Dubbelgesprek met Onno Wesseling en Marjoleine Oppenheim-Spangenberg

zaterdag 11 juni 2016 15:00
Dubbelgesprek met Onno Wesseling en Marjoleine Oppenheim-Spangenberg
Om 15:00 uur: Onno en Marjoleine publiceren beide hun boeken bij uitgeverij De Geus. Onno publiceerde onlangs 'Suiker', een verhaal over een meesterbakker in het negentiende-eeuwse Venetië. Marjoleine schreef 'Haring aan de Seine', een autobiografisch verhaal dat zich situeert in het bruisende Parijs.

 

Onno Wesseling (Amstelveen, 1967) heeft een rijkgeschakeerde levensloop. Van fysiotherapeut ontwikkelde hij zich tot klassiek zanger en zangdocent. Een gehooraandoening dwong hem echter te stoppen met zingen, waarna hij het schrijverschap ontdekte. In zijn vrije tijd was Wesseling verder bonbonmaker en karatedocent.

Marjoleine Oppenheim-Spangenberg woonde en werkte vijftien jaar in bruisend Parijs en zette daar samen met haar toenmalige man Boy een winkel- en restaurantketen op. Ze debuteerde in 2013 met het lovend ontvangen boek 'Over zij en ik', over het effect dat het kampverleden van haar moeder had op de dagelijkse kleine gewoontes binnen het familieleven tijdens haar jeugd. Haring aan de Seine is haar tweede autobiografische boek. Marjoleine is getrouwd, heeft een zoon en twee stiefdochters. Ze woont en werkt in Amsterdam.

 

pro-mbooks3 : libris