Boekenweek: Vroegevogelbrunch met columnisten en vogelkijkers Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen

zondag 18 maart 2018 11:00
Boekenweek: Vroegevogelbrunch met columnisten en vogelkijkers Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen

11:00 uur | Toegang 5 euro, inschrijven in de winkel 

Vroege vogels en vogelaars opgelet! Columnisten en vogelkijkers Saskia van Loenen en Jean-Pierre Geelen schreven drie jaar lang in het tijdschrift Vogels over hun gedeelde passie: het kijken naar vogels én vogelaars. Met vogelaars is het goed spotten. Wie zijn toch die rare snoeshanen in het veld, die buikige baardmannen in hun camouflagekleding compleet met afritsbroek? En moet je echt zo worden om van vogels te houden, of word je vanzelf zo als je veel naar vogels kijkt? Kom luisteren naar de auteurs van Spotvogels tijdens onze vroegevogelbrunch en eet lekker mee! 

 

Spotvogels

Een vrolijke veldgids over vogels en vogelaars
Jean-Pierre Geelen en Saskia van Loenen

Columnisten en vogelkijkers Saskia van Loenen en Jean-Pierre Geelen schreven drie jaar lang in het tijdschrift Vogels over hun gedeelde passie: het kijken naar vogels én vogelaars. Met vogelaars is het goed spotten. Wie zijn toch die rare snoeshanen in het veld, die buikige baardmannen in hun camouflagekleding compleet met afritsbroek? En moet je echt zo worden om van vogels te houden, of word je vanzelf zo als je veel naar vogels kijkt?

Geelen en Van Loenen gingen het veld in, keken om zich heen en beschreven in een vermakelijke stijl de gekte en de gekken, maar ook de liefde voor de balkonmerel, de schoonheid van de scholekster en de kunst van het kijken. Soms hilarisch, soms ontroerend.

Het resultaat is een bonte liefdesverklaring in woord en beeld, vol vogels, én (milde) spot.

 

Jean-Pierre Geelen is redacteur bij de Volkskrant en al veel langer vogelaar. In 2010 schreef hij Blinde vink; Hoe ik leerde vogels kijken. Samen hebben ze een populaire column in het tijdschrift Vogels.

Saskia van Loenen is eindredacteur bij NRC Handelsblad en begon vier jaar geleden met vogels kijken.

pro-mbooks3 : libris