Wal
Het duurt nog even, maar noteer het vooral vast in de agenda: zondagmiddag 25 juni komt journaliste Geke van der Wal bij Boomker vertellen over jurist Guus Belinfante (1911-2000). Dit naar aanleiding van haar recent verschenen en lovend ontvangen biografie van hem, In plaats van woede. Guus Belinfante was een vooruitstrevend jurist, tv-rechter en begaafd docent. In het protestjaar 1968 werd hij rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam, maar bleek niet opgewassen tegen de rebellerende studenten. Ontgoocheld verliet hij het toneel, waarna diep weggestopte oorlogsherinneringen loskwamen. Later keerde Belinfante terug in het openbare leven met een toonaangevende studie over de naoorlogse berechting van politieke delinquenten: In plaats van bijltjesdag.
Waar? Boomker Boeken 
Wanneer? Zondagmiddag 25 juni 15.00 - 16.30 uur
Aanmelden voor deze lezing kan via geboektinharen.com
7, 8 en 9 juli: Dichters van de Prinsentuin
Ook dit jaar staat Boomker weer samen met Godert Walter op dit mooie festival. Tussen geurende kruiden, grassen, bloemen en bomen uit alle windstreken vind je verrassende podiumplekken, idyllische plekjes om van de zon en gedichten te genieten en een boulevard met kraampjes en foodtrucks. Zo wordt poëzie een bijzondere beleving. Je zit er de dichter letterlijk dicht op de huid. Of je nou een ervaren poëzielezer bent of een nieuwsgierige nieuwkomer, we weten zeker dat je bij Dichters van de Prinsentuin verrast zal worden. Dus hou het programma en het overzicht van de deelnemende dichters in de gaten!


NB: Mocht u als eerste van onze activiteiten willen weten abonneer u dan op onze nieuwsbrief. Dat kan door een mailtje te sturen met uw naam en als onderwerp 'inschrijving nieuwsbrief'. Dan komt dat in orde! Voor alle informatie over activiteiten in Haren /Glimmen: geboektinharen.com

* we dragen graag ons (kiezel)steentje bij als het om duurzaamheid gaat. Als de deur bij ons open staat hebben wij de kachel NIET aan, is de deur gesloten dan proberen wij de energie binnen te houden. Ook draaien we niet meer volledig automatisch een kassa of pinbon uit, en een papieren zakje om één (vaak in plastic verpakt) kaartje vinden wij eigenlijk overbodig.  

- je vindt ons ook op TikTok met vaak heel grappige filmpjes: @boomkerboeken 

 

 

Tot ziens bij Boomker Boeken, uw hofleverancier!   

 

Openingstijden:

Maandag: 13.00 - 18.00

Dinsdag: 09.30 - 18.00

Woensdag: 09.30 - 18.00

Donderdag: 09.30 - 18.00

Vrijdag: 09.30 - 18.00

Zaterdag: 09.30 - 17.00

Zondag: 12.00 - 17.00

 

Agenda op homepage

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 9,99 voor € 4,99
Actieperiode: 26 mei t/m 1 juni

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Kind & Jeugd

Een speciale selectie van themapagina's voor kinderen en jongvolwassenen

white text

De wilde planten van Nederland

Flora Batava 1800-1934

Esther van Gelder ; Norbert Peeters

€ 79,00
Toen uitgever Jan Christiaan Sepp in 1800 van start ging met een geïllustreerd overzichtswerk van alle Nederlandse planten, kon hij nooit vermoeden dat het laatste deel pas in 1934 zou verschijnen. Uiteindelijk besloeg de Flora Batava 461 afleveringen, verdeeld over 28 boeken: een titanenwerk waar een uitgebreide kring van amateurbotanici, hoogleraren en kunstenaars aan heeft bijgedragen. Dat resulteerde in de tot dan toe meest complete inventaris van de wilde flora van het land. Een verzamelwerk dat bovendien prachtig de grote veranderingen in het Nederlandse landschap, de wetenschap en de waardering van de nationale natuur illustreert. Deze unieke heruitgave in één band bevat een bundeling van alle 2240 platen met daarop meer dan 2630 naar het leven geschilderde planten, paddenstoelen, korstmossen en wieren. Daaruit zijn bovendien honderd iconische soorten gekozen, die op ware grootte en met de oorspronkelijke tekst worden uitgelicht en voorzien van een nieuw verhaal geschreven door een netwerk aan hedendaagse kenners en bewonderaars van planten. Samen met de uitgebreide inleiding en het soortenregister geeft deze nieuwe Flora Batava een bont beeld van onze plantenwereld en het bijzondere dat zij herbergt. Dit boek verschijnt onder de hoofdredactie van Esther van Gelder en Norbert Peeters, met bijdragen van meer dan zestig experts.

Boekennieuws

Dit zijn de winnaars van de Nederlandse Thrillerprijzen

25-5-2023 Tijdens de Avond van het Spannende Boek werden de Nederlandse thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Gouden Strop..

De jury van de Libris Literatuur Prijs 2024 is bekend

24-5-2023 De vakjury van de Libris Literatuur Prijs 2024 is vandaag bekend gemaakt. De jury bestaat uit: Kim Putters, voorzitter..

De VN-Thriller van het Jaar is 'Vlijmscherpe tranen' van S.A. Cosby

22-5-2023 Van de honderden nieuwe thrillers in de VN Detective- en Thrillergids kregen er acht vijf sterren. Daaruit koos de jury de..
Lees verder

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
De gast | Emma Cline | 9789048856299 € 23,99
De Hemel | Ilja Gort | 9789083284910 € 17,50
Bloedmaan | Jo Nesbo | 9789403108810 € 24,99
Catch | Elvin Post | 9789026166266 € 16,99
pro-mbooks3 : libris