Programma
11:00 - 11:30 uur Poëzie: Kira Wuck, Noodlanding
Kira Wuck bijt het spits af op Bookstoreday en draagt voor uit: De zee heeft honger, Noodlanding en Finse meisjes.
Met Finse meisjes maakte Kira Wuck een overrompelende entree in de Nederlandse poëzie. Vele duizenden lezers genoten van haar geheel eigen kijk op de wereld. In de langverwachte tweede bundel laat ze haar Finse roots voor wat die zijn.
11:30 - 13:00 uur Frank Krake met Wim Aloserij (90+) over hun boek: De laatste getuige
De 94-jarige Wim Alosery uit Amsterdam overleefde tijdens de Tweede Wereldoorlog drie concentratiekampen en het bombardement op oceaanstomer Cap Arcona, een scheepsramp die vier keer zoveel slachtoffers eiste als de ondergang van de Titanic. Frank Krake beschrijft zijn lotgevallen In De laatste getuige met historische precisie.
13:30 - 14:15 uur Nina Polak: Gebrek is een groot woord
Nynke ‘Skip’ Nauta is al zeven jaar op zee als het verleden plotseling voor haar neus staat, zomaar, in de jachthaven van Cannes: het echtpaar Zeno en hun briljante puberzoon, Juda. De enthousiaste Zeno’s hebben al eens eerder goed gezorgd voor Skip en ze nodigen haar uit om een zomer door te brengen in hun tuinhuis in Amsterdam. Schoorvoetend accepteert Skip de uitnodiging en reist terug naar Nederland. De heldin heeft zich altijd met succes verzet tegen de rollen die haar werden opgedrongen, maar nu zal ze haar buitenstaanderschap opnieuw moeten overdenken. Kan een balling eigenlijk ooit nog thuis zijn?
Gebrek is een groot woord is een roman over de desoriëntatie tussen vrijheid en verbondenheid. Een boek over hechting, aan elkaar, maar ook aan onze eigen realiteit.
14:15 - 15:00 uur Tinkebell: Het gevaar van angst, over Fukushima
Het gevaar van angst van TINKEBELL. gaat over de kernramp in Fukushima op 11 maart 2011. Je herinnert je het nieuws vast nog wel; we zaten allemaal aan de buis gekluisterd. Maar wist je dat er uiteindelijk niemand is overleden door de straling? Nee, echt niet. Maar dat betekent niet dat er geen slachtoffers zijn. TINKEBELL reisde zeven weken door het getroffen gebied en luisterde naar de verhalen van bewoners en de stilte van verlaten dorpen. In Het gevaar van angst deelt ze haar reisdagboek en in een pijnlijk openhartige brief schrijft ze hoe ze ontdekte dat angst soms gevaarlijker is dan het gevaar zelf. Samen vormen deze twee verhalen een uniek en wervelend verslag dat leest als een pageturner die een haarscherp beeld geeft van feiten, emoties en gevolgen van de ramp.
15:30 - 16:15 uur Ruut de Kloet met (jazz)zang Derk de Cloet: Hoezo toevallig
Ruut de Kloet is een van de bekendste natuurgeneeskundig therapeuten in Nederland. Velen heeft zij in de afgelopen 32 jaar al geholpen in haar praktijk: van baby’s tot pubers, van jong tot volwassen, vrouwen en mannen. Zo kwamen de verhalen in Hoezo toevallig tot stand. Prachtige verhalen, af en toe ontroerend, of met verklarende gebeurtenissen. Zoals Ruut zelf zegt over toevalligheden: ‘Het lot valt je toe’.
16:15 - 17:00 uur Milou Frencken met gitarist Ronald Schmitz: Leven in het lied
Samen met gitarist Ronald Schmitz zingt en vertel Mylou Frencken over haar boek "Leven in het lied" waarin zij haar interviews met 25 bekende en minder bekende liedschrijvers, cabaretiers en theaterzangers over hun mooiste lied optekende. Met Brigitte Kaandorp, Youp van ’t Hek, Claudia de Breij, Paul van Vliet en vele anderen. Het boek bevat een cd met de liedjes.