De waarheidszoekster, een leven voor de Joodse zaak

zondag 10 juli 2016 15:00
De waarheidszoekster, een leven voor de Joodse zaak
Ze sloeg bijna geen dag over: Henriëtte Boas, de ongekroonde koningin van de ingezonden brief. Pauline Micheels schreef een biografie over de vrouw die zich haar leven lang inzette voor de 'Joodse zaak'. Zondagmiddag 10 juli om 15:00 uur vertelt zij over de totstandkoming van haar boek in De Amsterdamse Boekhandel.

 

Ze sloeg bijna geen dag over: Henriëtte Boas, de ongekroonde koningin van de ingezonden brief. De vrouw die zich haar leven lang inzette voor de 'Joodse zaak' krijgt terecht een biografie.

Waakhond van de vaderlandse pers 

'Henriëtte Boas, Badhoevedorp'. Bijna elke dag schreef ze wel een of meer ingezonden brieven. Ze was de externe waakhond van om het even welke redactie: geen onjuistheid of overhaaste conclusie ontging haar scherpe lezersblik. Maar Henriëtte Boas (1911-2001) was meer dan een brievenschrijfster. Ze zette zich haar leven lang in voor zaken die met haar Joodse achtergrond te maken hadden en speelde een belangrijke rol in de affaires rond Friedrich Weinreb en de oorlogsmisdadiger Pieter Menten. Pauline Micheels schreef de biografie van deze weerbarstige eenling, wier brieven nog altijd door vele krantenlezers worden gemist.

pro-mbooks3 : libris