Presentatie Gids van joods Erfgoed

zondag 3 juli 2016 15:00
Presentatie Gids van joods Erfgoed
15:00 uur: De samenstellers van 'Gids van joods Erfgoed' lichten op deze middag hun werk toe. Een gesprek met de auteurs Paul Vigeveno en Jan Stoutenbeek.

 

Gids van joods erfgoed in Nederland

Jan Stoutenbeek en Paul Vigeveno

'Een voortreffelijk leesbare geschiedenis van de joden in Nederland met een diepgang die de verwachtingen van het woord Gids ver overstijgt.' -Emile Schrijver, Algemeen directeur Joods Historisch Museum en Joods Cultureel Kwartier


Per streek en plaats beschrijven de auteurs de vele gebouwen, monumenten, plekken en objecten die te maken hebben met de joodse cultuur, religie en geschiedenis. Dit varieert van een kleine dorpssjoel en een vergeten begraafplaats tot het Spinozahuis in Voorburg en de resten van het imperium van textielbaron Menko in Enschede. Met aandacht voor regionale verschillen en details, op basis van veel en gedegen onderzoek, worden de geschiedenis en de huidige joodse gemeenschappen uitvoerig beschreven. Het boek is rijk geïllustreerd met historische afbeeldingen, foto's en stadsplattegronden. Een onmisbaar naslagwerk en een uitvoerige gids.


Jan Stoutenbeek en Paul Vigeveno publiceren al ruim dertig jaar over de joodse wereld in Nederland. Het boek Joods Amsterdam beleeft inmiddels zijn zesde editie en is ook uitgegeven in het Engels en Duits. In de jaren tachtig verscheen van hun hand Joods Nederland, dat enthousiast werd ontvangen.

pro-mbooks3 : libris