Boris Dittrich vertelt over 'Halszaak'

zaterdag 18 november 2017 15:00
Boris Dittrich vertelt over 'Halszaak'

15:00 uur | Vrije toegang, maar kunt u laten weten dat u komt? De lezing gaat door bij voldoende aanmeldingen. 

Boris Dittrich werkte een rechtszaak om tot een bijzonder spannende en actuele thriller: 'Halszaak'. Dittrich situeerde de thriller deels in Amsterdam Buitenveldert en zelfs De Amsterdamse Boekhandel heeft een rol! Zaterdag 18 november om 15:00 is Dittrich te gast in de boekhandel en vertelt hij over zijn boek. U bent van harte welkom, graag tot dan! 

Voor een juwelierszaak in de P.C. Hooftstraat houdt de politie een zwerver aan op verdenking van diefstal. Hij verzet zich hevig en een van de agenten gebruikt een nekklem, waarna de man in coma raakt. Rechercheur Maya Oliphant ondervraagt de agenten. Al snel blijkt dat hun verklaring ernstig afwijkt van een filmpje dat opduikt op internet. 
Wanneer vervolgens de zwerver in zijn ziekenhuisbed wordt vermoord, heeft Maya plotseling een moordonderzoek onder handen. Onder grote druk gaat Maya op zoek naar de identiteit van de zwerver. De speurtocht leidt haar dertig jaar terug in de tijd, toen een rechter in Alkmaar enkele zeer omstreden vonnissen uitsprak en daarna spoorloos verdween.

 

Boris O. Dittrich

Boris O. Dittrich

Boris O. Dittrich (1955) werkte als advocaat in Amsterdam, als rechter in Alkmaar en was jarenlang Tweede Kamerlid en fractievoorzitter van D66. Sinds 2007 werkt Dittrich voor Human Rights Watch, in New York en Berlijn. Eerder publiceerde Dittrich de thrillers Moord en brand en De waarheid liegen, die enthousiast werden ontvangen.

pro-mbooks3 : libris