Mooiste Boekomslag 2021

Winnaar van de Mooiste Boekomslag 2021 is Noem geen namen van Astrid Sy

HOEVELAKEN, 13 januari 2022 – De roman Noem geen namen van Astrid Sy heeft met meer dan 20 procent van de stemmen de verkiezing van Mooiste Boekomslag 2021 gewonnen. Het omslag is met de hand getekend door Mark Janssen en daarna vormgegeven door Nanja Toebak. Op nummer twee eindigde In mijn mand van schrijfster Lieke Marsman, ontworpen door Janine Hendriks, naar een idee van Lieke Marsman. De derde plek is voor Noord van Marieke ten Berge en Jesse Goossens, geïllustreerd door Marieke ten Berge en ontworpen door Marc Suvaal.

Het Mooiste Boekomslag 2021 is alweer de tiende editie van deze door Libris georganiseerde publieksprijs. Lezers mogen kiezen uit een shortlist van twintig titels of kunnen zelf een boek nomineren. In totaal stemden ruim 3100 lezers via Libris.nl op hun favoriete omslag.

 

 

 

 

Quote over cover Noem geen namen:

"Mysterieus, duister maar toch ook licht. Het prikkelt me en zorgt ervoor dat ik het boek wil lezen. - Suzan Roos-Bergwerf

Winnaar Mooiste Boekomslag 2021

Illustratie Mark Janssen en daarna vormgegeven door Nanja Toebak.

Tweede plaats verkiezing Mooiste Boekomslag 2021

Ontwerp door Janine Hendriks naar een idee van Lieke Marsman

Prijswinnaar Boekenbon
t.w.v. € 50,-

Nederlandse BoekenbonSuzan Roos-Bergwerf heeft met haar inzending en mening de boekenbon t.w.v. € 50,- gewonnen. "Mysterieus, duister maar toch ook licht. Het prikkelt me en zorgt ervoor dat ik het boek wil lezen."

Gefeliciteerd! Wij nemen zo snel mogelijk contact op over het opsturen van de Boekenbon.

pro-mbooks2 : libris