De Amsterdamse Boekhandel is een coöperatie

En je kunt nog steeds meedoen!

In de zeven jaar die de boekhandel bestaat, is de winkel een bruisend bedrijf geworden, een begrip in Buitenveldert en een instituut voor Amsterdamse scholen. 2018 was een topjaar, 2019 en 2020 vielen om allerlei redenen (waaronder Corona) tegen, maar 2021 was weer een iets mooier boekjaar. Toch heeft de winkel geen vet meer op de botten. Als er geen nieuwe impuls komt en extra financiële zekerheid, dan blijft de toekomst van de winkel onzeker. 

Juist omdat de winkel zo belangrijk is voor de buurt en de buurtbewoners, is het idee ontstaan om van de boekhandel een coöperatie U.A. te maken: een boekwinkel van, voor en door alle betrokkenen. Met een coöperatie met een stuk of 200 leden die elk €1000,- inleggen, is er een stevige basis met voldoende middelen om de continuïteit te garanderen.

We hebben dus hulp nodig. We zoeken mensen die coöperant willen worden, wat geld willen investeren, tijd en kennis kunnen inzetten voor de Raad van Toezicht die uit leden bestaat. Daarom gaan we graag met jullie in gesprek. Als je mee wilt denken over de coöperatie, of misschien wel mee wilt doen, laat het dan weten!

Meer informatie of interesse?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor coöperanten via [email protected]. Dan houden we je vrijblijvend op de hoogte.

Binnenlopen in de winkel kan ook altijd. We vertellen dan graag wat onze plannen zijn en hoe je mee kunt doen!

 

Veelgestelde vragen

Vragen En Antwoorden DAB 3 Okt

 

Statuten

Statuten De Amsterdamse Coöperatieve Boekhandel U.A^

Hostname: pro-mbooks3