Casper Luckerhof over 'Een eenzame bruggenbouwer'

zondag 22 januari 2017 15:00
Casper Luckerhof over 'Een eenzame bruggenbouwer'

15:00 uur: Casper Luckerhof (oud boekenpanellid DWDD) vertelt over zijn reis door India in het spoor van indoloog P.A.S. van Limburg Brouwer. Toegang gratis, wel graag inschrijven.

 

Een pleidooi voor een opener en toleranter wereldbeeld. Een spannende liefdesgeschiedenis. Het kleurrijke en mystieke India. Akbar (1872), de ideeënroman van de vergeten schrijver en indoloog P.A.S. van Limburg Brouwer, heeft het allemaal. Toen Casper tijdens zijn studie indologie in aanraking kwam met Akbar was een fascinatie geboren. Waarom vormt juist India, dat Van Limburg Brouwer nooit bezocht, het literaire decor voor diens progressieve boodschap?

Met Akbar in zijn rugzak en liefdesverdriet in zijn hart reist Casper af naar India, het land dat hem al vanaf zijn vroege jeugd bezighoudt. Daar begint een speurtocht naar de opkomst van de indologie, de wereld van de negentiende-eeuwse vrijdenkers, en de eenzame strijd die Van Limburg Brouwer voerde, gespiegeld in zijn eigen eenzaamheid. Hij ontmoet wonderlijke medereizigers, maakt kennis met de toeristenindustrie en woont een tijd in huis bij een gepensioneerde hoogleraar literatuur. Eenmaal terug beschrijft hij voor ons het hedendaagse India dat hij heeft ervaren.

Casper Luckerhof (1988) studeerde cum laude af in Geschiedenis aan de Universiteit Leiden. Daarnaast studeerde hij Indiase talen en cultuur. Hij werkte in de Kennemer Boekhandel in Haarlem en zat in het boekenpanel van DWDD. Inmiddels is hij redacteur non-fictie bij uitgeverij Hollands Diep. Dit boek is zijn eerste.

pro-mbooks2 : libris