Help ons de lockdown door!

Lieve klanten,

Net als vorig jaar moeten we vlak voor de kerst dicht. Natuurlijk zijn we er wél voor jullie!
Je kan ons bellen (020-4218324) of mailen ([email protected]) en dan kan je je boeken ophalen bij ons afhaalloket voor de winkel. Woon je in de buurt, dan bezorgen onze vrijwilligers de boeken bij je aan huis en kun je via onze mobiele pin betalen.

Bovendien: We gaan door als coöperatie! We hebben nog wel leden nodig, kijk op onze coöperatiepagina voor meer informatie. 

Groetjes,
Denis Stirler

Help ons de lockdown door

De Amsterdamse Boekhandel wordt een coöperatie

En daar hebben we coöperanten voor nodig! Lees de speciale coöperatiepagina voor meer informatie, of loop binnen in de winkel. We vertellen u graag wat onze plannen zijn en hoe u mee kunt doen!

white text

De nieuwe dichtbundel van Marieke Lucas Rijneveld, verschijnt 20 januari. Reserveer nu!

Komijnsplitsers

Marieke Lucas Rijneveld

€ 19,99
Met zijn nieuwe dichtbundel ‘Komijnsplitsers’ zet Marieke Lucas Rijneveld opnieuw een grote stap in zijn dichterschap. In acht afdelingen onderzoekt Rijneveld wat het betekent om te wonen: in een huis, in jezelf en in verhoudingen tot anderen. Wie of wat heb je nodig om een compleet mens te zijn? In een van de gedichten wordt verhaald over het verlangen één ruimte te zijn; iemand zoekt een brandtrap uit deze dag, trekt in plaats van een grijs vest een jongen aan. De vrees om iemand te worden die de ander niet kan hebben – ‘om de verkeerde mens om je beenderen te vormen’ – vormt het grootste gevaar voor het maar al te herkenbare en hoopvolle verlangen naar groei. In een taal die naar adem hapt en het zweet van het voorhoofd veegt, staat ‘Komijnsplitsers’ als een huis. In 2020 won Marieke Lucas Rijneveld de International Booker Prize voor ‘De avond is ongemak’.

Boekennieuws

Winnaar van de Mooiste Boekomslag 2021 is Noem geen namen geïllustreerd door Mark Janssen en ontworpen door Nanja Toebak

13-1-2022 Met ruim 20 procent van de stemmen heeft Noem geen namen van Astrid Sy de verkiezing van het Mooiste Boekomslag van 2021 gewonnen...

Ik ga leven van Lale Gül wint NS Publieksprijs 2021

17-11-2021 Ik ga leven van Lale Gül heeft de NS Publieksprijs 2021 gewonnen en is daarmee het Boek van het Jaar 2021. De winnaar werd zojuist..

Nominaties NS Publieksprijs bekend

20-10-2021 De genomineerden voor de NS Publieksprijs 2021 zijn bekend. Stem op jouw favoriete Boek van het Jaar en maak kans op een jaar lang..
Lees verder
pro-mbooks2 : libris