Nieuwe titels van Donna Hay vol heerlijke recepten

Als de toonaangevende en bestverkopende kookboekauteur van Australië heeft Donna Hay de harten (en bijna elk huis) veroverd in haar eigen land – en ver daarbuiten. Donna's naam is een internationaal fenomeen en staat voor toegankelijke maar creatieve recepten en prachtige foto's. Haar kookboeken verkochten wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren.

Dit najaar verschenen 2 kookboeken: Kerstmis en The Fast Five.

Het nieuwe boek van Donna Hay, The Fast Five, nu verkrijgbaar!

The Fast Five

Donna Hay

€ 34,99
Al je favorieten in the fast lane met Donna Hay’s snelle smaaktwists! De onbetwiste koningin van makkelijke, overheerlijke gerechten die er ook nog eens spectaculair uitzien: dat is Donna Hay. In The Fast Five komt ze met verrukkelijke upgrades voor dé klassiekers uit de doordeweekse keuken. Vertrouwde favorieten als pasta, lasagne en taco’s zijn weer als nieuw met vijf verschillende smaakvariaties per gerecht. Serveer er verse salsa’s en sides bij en je tovert in no time een complete maaltijd op tafel. Denk aan bloemkooltaco’s met pittige varkensbuik en een groene salade. Of je gaat voor taco’s met gegrilde limoenkoriandervis. Ook vind je recepten voor lasagne die barsten van de smaak, zoals de variant met chorizo, ricotta en oregano, of met salie en pompoen. De oogstrelende gerechten zijn snel en makkelijk te bereiden en smaken restaurantwaardig. Zo rock je die doordeweekse avonden! Als de toonaangevende en bestverkopende kookboekauteur van Australië heeft Donna Hay het hart van bijna elke thuiskok veroverd; in haar eigen land en ver daarbuiten. Donna is een internationaal fenomeen en zij staat voor toegankelijke maar creatieve recepten en prachtig beeld. Van haar kookboeken werden wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht.

Kerstmis van Donna Hay - Feestelijke diners en lekkernijen

Kerstmis

Donna Hay

€ 32,99
Een stress-vrije en overheerlijke kerst met het ultieme kookboek van Donna Hay Donna Hay’s bestseller zorgt voor een makkelijk te organiseren en overheerlijk kerstdiner. Nu in een volledig herziene editie met veel nieuwe recepten. Deze collectie van 170 indrukwekkende, feestelijke en toch simpele recepten, is een must-have voor iedereen die iets lekkers voor kerst wil koken. Of je nu zelf een heel kerstdiner organiseert, of alleen iets meeneemt naar een het diner van je familie of vrienden, met dit boek zit je in het feestseizoen altijd goed. Van makkelijke voorafjes, tot show-stopping hoofdgerechten zoals een geglazuurde ham, tot tongstrelende desserts waarvan iedereen gegarandeerd onder de indruk zal zijn én zelfs wat speciale eetbare cadeautjes om mee te geven, zorgt Kerstmis voor jouw meest relaxte kerstdiner ooit. Daarnaast vind je ook nog een heel aantal tips om je eettafel te stylen en jouw kerst een extra feestelijk tintje te geven. Wat je ook op het menu zet: het wordt in ieder geval stressvrij, heerlijk én feestelijk! Als de toonaangevende en bestverkopende kookboekauteur van Australië heeft Donna Hay het hart van bijna elke thuiskok veroverd; in haar eigen land en ver daarbuiten. Donna is een internationaal fenomeen en zij staat voor toegankelijke maar creatieve recepten en prachtig beeld. Van haar kookboeken werden wereldwijd meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht.

Recept uit The Fast Five: gehaktballen met boerenkool, citroen en parmezaan

Hoofdgerecht
Voor 4 personen

280 g boerenkool, fijngesneden
1 blik van 400 g cannellinibonen, afgespoeld, uitgelekt en grof geprakt
1 eetlepel fijngeraspte citroenschil
360 g verse ricotta
1 ei
180 g amandelmeel
40 g parmezaan, fijngeraspt, plus extra voor eroverheen
zeezout en grofgemalen zwarte peper
knoflooksaus met salie
1 eetlepel olijfolie extra vergine
12 salieblaadjes
4 tenen knoflook, in plakjes
500 g tomaten uit blik, fijngesneden
125 ml goede groente- of kippenbouillon

 
Leg de boerenkool in een kom en schenk er kokend water over. Laat 3 minuten staan en giet af. Leg de kool tussen 2 lagen keukenpapier en druk overtollig water eruit.

Schep de boerenkool, bonen, citroenschil, ricotta, het ei, amandelmeel, de parmezaan en wat zout en peper door elkaar en vorm er 16 balletjes van.
Verwarm de oven voor op 220 °C.

Maak de knoflooksaus met salie: verhit een grote ovenbestendige koekenpan op matig hoog vuur. Voeg de olie, salie en knoflook toe en bak 30 seconden.

Doe de tomaten en bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Leg de balletjes erin en zet de pan in de oven. Stoof 20-25 minuten, of tot ze gaar zijn. Dien ze op met extra parmezaan.

Tip!
Ik dien deze gehaktballen het liefst op met pasta of met knapperig brood om al die lekkere saus mee op te deppen!

pro-mbooks2 : libris