Land van echo's

zaterdag 18 maart 2023 15:00
Land van echo's

Op zaterdag 18 maart, dit is de 2e zaterdag van de Boekenweek (11 t/m 19 maart) geeft Mark Stokmans, de winnaar van de Boekhandelsprijs 2023 een lezing over zijn bijzondere boek 'Land van echo's'. De lezing vindt plaats van 15:00 tot 16:00.

'Land van echo’s' is een monumentale roman over oorlog, vriendschap, passie en onbereikbare liefde. Een diepmenselijk verhaal over goed en kwaad, en over het tonen van moed en standvastigheid in bewogen tijden. Een epische familiegeschiedenis in het roerige Spanje van vorige eeuw.

Herman Kruijssen vecht in de Eerste Wereldoorlog aan Duitse zijde. Na het einde van de oorlog zwerft hij jarenlang door Europa. Op een dag in 1929 zakt hij onder een boom in elkaar. Hij wordt gevonden door Vicente Urias, die hem meeneemt naar zijn landgoed en opneemt in zijn familie. Tussen hen ontstaat een hechte vriendschap en Herman raakt vergroeid met het land en de mensen.

Dan breekt de Spaanse Burgeroorlog uit en moet Herman partij kiezen. Trauma’s uit het verleden doemen op. In de chaos van de Burgeroorlog komt er liefde in Hermans leven en wordt hij vader van een zoon. Lukt het Herman in deze woelige tijden, in een land waarvan hij is gaan houden, op zijn eigen morele kompas te varen en zijn vrouw, zijn kind en iedereen die hem dierbaar is te beschermen?

Tijdstip: 15:00
Toegang: gratis
Inschrijven per mail: [email protected]
of telefonisch 020-421 8324
Locatie: Buitenveldertselaan 170

 

pro-mbooks3 : libris