Geert-Jan Knoops met zijn nieuwste boek 'De laatste kamer'

zondag 14 januari 2018 15:00
Geert-Jan Knoops met zijn nieuwste boek 'De laatste kamer'

15:00 uur | Vrije toegang, maar kunt u laten weten dat u komt? 

Geert-Jan Knoops zal geïnterviewd worden door Gerard Klaasen over zijn nieuwste boek: De laatste kamer, waarin de topadvocaat de lezer laat kennismaken met de ontluisterende wereld van gerechtelijke dwalingen, waarin Knoops is gespecialiseerd. Op spannende en meeslepende wijze beschrijft hij de wereld van onmacht, duisternis en hoop, die verbonden is aan het lot van mensen die onterecht achter de tralies zitten.

Op 15 juli 2005 worden op Bonaire twee broers vermoord aangetroffen bij de vuurtoren Spelonk. Ze zijn op afschuwelijk wijze om het leven gebracht. De Bonairiaanse gemeenschap is geschokt. De drie mannen die ervoor worden opgepakt, worden tot in hoogste instantie voor deze moorden veroordeeld. Maar de veroordeling van twee van hen roept bij sommigen veel twijfel op.

Als in 2012 het Knoops’ Innocence Project wordt gevraagd onderzoek te doen naar hun onschuld, ontspint zich een unieke rechtszaak met een onverwachte ontknoping. De Spelonk-zaak zal de geschiedenis ingaan als een van de aangrijpendste dwalingszaken ooit.

In De laatste kamer laat topadvocaat Geert-Jan Knoops de lezer kennismaken met de ontluisterende wereld van gerechtelijke dwalingen, waarin hij is gespecialiseerd. Op spannende en meeslepende wijze beschrijft hij de wereld van onmacht, duisternis en hoop, die verbonden is aan het lot van mensen die onterecht achter de tralies zitten.

pro-mbooks2 : libris