Wat doet De Coöperatieve Amsterdamse Boekhandel voor en met scholen?

De Coöperatieve Amsterdamse Boekhandel werkt actief samen met meer dan 30 scholen (basis- en middelbaar onderwijs) en een groot aantal kinderdagverblijven in Amsterdam en omstreken:

  • We richten schoolbibliotheken in.
  • We zorgen voor de lesmaterialen behorend bij de leescampagnes van de CPNB zoals de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, De Kinderjury of Nederland Leest Junior.
  • Ook organiseren we schoolbezoeken met auteurs en illustratoren. Na afloop van het schoolbezoek signeren de auteurs en/of illustratoren op de door ons georganiseerde boekenmarkt. Met ons Partnership Programma is 10% van de omzet hiervan is voor de schoolbibliotheek!

We geven advies op maat en doen op verzoek ook voorstellen voor kinderboeken behorend bij de themalessen op jouw school. We werken met een Partnership Programma waarbij een percentage van iedere aankoop terugvloeit naar de schoolbibliotheek. Ook als leerkrachten, ouders en verzorgers in de boekhandel boeken kopen, gaat altijd 10% van het uitgegeven bedrag naar de bibliotheek.

Kortom, wij doen veel voor en met scholen en vertellen je tijdens een persoonlijk bezoek aan uw school (bibliotheek) graag meer over alle mogelijkheden voor samenwerking.

Wat anderen zeggen over ons:

De Amsterdamse Boekhandel verzorgt voor ons een passende inventaris voor onze beide bibliotheken, afgestemd op de behoeften van de leerlingen (welke boeken lezen ze stuk, welke boeken missen ze?), maar ook alle nieuwe, geschikte titels krijgen wij als tip van Marjoleine. Daarnaast verzorgt zij samen met haar collega's onze boekenmarkten, bezoekjes van auteurs en kunnen wij altijd om boekentips vragen bij een thema. Kortom, wij zijn als Mijlpaal erg blij met deze samenwerking. Lezen staat bij ons hoog in het vaandel en we willen de allermooiste bibliotheken hebben:) Marjoleine en haar collega's spelen daarbij een cruciale rol. De boeken worden snel bezorgd, maar we komen ook graag langs in de winkel. En het mooie is dat we nooit hoeven te checken of we een bepaald boek al hebben, want Marjoleine kent ons assortiment gewoon uit haar hoofd :-) 

- Annelien van den Berg -- adjunct-directeur De Mijlpaal

 

Ik ga al jaren met veel plezier met Marjoleine mee naar scholen en de bezoeken zijn altijd ontzettend leuk: goed voorbereide klassen en docenten en een strak opgezette boekenmarkt. Marjoleine besteedt duidelijk heel veel zorg aan de organisatie.

Yorick Goldewijk -- auteur

Winnaar Gouden Griffel 2023 met ‘Films die nergens draaien’.


Ik ga al jarenlang met Marjoleine naar scholen door het hele land en ben iedere keer weer onder de indruk van haar kennis, gedrevenheid, haar grote hart voor kinderen, mooie (kinder)boeken en auteurs. Ze maakt van ieder optreden en van elke  boekenmarkt een feestje voor de hele school.
Marjoleine Wolf is een boeken-matchmaker van de bovenste plank! Ze heeft de expertise, de
daadkracht en de contacten om echt een verschil te maken voor iedere school die wil investeren in goed leesonderwijs.
Marieke Smithuis -- auteur van o.a. de Lotte en Roos-serie

 

Marjoleine laat kinderen op creatieve manier zien hoe geweldig boeken zijn. Door enthousiaste schrijvers mee te nemen naar scholen en boekenmarkten vol prachtige kinderboeken uit stallen, weet ze kinderen en hun ouders te inspireren om te gaan lezen. Gezien de enorme drukte bij de boekenmarkt ontdekken heel veel kinderen in de Kinderboekenweek dankzij Marjoleine hoe leuk lezen is.’

Arwen Kleijngeld -- auteur van diverse non-fictie boeken voor kinderen

Schoolbibliotheek
Wil je jouw schoolbibliotheek nieuw leven inblazen? Staan de kasten helemaal vol, maar wordt er nauwelijks uit gelezen? Zijn series incompleet of vallen de boeken -stukgelezen - uit elkaar? Of hebben jullie nog geen schoolbibliotheek, maar wil je er wel graag mee beginnen? Vraag ons vrijblijvend om advies. We saneren, richten in en kijken naar een zo compleet mogelijke bibliotheek voor ieder budget. Een aantrekkelijke en verzorgde schoolbibliotheek zet kinderen aan tot lezen.

Schoolbezoek van auteurs en/of illustratoren:
Tijdens de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen, maar ook op andere momenten in het jaar komen wij met auteurs en/of illustratoren naar jouw school of kinderdagverblijf. Deze bezoeken combineren we vrijwel altijd met een boekenmarkt na afloop, waarbij de auteurs en/of illustratoren hun werk signeren.
Omdat we het belangrijk vinden dat ieder kind de in de klas besproken boeken kan lezen, hebben we de afspraak met scholen dat zij altijd de boeken van de auteur en/of illustrator afnemen voor de schoolbibliotheek. Ook is 10% van de omzet van de boekenmarkt bestemd voor nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek.
Informeer naar de mogelijkheden, maar wees er snel bij want onze schoolbezoeken met boekenmarkt zijn enorm populair en tijdens de Kinderboekenweek zijn we al snel volgeboekt!

Verkoop op locatie:
Door het hele jaar heen organiseren wij boekenmarkten. Op scholen tijdens de Kinderboekenweek en de Nationale Voorleesdagen, maar bijvoorbeeld ook vlak voor de mei- of zomervakantie. Op die manier kan ieder kind een mooi boek mee nemen op vakantie. En ook hier geldt dat 10% van de opbrengst naar de schoolbibliotheek gaat wanneer je een partnership met ons hebt.

Nationale Leescampagnes:
Speciaal voor de Kinderboekenweek, De Nationale Voorleesdagen, de Nationale Voorleesdagen en Nederland Leest Junior maakt de CPNB lesmaterialen zoals lespakketten met lessuggesties, posters en banieren. Deze lespakketten kun je bij ons tegen kostprijs bestellen. Bij de lespakketten worden thematitels per bouw aangeboden, ook deze zijn via ons te bestellen. Hierbij stellen we desgewenst ook alternatieven op maat voor.
De lesmaterialen moeten altijd mei of juni besteld worden. Wij sturen je hiervoor een bestelformulier en kunnen je desgewenst adviseren over welke pakketten, materialen of thematitels voor jouw school of kinderdagverblijf interessant zijn.

Geef boek cadeau aan uw leerkrachten:
Zowel rond de feestdagen, alsook voor de zomervakantie geven steeds meer schoolbesturen een mooi boek cadeau aan hun werknemers als blijk van dank en waardering. Een aantal scholen organiseert hiervoor speciaal een boekenmarkt, waarbij de leerkrachten en andere medewerkers zelf een boek kunnen uitkiezen. Wij richten deze boekenmarkt in met titels die de leerkrachten en andere medewerkers zullen aanspreken; ook hierin hebben we reeds jarenlang ervaring. Tot slot kun je ‘verlanglijstjes’ naar ons mailen. Wij leveren de gevraagde boeken mooi ingepakt en voorzien van naam op school af.

Geef een boek cadeau aan uw leerlingen:
Steeds meer scholen zijn bezig met duurzaamheid en een aantal geven daarom liever een leuk boek cadeau voor Sinterklaas, in plaats van goedkoop plastic speelgoed. We hebben hier hele leuke aanbiedingen voor, zodat alle kinderen voor een klein budget een mooi boek kunnen krijgen. Vraag naar de mogelijkheden.

Tot slot
Wil je advies op maat? De schoolbibliotheek een opfrisbeurt geven? Een boekenmarkt of auteursbezoek? Lesmaterialen bestellen? Meer weten over ons Partnership Programma? Of heb je een andere vraag?
Laat ons weten wat wij voor jouw school kunnen doen.

Wij zijn te bereiken via:

Telefoon: 020-4218324
E-mail: [email protected] 

pro-mbooks2 : libris