VOL van Boeken - de podcast

Geniet jij ook zo van bezoekjes aan je favoriete boekhandel? Luister dan naar VOL van Boeken de podcast. In deze nieuwe podcastserie vertellen boekverkopers over hun favoriete boeken, hun belevenissen in de winkel en over titels die je écht niet mag missen. Daarnaast is er in iedere aflevering een auteur te gast, die vertelt over zijn of haar nieuwste boek. Kortom, een halfuur boordevol boekeninspiratie en leestips van kenners. VOL van Boeken de podcast vind je in je favoriete podcastapp.

Afl. 4 | Boekhandel Stevens - Murat Isik

1 maart 2024 - Murat Isik vertelt over zijn nieuwe roman 'In de mist van Golden Gate Park'. Hoe beleeft hij de periode vlak voor het verschijnen van zijn boek? Welke ontwikkelingen maakt hoofdpersoon Metin door? En kun je ooit aan je familie ontkomen? Je hoort het in deze aflevering. In Boekhandel Stevens in Hoofddorp vertellen Lisa Snijders en Angelique Hendrikx alles over de winkel, over boeken als handleiding voor het leven en voorzien ze de luisteraar van een aantal mooie boekentips. Aan het eind van deze aflevering hoor je hoe je kans maakt op vliegtickets naar San Francisco, dus blijf vooral luisteren! 

Boekentips:

Afl. 3 | De Kennemer Boekhandel - Levina van Teunenbroek

2 februari 2024 - Levina van Teunenbroek vertelt over haar kinderboek De ridder zonde rbillen. Hoe is het eigenlijk ooit allemaal ontstaan met die ridder zonder billen? En hoe is het om haar verhaal visueel tot leven gewekt te zien worden door de illustraties van Charlotte Bruijn? En wat is het belang van voorlezen aan kinderen? Je hoort het in deze aflevering. In de Kennemer Boekhandel vertellen Franka Wijers en Anneke Lissenberg over de winkel, die naast een actieve leesclub ook een kinderboekenambassadeur heeft. Ook voorzien ze de luisteraars van prachtige boekentips voor jong en oud. 

Boekentips:

Afl. 2 | De Rijnlandse Boekhandel - Martin Bossenbroek

15 december 2023 - In deze aflevering vertelt Martin Bossenbroek over zijn boek De Zanzibardriehoek, dat werd bekroond met de Libris Geschiedenis Prijs 2023. Hij vertelt onder andere over het winnen van de prijs en  neemt de luisteraar in de podcast mee naar het Zanzibar van de negentiende eeuw. In de Rijnlandse Boekhandel; Anne en Erik Rasmussen over de winkel die zij een jaar geleden overnamen.

Boekentips:

Afl. 1 | Larense Boekhandel - Tommy Wieringa

22 november 2023 - In deze aflevering vertelt Tommy Wieringa over zijn roman Nirwana. Wat bracht hem op het idee voor deze roman? En hoe is het om het boek vervolgens weer los te laten? Wat kunnen wij leren van de geschiedenis? Het komt allemaal aan bod. In de Larense Boekhandel vertelt Kirsten Pieterse over de winkel en haar klanten. Ook geeft ze de luisteraar mooie boekentips. Spoiler alert: Sinterklaas van Charlotte Dematons is inmiddels uitverkocht.

Boekentips:

Hostname: pro-mbooks2