Schwob leesclub: Het verlaten land

zondag 15 januari 2017 14:00
Schwob leesclub: Het verlaten land
Op zondag 15 januari 14:00 uur huist De Amsterdamse Boekhandel één van de 11 leesclubs in Amsterdam in het kader van Schwob 2017. Onder leiding van leesclubleider en VPRO-redacteur Anton de Goede en oprichter van de Berberbibliotheek Asis Aynan gaan we in gesprek over 'Het verlaten land' van de Algerijnse schrijver Mouloud Mammeri.
Lijkt het je leuk om aanwezig te zijn bij de leesclub, om te horen wat anderen van het boek vinden en om zelf mee te praten over dit boek? Voor €5,- koop je een kaartje bij De Amsterdamse Boekhandel (excl. boek). Hier zijn ook kaartjes voor de andere leesclubs in Amsterdam te koop.

 

Bekijk het overzicht op de website van de actie: http://nl.schwob-books.eu/actie/live/index.php?p=55

Na afloop is er het Schwobfest, een feestelijke borrel in het Volkshotel (Wibautstraat) waarbij alle ambassadeurs in vijf minuten een pleidooi voor hun boek houden. Het programma wordt aldaar afgesloten met een literaire quiz waarbij je het boekenpakket met alle tien boeken kunt winnen!

Anton de Goede begon zijn literaire carrière als boekverkoper in Athenaeum Boekhandel aan het Spui in Amsterdam. Sinds de jaren 80 verzorgt hij verschillende literaire radioprogramma’s op VPRO. Hij publiceert ook regelmatig bij Het Parool en bij NRC Handelsblad en is eindredacteur van Woord.nl.

Het verlaten land is verschenen in de Berberbibliotheek en is uitgegeven door Uitgeverij Jurgen Maas. Het boek is uit het Frans vertaald door Hester Tollenaar. Asis Aynan schreef het nawoord.

pro-mbooks2 : libris