Boekpresentatie Loesje

zaterdag 13 juni 2015 15:30
Boekpresentatie Loesje
Boekpresentatie door de makers van Loesje : “Flikker de bliksemse boel maar door het keukenraam” en daarna rondschrijven: maak een Loesje-tekst.

Flikker de bliksemse boel maar door het keukenraam

De bedenkers van LOESJE zijn terug. En hoe! Scherp, kritisch; met humor, perspectief en schrijfvermogen.

De Ragebol

De voorjaarsschoonmaak is in onbruik geraakt en met de gevolgen moeten we leven. De wereld loopt over, de maatschappij is vol, de economie te zwaar De zorgen zijn te groot, de aderen verstopt, het leven complex, de atmosfeer smog, ons huis een berging, de zee een vuilnisbelt en de schuldenlast killing.

Het is allemaal teveel; opgehoopt, achterhaald, massaal, druk-druk-druk. Door een teveel aan keuzes kunnen we niet meer kiezen; door een teveel aan prikkels raken we horendol, door een teveel aan problemen zien we het niet meer zitten, door een teveel aan uitnodigingen, feestjes, vrienden, bekenden en partijtjes komen we nergens meer aan toe; door de eindeloze stroom informatie zijn we de draad kwijt; door internet, social media, mobiele telefoon en speed daten hebben we geen rust; door het opvoeren van de prestatiedrang raken we aan de kook; door de veelheid aan politici, adviseurs, economen, deskundigen en columnisten snappen we er niks meer van; door een teveel aan regels, wetten en voorschriften zit ons zelfsturend vermogen gevangen; door een overproductie aan rijken, is er een teveel aan armen en door alles bij elkaar zijn we het zicht op samenhang, achtergrond en verbinding kwijt. En het NOS-journaal gaat het ons ook niet vertellen.

Zo begint de zoektocht naar de betere schoonmaakmiddelen en dito producten. Ik neem twee weken vakantie, spreek met mijn vrouw af dat ze tien dagen naar een vriendin in Amsterdam gaat en stuur de kinderen een ben-druk-bericht met bereikbaarheids-garantie. Ik start met het inslaan van de spullen en haal ter inspiratie herinneringen op aan een tijd waarin de lenteschoonmaak nog ijkpunt is in de cyclus der seizoenen.

pro-mbooks2 : libris