Jurriën Rood presenteert zijn boek 'Filosofie van de jamsessie' (mét muziek)

zaterdag 11 november 2017 15:00
Jurriën Rood presenteert zijn boek 'Filosofie van de jamsessie' (mét muziek)

15:00 uur | Met levende muziek: saxofoon en toetsenist! | Vrije toegang, maar kunt u laten weten dat u komt? 

Als amateursaxofonist heeft Jurriën Rood vijfentwintig jaar ervaring met het spelen in jamsessies, met alle bijbehorende hoogte- en dieptepunten. Als filosoof beschouwt hij de jam als een experiment van mensen die elkaar (nog) niet kennen en in vrijheid met elkaar samenwerken. Het is een prachtige metafoor voor het openbare leven en het publieke debat. 

Zaterdag 11 november presenteert Jurriën zijn boek in De Amsterdamse Boekhandel. En uiteraard is er een muzikale omlijsting met Jurriën op saxofoon en een toetsenist om ook in de praktijk de filosofie van de jamsessie te beleven!

 

De vragen die bij de jam spelen, zijn vragen die ons allemaal aangaan. Waarom verloopt vrije samenwerking soms zo moeizaam? Hoeveel regels hebben we nodig en welke rol speelt autoriteit daarbij? En vooral: is het onze beperkte opvatting van vrijheid die ons hier in de weg zit? Wij denken vaak dat vrijheid wordt beperkt door regels, maar Jurriën Rood laat zien dat regels juist vrijheid kunnen schéppen, zowel in de muziek als in de maatschappij.

pro-mbooks2 : libris