Ebook beveiliging

Welke type (beveiliging) ebooks bestaan er?

De beslissing om een ebook tegen kopiëren te beveiligen ligt bij de auteur en uitgever van het ebook. Momenteel wordt bij de meeste Nederlandstalige ebooks een van de volgende twee vormen van beveiliging toegepast:

  • Watermerk-DRM: een watermerk is een verzameling onopvallende kenmerken die aan een ebook toegevoegd worden. Dit voorkomt kopiëren voor eigen gebruik niet, maar in het geval van grootschalige verspreiding is het altijd mogelijk om de bron te traceren. 99% van de ebooks die wij op dit moment verkopen, is een ebook met watermerk, en dus vrij te verplaatsen naar al uw apparaten.
  • Adobe Digital Rights Management (DRM): met dit beveiligingssysteem moet u eerst een Adobe ID verkrijgen, en vervolgens mag u aangeschafte ebooks op een maximum van zes verschillende leesapparaten lezen. Alléén leesapparaten die geautoriseerd zijn door dezelfde Adobe ID mogen dus ebooks delen!
Enkele ebooks worden nog geleverd als Adobe-DRM EPUB (beveiligd) bestand

Enkele ebooks worden nog geleverd als Adobe-DRM EPUB-bestand, dit zal duidelijk vermeld worden voordat u tot koop overgaat.

Indien het in uw geval om een beveiligd ebook gaat, is het belangrijk uw Adobe ID te controleren binnen het Adobe Digital Editions programma, of Sony Reader for PC, indien u met een Sony ereader leest.
Op een tablet of smartphone kunt u middels programma's als Bluefire Reader (iPhone/iPad). Ook Google Play Books of Aldiko kunt u gebruiken op veel (Android) apparaten.

Extra informatie over Adobe ID beveiliging:

Voortaan zijn alle downloadstappen via Libris.nl hetzelfde, of u nou een tolino ereader gebruikt, of een ereader van een ander merk, maakt geen verschil.
Uw download gaat altijd via de boekhandel, en uw aankoop levert dus altijd een bijdrage aan uw lokale boekhandel.