Ronit Palache in gesprek met Jan Six: Rembrandts portret van een jonge man

zaterdag 30 juni 2018 15:00
Ronit Palache in gesprek met Jan Six: Rembrandts portret van een jonge man

15:00 uur | Toegang €7,50, inschrijven per e-mail of in de winkel! Locatie: CSB, De Cuserstraat 3

Kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six heeft een nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt. Toen zijn oog op het Portret van een jonge man in een veilingcatalogus van Christie’s viel, wist hij meteen dat het niet een werk uit ‘the circle of Rembrandt’ was, maar dat de meester het zélf had geschilderd. Over zijn aankoop schreef hij het boek Rembrandts Portret van een jonge man waarin hij hij de lezer meeneemt op een spannende ontdekkingstocht en waarin hij vertelt over zijn jongensdroom die werkelijkheid werd.

Op zaterdagmiddag 30 juni gaat Ronit Palache met Jan Six in gesprek. Zij spreken over de zoektocht, de aankoop en het boek. 


 

Toen het oog van kunsthandelaar Jan Six op het Portret van een jonge man in een veilingcatalogus van Christie’s viel, wist hij meteen dat het niet een werk uit ‘the circle of Rembrandt’ was, maar dat de meester het zélf had geschilderd. De laatste keer dat een totaal onbekende Rembrandt werd ontdekt was in 1974 (De doop van de eunuch). Hoe overtuig je de wereld van zo’n ontdekking? Bestaat er zoiets als een absoluut oog? Hoe bijzonder is dit schilderij in verhouding tot het overige werk van Nederlands beroemdste schilder? Jan Six neemt in dit boek de lezer op meeslepende en erudiete wijze mee in die spannende ontdekkingstocht en jongensdroom die werkelijkheid werd en laat het Portret van een jonge man zien door het oog van zijn ontdekker.

Jan Six (1978) studeerde kunstgeschiedenis en werkte bij veilinghuis Sotheby’s in Londen en Amsterdam, als hoofd van de afdeling Oude Meesters. Sinds 2008 is hij kunsthandelaar en heeft hij zijn eigen galerie, gespecialiseerd in schilderijen en tekeningen van Hollandse en Vlaamse Oude Meesters.

pro-mbooks2 : libris