Opening Boekenweek: Richard Jeanson en Geert Mak

zaterdag 12 maart 2016 14:30
Opening Boekenweek: Richard Jeanson en Geert Mak
Om 14:30 uur: Richard Jeanson presenteert zijn 'De Legende van Amsterdam'. Gekleed in zeventiende-eeuws kostuum vertelt hij over de vergeten ontstaansgeschiedenis van Amsterdam. Hij wordt ook geïnterviewd. Aansluitend neemt Geert Mak plaats in de etalage voor een etalagegesprek met Willem Offenberg.

Als je vandaag de dag door Amsterdam loopt en je overal de pracht en praal uit de Gouden Eeuw ziet, ben je je er niet van bewust dat hetzelfde gebied duizend jaar geleden een troosteloos moeras was. Daar, waar de rivier Aemstel in het Almeri en het Y uitmondde, kon men zich tot dan toe niet vestigen, want het was onbegaanbaar en woest. Het gebied werd geplaagd door overstromingen en eb en vloed hadden er vrij spel. Tot dan toe was het gebied ongeschikt voor bewoning.
Maar in het jaar 1095, durfden twee dappere pioniers het aan om zich er te vestigen. Deze mannen stonden aan de wieg van wat nu onze prachtige stad Amsterdam is. Dit is hun verhaal.

De -legende -van -amsterdam -richard -jeanson -boek -cover -9789082409901

Over de Richard Jeanson:
Als geboren en getogen Amsterdammer vroeg Richard Jeanson (1967) zich af hoe het dorp dat aan de basis van zijn prachtige stad stond ooit begon. Terwijl hij de archieven van Amsterdam doorzocht naar de vroege geschiedenis van dit dorp en archeologische opgravingen op de voet volgde, stuitte hij op
een vergeten verhaal: de ontstaanslegende van Amsterdam.

 

Geert _Mak _door _Merlijn _Doomernik

Over Geert Mak: http://www.geertmak.nl/nl/home/

pro-mbooks3 : libris