De beste boeken voor jongeren Nederlandstalig en vertaald 2023 zijn bekend

vrijdag 15 september 2023

De winnaars van het Beste Boek voor Jongeren 2023 zijn op vrijdag 15 september bekendgemaakt op BoekTok Live, het openingsevenement van de Boekenweek van Jongeren. In de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig won Rima Orie met In het vervloekte hart. In de categorie Vertaald ging de prijs naar Zolang de citroenbomen bloeien van Zoulfa Katouh. Vertaler Merel Leene nam de prijs in ontvangst. Tijdens de Boekenweek van Jongeren krijgen jongeren de verhalenbundel 3PAK cadeau in de boekhandel, bibliotheek of op school.

De jongerenjury zegt het volgende over In het vervloekte hart (Moon): ‘Het is een prachtig boek waar wij enorm van hebben genoten. Het is een boek dat ontzettend goed aansluit bij de doelgroep, en dat bovenal gewoon leuk is om te lezen 

Ook dit verhaal is prachtig geschreven, met thema’s zoals oorlog, PTSS, liefde en vriendschap. Het heeft goed uitgewerkte personages en een plottwist die je niet ziet aankomen’, vertelt de jongerenjury over Zolang de citroenbomen bloeien (Blossom Books). 

pro-mbooks3 : libris