Schrijvers on tour

vrijdag 22 september 2017 16:00
Schrijvers on tour

16:00 uur | Vrije toegang

Vrijdag strijken drie veelbelovende auteurs neer in De Amsterdamse Boekhandel voor een pitch en een gesprek over hun pas verschenen boeken. Alma Mathijsen schreef de roman Vergeet de meisjesLucas de Waard de roman Kraaien tellen en Thomas Heerma van Voss het non-fictiewerk Plaatsvervangers. De drie schrijvers toeren door het land. U bent van harte welkom! 

Alma Mathijsen
 (1984) begon op haar achttiende met schrijven voor de jongerenwebsite spunk.nl en ze was de helft van het duo Fanny & Alma in Het Parool. In New York studeerde ze Creative Writing aan het Pratt Institute. In 2011 studeerde ze af aan de Gerrit Rietveld Academie, afdeling Beeld & Taal. Ze is schrijver van zes toneelstukken, een verhalenbundel en twee romans. Pas verscheen haar roman Vergeet de meisjes bij De Bezige Bij, een roman waarin twee vrouwen besluiten zich aan de wereld te onttrekken. 

Lucas de Waard (1984) schreef onder meer voor Bos Theaterproducties, Cojones (VARA) en het Zuidelijk Toneel. Zijn romandebuut De kamers (2015) werd genomineerd voor de Schaduwprijs Gouden Strop 2016. De Waard ontving de Musical Award voor beste script voor 'Willem Ruis, de show van zijn leven' en is co-auteur van het uitstekend ontvangen Watskeburt?! De musical. Net gepubliceerd is zijn roman Kraaien tellen. 

Thomas Heerma van Voss (1990, Amsterdam) schreef onder meer de romans De Allestafel (2009) en Stern (2013) en de verhalenbundel De derde persoon (2014). In augustus 2017 verscheen de non-fictie-bundel Plaatsvervangers. Hij publiceert interviews, verhalen en artikelen in onder meer De Groene Amsterdammer en op De Correspondent.

pro-mbooks3 : libris