De Bosatlas van het Nederlandse voetbal

zaterdag 24 februari 2018 15:00
De Bosatlas van het Nederlandse voetbal

15:00 uur | Vrije toegang, maar kunt u laten weten dat u komt?

Er is geen sport in Nederland die zo dicht bij de Nederlander staat. Bijna 94 procent woont hooguit drie kilometer van een voetbalveld Jan van Galen maakt  aan de hand van De Bosatlas van het Nederlandse voetbal een reis langs de velden van Nederland. Hij interviewt schrijver en sporthistoricus Jurryt van de Vooren. Zij gaan specifiek in op de ontstaansgeschiedenis en betekenis van de voetbalclubs uit  Amsterdam-Zuid, Buitenveldert en Amstelveen.

De Bosatlas van het Nederlandse voetbal brengt deze volkssport breed in kaart. Met thema’s als de amateurs en de profs, voetbal en de maatschappij, en de rol van de commercie. De atlas is tot stand gekomen in samenwerking met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de KNVB.

De Bosatlas van het Nederlandse voetbal neemt je mee op reis langs de velden in kaart én beeld. Er is geen sport in Nederland die zo dicht bij de Nederlander staat. Bijna 94 procent woont hooguit drie kilometer van een voetbalveld. En naast de voetbalvelden zijn er de straatnamen, de sportpagina’s in de kranten en is ‘ons’ voetbal bekend in het buitenland. De Bosatlas van het Nederlandse voetbal brengt deze volkssport breed in kaart. Met thema’s als de amateurs en de profs, voetbal en de maatschappij en de rol van de commercie. De Bosatlas van het Nederlandse voetbal is tot stand gekomen in samenwerking met de Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en de KNVB.Bekijk en lees over de duizenden clubs, de stadions en de complete infrastructuur van het voetbal. Er is aandacht voor prof- en amateurvoetbal, (kunst)grasvelden, de prestaties over de landsgrenzen, clubculturen en de media. Ook is te zien dat het Nederlandse voetbal in WO I met bijna 200 nieuwe clubs uitgroeit tot een heuse volkssport. De atlas belicht verder onlosmakelijk met het voetbal verbonden onderwerpen als salarissen, transfers, de talloze fans, veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid.

pro-mbooks2 : libris