Het complete proza van Marten Toonder door Dick de Boer en Klaas Driebergen

vrijdag 17 november 2017 16:00
Het complete proza van Marten Toonder door Dick de Boer en Klaas Driebergen

16:00 uur | Vrije toegang, maar kunt u laten weten dat u komt?

Marten Toonder was een veelzijdige verhalenverteller. Vertellen deed hij door middel van zijn magistrale stripoeuvre over heer Bommel en Tom Poes, maar bijvoorbeeld ook via talloze andere strips, cartoons en tekenfilms. In Het Volle Leven, deel 4 in de completeprozareeks van Toonder, beschrijven Dick de Boer en Klaas Driebergen het veelzijdige werk van Marten Toonder. Kom luisteren naar deze Toonderkenners, u bent van harte welkom! 

Marten Toonder was een veelzijdige verhalenverteller. Vertellen deed hij door middel van zijn magistrale stripoeuvre over heer Bommel en Tom Poes, maar bijvoorbeeld ook via talloze andere strips, cartoons en tekenfilms. En in de jaren veertig en vijftig schreef hij meerdere korte verhalen.

Deze verhalen tonen de verbeeldingswereld van Toonder in de volle breedte: van avonturenverhalen die zich afspelen in exotische oorden als Latijns-Amerika, via dierenfabels à la Fontaine, tot magisch realistische vertellingen en kolderiek nonsensproza.

Met deze uitgave verschijnen al deze korte verhalen voor het eerst bij elkaar in één boek. Inclusief een niet eerder verschenen verhaal: ‘De laatste dans’. Een deel van de verhalen is tevens door Toonder zelf geïllustreerd.

De samenstellers zijn Toonderkenners Dick de Boer en Klaas Driebergen. Dick maakte samen met Loek Donders het boek De tekentafel wiebelde een beetje: De beginjaren van Marten Toonder 1933-1943. Klaas schreef eerder Bommel en Bijbel en het ‘Schrijversprentenboek’ Marten Toonder: Een dubbel denkraam. Samen bundelden zij ook de gedichten van Toonder in Nu is de moen gevangen: Alle poëmen van Marten Toonder.

Blader hier door gedeelten van het boek.

Bekijk hier de gedetailleerde (voorlopige) inhoudsopgave van de hele reeks.

pro-mbooks3 : libris