Singing in the Brain met Erik Scherder

zondag 17 december 2017 15:00
Singing in the Brain met Erik Scherder

15:00 uur | Toegang €2,50, kunt u laten weten dat u komt? 

Gerard Klaasen gaat in de etalage in gesprek met Erik Scherder, neurowetenschapper aan de Vrije Universiteit. Onlangs schreef Scherder zijn boek 'Singing in the Brain' waarin hij ingaat op de bijzondere functie die muziek op de hersenen kan hebben en hij doet dit op een bijzonder toegankelijke manier. Eerder toonde hij aan hoe belangrijk bewegen is voor onze ontwikkeling. Tijdens dit gesprek is er uiteraard gelegenheid voor vragen. 

Singing in the brain

Over de unieke samenwerking tussen muziek en de hersenen

Erik Scherder

Erik Scherder speelt viool. Hij kan er nog niet veel van, maar het oefenen en het bezig zijn met muziek stimuleert zijn hersenen. Hij wordt er fit van – en gelukkig. Muziek, op wat voor manier dan ook beleefd, professioneel of zomaar, passief of actief, kan wonderen doen. In Singing in the brain beschrijft Scherder hoe. Een aantal bijzondere mensen komt voorbij: de violist die een aardbeving overleefde, het meisje dat uit een coma ontwaakt door haar lievelingsmuziek, de verlamde gitarist die componist werd, de eeneiige tweeling die geen melodie kan volgen maar ritmisch geniaal is. Waarom wordt een liedje een hit? Waarom houden we van droevige muziek? Dit boek beantwoordt alle vragen over hersenen en muziek.

Boeiende wetenschap wordt afgewisseld met unieke casestudy’s. De meest bevlogen professor van Nederland vertelt zoals alleen hij dat kan: met vaart, vaardigheid en een groot inlevingsvermogen.

pro-mbooks3 : libris