Toni Boumans over Frieda Belinfante (Een schitterend vergeten leven)

zondag 13 maart 2016 16:00
Toni Boumans over Frieda Belinfante (Een schitterend vergeten leven)
Toni Boumans geeft om 16:00 uur een lezing over Frieda Belinfante naar aanleiding van haar boek 'Een schitterend vergeten leven'.

 

Frieda Belinfante was een van de eerste vrouwelijke dirigenten van Nederland. Ze trad op in het Concertgebouw met een eigen kamerorkest, maar haar carrière werd getorpedeerd door de oorlog. Toen de nazi’s binnenvielen, ontbond ze haar orkest en werd ze, hoewel van joodse afkomst, actief in het verzet: ze was een van de drijvende krachten achter de aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister in 1943. Na de oorlog vertrok ze, volkomen ontgoocheld, aan boord van het passagiersschip Queen Mary naar Amerika, om nooit meer in Nederland terug te keren.

Toni Boumans

Toni Boumans (1944) werkte jarenlang bij de VARA als radio- en tv-journaliste, onder meer voor Zembla. Samen met twee andere auteurs schreef ze Herinneringen aan Srebrencia. Daarnaast maakte ze bekroonde documentaires over kunstenaar en verzetsman Willem Arondêus en over de vrouw wier biografie ze schreef, Frieda Belinfante.

Boumans -Toni

Overgenomen van en meer informatie op: https://www.uitgeverijbalans.nl/boeken/een-schitterend-vergeten-leven/

pro-mbooks3 : libris