Nieuwe buikbandjes

Op zoek naar iets moois, iets nieuws, iets ánders? Deze boeken die onlangs door ons gelezen zijn helpen je op weg. Van harte aanbevolen!

Peter las...

Vanuit het niets

Julia Navarro

€ 24,99

Wat gebeurt er met je als je komt te wonen in een land met ander gedrag en gebruiken en je hebt een totaal andere achtergrond. Je merkt dat je niet echt deel zult uitmaken van die samenleving. Julia Navarro pleit in 'Vanuit het niets' voor meer begrip voor elkaar, voor meer ruimte, voor een veiliger plek voor eenieder. Navarro wil niets opdringen, maar wel binnendringen in het hoofd van de lezer: kijk, lees wat er aan de hand is vandaag de dag.

Astrid las...

Lessen in chemie

Bonnie Garmus

€ 20,99

Wat een gewéldig boek! Elizabeth Zott ontroert, maakt me aan het lachen en maakt me trots!

Peter las...

Phoenix

Bert Wagendorp

€ 24,99

'Het leven komt als de branding, met eb en vloed, met schuimkoppen of spiegelglad'. Citaat uit de memoires van de latere oorlogsverslaggever Abel Sikkink (Wagendorp?) verwijzend naar het schip Phoenix dat in 1847 op Lake Michigan verging met veel Achterhoekse landverhuizers aan boord. Het lukt de toen 8-jarige Abel, een van de weinige overlevenden van het brandende schip, te herrijzen tot een bekend reporter van de Amerikaanse werkelijkheid. Mede dankzij de illustraties en de interessante notities is Phoenix een overtuigende historische roman, die fascineert en enthousiasmeert.

Peter las...

De nachtwaker

Louise Erdrich

€ 24,99

Thomas Wazhashk is stamhoofd van de Chippewa-indianen in North Dakota en nachtwaker in een fabriek in het Turtle Mountain-reservaat. Als in 1953 het Amerikaanse Congres een emancipatiewet wil aannemen die het zelfbeschikkingsrecht van de inheemse Indianen wil termineren, komt zijn echte kracht boven als nachtwaker, als beschermer voor dag en nacht van de oude rechten van de Native bewoners. Louise Erdrich bewerkt het leven van haar grootvader Thomas, zijn naasten, zijn Indiaanse volk op nuchtere, maar zeer betrokken wijze tot een meesterlijke roman. Een roman over de nacht-kant van de Amerikaanse geschiedenis- met een weergalm anno 2022.

Helen las...

Aleksandra

Lisa Weeda

€ 22,99

Wat een debuut! Een prachtig beschreven familiegeschiedenis in een land met evenzoveel verhalen. Het verhaal begint bij Lisa's oma, Aleksandra. Op haar 18e gedeporteerd vanuit Oost-Oekraïne naar Duitsland. Na de oorlog komt zij terecht in Nederland. Door haar ogen vertelt ze over haar familie en haar land, over de conflicten doe het gebied waar haar familie woont al 100 jaar in de ban houden en waar de inwoners zich continu aanpassen en kanten kiezen. Zo ook haar familie en laatste daarin Kolja die in 2014 is verdwenen. Intens, boeiend en zo prachtig!

Helen las...

Naar het paradijs

Hanya Yanagihara

€ 24,99

In Naar het paradijs schetst Yanagihara in drie delen (boeken) drie momenten in de tijd, een leven en wereld in New York zoals het ook kan zijn geweest. Elk boek is zo'n moment. We beginnen in 1893, boek 2 in 1993 en het laatste deel in 2093. In alle drie de delen worden elementen en dezelfde namen gebruikt, dus je moet je hoofd er soms goed bijhouden. Maar wat heb ik genoten! Het prachtige proza en de verbeelding van een wereld en leven die zomaar ineens ook werkelijkheid kan zijn. Een absolute aanrader!

Astrid las...

Zwijgmannen

Jaap Robben

€ 15,00

Zwijgmannen van Jaap Robben is al even uit, maar is het aanbevelen zeer waard. Jaap slaagt erin om elk woord raak te laten zijn. In weinig woorden wordt veel verteld. Het is soms grappig, soms ontroerend, soms ongemakkelijk. De prachtige cover maakt het boek af. Enige minpuntje: het is te snel uit...

Hanneke las...

De reis van haar leven

Ruth Kornberger

€ 20,99

De reis van haar leven is een schitterend verhaal waarin je uren wordt meegenomen in de wereld van Maria Sibyll Merian (1647-1717). Het is een biografie, het is geschiedenis, het is biologie en aardrijkskunde en het is een liefdesgeschiedenis. Zij wilde informeren over de natuur, de flora en fauna, Europees en continentaal en is daarvoor geen enkel gevaar uit de weg gegaan. Dit is een prachtig boek over een sterke vrouw wiens durf geen grenzen kende en die haar tijd ver vooruit was.

Myra las...

Komijnsplitsers

Marieke Lucas Rijneveld

€ 19,99

De poëzie van Marieke Lucas Rijneveld wil ik beluisteren, lezen en herlezen. Ik wil experimenteren met verschillende toonhoogtes en andere ritmes. Hardop voordragen om de betekenis ervan te ontcijferen, om het vervolgens gewoon over me heen te laten komen. Iedere ochtend één gedicht, de dag erna allemaal achter elkaar. En dan nog een keertje.

Myra las...

Doe het toch maar

Babs Gons

€ 20,00

De verhalen en teksten van spoken word artiest Babs Gons zouden door iedereen gehoord en gelezen moeten worden. Ze is echt briljant!

Peter las...

Kruispunt

Jonathan Franzen

€ 17,50

Jonathan Franzen, schrijver van het grote gebaar, komt nu met 'Kruispunt' over het gezin Hildebrandt, waarvan ouders en kinderen zich echt op een kruispunt in hun levens bevinden. Als deze familieroman (of is het familieopstelling) eindigt op weer zo'n kruispunt, weet je al dat hun wegen verder worden afgelopen: meerdere delen over deze predikantenfamilie zijn aangekondigd! 'Kruispunt' is een groots opgezet tijdsbeeld over een cruciale verandering in de tijdgeest. Fascinerend.

Constance las...

Erfgoed

Miguel Bonnefoy

€ 22,99

Al op pagina 1 dacht ik: Wat is hier aan de hand? De hoofdpersoon ligt in bad te lezen. In met citroenschil geparfumeerd water. Hij heeft één long en is twee broers verloren. Zij vader wilde vanuit Frankrijk naar Californië emigreren, nam een stekje van een druif mee maar kwam in Chili terecht. En dan moet het verhaal nog beginnen!
Bonnefoy heeft de vaart erin, maar schiet nergens aan voorbij.

Toine las...

De morgenster

Karl Ove Knausgård

€ 25,99

Spannende, onheilspellende roman van Knausgård, die erin slaagt een apocalyptisch verhaal om te toveren in een regelrechte pageturner.

 

Constance las...

Het eiland

Libby Page

€ 21,99

Op luchtige toon en met humor beschrijft Libby Page de vriendschappen en familiebanden op een klein Schots eiland. Ze schrijft vanuit het perspectief van Alice, wonend en werkend op het eiland, en Lorna, die na 20 jaar voor de eerste keer terugkeert naar het eiland waarvan ze als tiener is weggelopen. Ik heb erg genoten van deze feelgood+.

Hans las...

De gelijktijdigheid der dingen

Frouke Arns

€ 20,00

Longlist Libris Literatuurprijs 2022

Met verwondering en bewondering dit romandebuut van Frouke gelezen. Wat een vanzelfsprekend ritme zit er in die perspectief-wisselingen, wat een fraaie bedwelmende poëtische zinnen en wat een verrassende aforismen leveren die op… wat een woordenrijkdom. Koop, geniet en bewonder!

Myra las...

Prachtige wereld, waar ben je

Sally Rooney

€ 24,99

Ze heeft het weer voor elkaar gekregen! Zoals we van Rooney gewend zijn is ook haar derde roman heel intellectueel maar toch toegankelijk geschreven. De personages en de onderwerpen zijn met haar boeken mee volwassener geworden maar houden toch diezelfde mate van kwetsbaarheid en herkenbaarheid. Rooney mag zichzelf nog steeds de stem van haar generatie noemen!

Nadie las...

Aardbewoners

Sayaka Murata

€ 21,99

Natsuki probeert zich al haar hele leven voor te doen als “normaal”, zodat mensen haar met rust laten. Ze is getrouwd, heeft een baan, maar haar omgeving blijft meer van haar verwachten. Ze vlucht naar de bergen van haar jeugd, waar een donker verleden op haar wacht. Natsuki keert zich verder af dan ooit tevoren. Telkens als je denkt dat het niet nog bizarder kan worden, worden al je verwachtingen overtroffen. Een verhaal dat je aan het denken zet over sociale verwachtingen op een zeer eigenaardige manier.

Constance las...

Het weekend

Charlotte Wood

€ 21,99

Ik las Het weekend van Charlotte Wood: een bitterzoete, psychologische en licht humoristische roman over vriendinnen op leeftijd. Deze, vroeger succesvolle, 70-plussers brengen ieder jaar een paar dagen samen door. Dit keer echter om het strandhuis, dat toebehoorde aan de overleden vierde vriendin op te ruimen. Van een warme vriendschapsband tussen de drie zeer verschillende karakters is weinig te merken. Op een avond loopt de situatie volledig uit de hand. Zal de jarenlange vriendschap nu echt voorbij zijn? Je bent nooit te oud voor dit boek! Te jong... dat kan wel.

Astrid las...

Staat van terreur

Hillary Rodham Clinton ; Louise Penny

€ 15,00

Mede geschreven door Hillary Clinton en dat is te merken. Staat van terreur is razendspannend en uitermate geloofwaardig. De vraag is wat verzonnen is en wat is gebaseerd op de werkelijkheid. Een politieke thriller over terrorisme, corruptie en diplomatie. Een aanrader!

Nadie las...

The Storyteller

Dave Grohl

€ 20,99

Dave Grohl, bekend als drummer van Nirvana en frontman van de Foo Fighters vertelt in deze memoire op inspirerende wijze over zijn leven als rockster, vader en allround storyteller. Hoewel een hoop grote namen zoals Joan Jett en Paul McCartney hun opwachting maken in deze verhalen, laat vooral zijn liefde voor muziek en de gepassioneerde en integere manier waarop hij daarover vertelt de grootste indruk achter.

Constance las...

Ik ben een eiland

Tamsin Calidas

€ 22,99

Vanuit het hippe Londen verhuizen Tamsin Calidas en haar man naar een idyllisch gelegen boerderij op een klein Schots eiland. Door de eilanders worden ze niet geaccepteerd, de kinderwens blijft onvervuld en het ruige weer maakt het leven op de boerderij zwaar. Lees dit boek, zeker als je ervan droomt ergens opnieuw te beginnen.

Astrid las...

Billy Summers

Stephen King

€ 24,99

Al even verschenen, maar deze titel van Stephen King verdient nog wel een buikbandje. Hoofdpersonen om niet te vergeten, een plot dat ontzettend goed in elkaar zit en geschreven zoals alleen Stephen King dat kan. Niets bovennatuurlijks deze keer, maar dan vind ik King op zijn best!

Helen las...

De moordclub (op donderdag)

Richard Osman

€ 21,99

Wat een heerlijk boek! Vier gepensioneerden komen elke donderdag bij elkaar en proberen cold cases op te lossen. Totdat ze zelf ineens centraal komen te staan in een moordonderzoek. Hierbij proberen ze de politie op hun eigen(wijze) manier te helpen. Met veel humor en vaart geschreven. Het tweede deel is inmiddels verschenen!

Monique las...

Mijn moeder wil mijn naam niet weten

Christel Jansen

€ 20,99

Deze roman van de Nijmeegse schrijfster Christel Jansen is gebaseerd op het leven van Esther. Zij en haar twee broers zijn geboren in het eerste huwelijk van haar moeder dat in een scheiding uitliep. Nadat haar moeder hertrouwde wilde ze opnieuw beginnen en dat betekende voor haar dat haar kinderen daar niet meer bijpasten. Het is een ontroerende, bijzondere en schokkende familiegeschiedenis die fijn geschreven is. Ik kon het niet meer wegleggen en wilde alleen maar doorlezen.

Toine las...

De grenzeloze rivier

Mathijs Deen

€ 23,99

In dit meesterlijke boek voert Deen ons door heden en verleden van de Rijn. Hij vermengt geschiedenis van de vroegste tijd met verhalen van mensen die hij tijdens zijn onderzoek tegenkwam. Van binnenschipper tot geoloog, van conservator tot amateurarcheoloog: iedereen vertelt over zijn of haar betrokkenheid bij deze indrukwekkende waterweg. De schrijver smeedt deze verhalen aaneen tot een fascinerende geschiedenisles waarin feit en fictie hand in hand gaan met verbeelding en wetenschap. Een feest voor de lezer.

William las...

Altijd wat te vieren

Diverse auteurs ; Carll Cneut

€ 14,99

In ‘Altijd iets te vieren’ staan de mooiste gedichten: gedichten om gelukkig van te worden. Met werk van Annie M.G. Schmidt, Toon Tellegen en vele anderen uit de grote collectie van Querido’s kinderpoëzie. Allemaal voorzien met prachtige illustraties van Carll Cneut. Een geweldig cadeau iedereen die iets te vieren heeft.

Constance las...

Stille sneeuwval

Junichiro Tanizaki

€ 12,50

Stille sneeuwval vind ik een prachtige Japanse klassieker ( geschreven  in 1946) die een mooie inkijk geeft in het dagelijkse leven van de eens vooraanstaande familie Makioka. Tegen de achtergrond van het verdwijnende culturele milieu in Japan in de jaren dertig wordt er gezocht naar een aanvaardbare huwelijkskandidaat voor de derde dochter. Binnen de familie ontstaat een generatiekloof waarbij men deels vasthoudt aan de Japanse tradities maar aan de andere kant de moderne westerse wereld omarmd wordt.

Priscilla las...

The island of missing trees

Elif Shafak

€ 19,95

Prachtige magische roman over de verboden liefde tussen tieners Defne en Kostas ten tijde van het Turks-Griekse conflict op Cyprus. Twintig jaar nadat hij Cyprus heeft verlaten, keert Kostas terug om zijn verloren jeugdliefde terug te vinden. Shafak behandelt zoals altijd grote thema’s als identiteit, trauma en rouw, maar zij is bovenal een meesterlijke verhalenverteller. Ze weet de geuren, kleuren en het gevoel van Cyprus perfect te omschrijven en sleept je mee in de tragische geschiedenis van dit mooie eiland.

Myra las...

Daar waar de rivierkreeften zingen

Delia Owens

€ 10,00

Kyra, een van de buitenwereld geïsoleerde jonge vrouw, groeit in haar eentje op in het moeras, met de natuur als haar leerschool. Het is niet verrassend dat de schrijfster van dit boek een carrière kent als biologe. Owens beschrijft de wildernis van North Carolina op een gedetailleerde, poëtische wijze. Tel hier een onoplosbare moordzaak bij op en het resultaat is een boek dat je niet meer weg kunt leggen.

Hanneke las...

Het laatste verhaal van Mina Lee

Nancy Jooyoun Kim

€ 21,99

De Koreaanse Mina probeert haar traumatische verleden achter zich te laten door naar Amerika te gaan. Ze zet alles op alles om een nieuw leven op te bouwen. En dat zonder geldige papieren en zonder het Engels machtig te zijn. Ze gaat werken in een Koreaanse supermarkt en krijgt een relatie met de sympathieke Mr. Kim. "Het laatste verhaal van Mina Lee" is een indringend en aangrijpend boek over de introverte Mina en haar (in Amerika geboren) dochter Margot.

Priscilla las...

Lichter dan ik

Dido Michielsen

€ 22,99

Rauw en eerlijk verhaal over een onderbelicht deel van de koloniale geschiedenis. Pijnlijk, maar belangrijk om te lezen. Terechte winnaar van de Boekhandelsprijs 2020! Nu tijdelijk in een gebonden editie voor de prijs van de paperback.

Myra las...

Het bal der gekken

Victoria Mas

€ 22,99

Het verhaal speelt zich af in Parijs, eind 19e eeuw. In La Salpetriere, het psychiatrisch ziekenhuis waar 'geesteszieke' vrouwen door hun echtgenoot of vader werden opgesloten. Victoria Mas geeft een stem aan deze vrouwen, die als gekken werden bestempeld slechts omdat ze niet conformeerden aan de patriarchale samenleving. Zowel de Parijse beau monde als de vrouwen uit La Salpetriere kijken uit naar het hoogtepunt van het jaar: Het Bal der Gekken. Voor de vrouwen een kans om voor één avond hun schrijnende omstandigheden even te vergeten en voor de elite een avond vol vermaak om de gekken van dichtbij te bekijken... Een prachtig en sfeervol debuut!

Peter las...

Nescio: Leven en werk van J.H.F. Grönloh

Lieneke Frerichs

€ 39,50

Als je de titels van de 3 novellen van Nescio achter elkaar leest, krijg je zijn alter ego: Uitvreter, Titaantje(s), Dichtertje. Later is Mene Tekel toegevoegd, betekent zoiets als 'gewogen en te licht bevonden', maar dat is superieure ironie. Want ondanks het bescheiden-in omvang-oeuvre, wist hij wel degelijk dat hij iets te zeggen had, dat zijn werk meerwaarde had: geen luchtkasteel, maar een kathedraal! In zijn literatuur voelt hij zich opgenomen, thuis en kent hij geen gevoel van mislukking. Niet alleen door het literaire werk, maar ook door de natuur met de zon, wolken, rivieren, bomen en (elysese) velden weet hij 'Het dal der plichten' te ontsnappen. Mede dankzij door de familie vrijgegeven brieven schreef Lieneke Frerichs een biografie even ingetogen als Nescio zelf. Ook superieur.

Myra en Priscilla lazen...

Zwemmen in het donker

Tomasz Jedrowski

€ 21,99

Wij zijn erg onder de indruk van het ontroerende en tragische liefdesverhaal van Ludwik en Janusz. Jedrowksi beschrijft op meeslepende wijze hoe het is om te leven in het beklemmende communistische Polen van de jaren '80.

Myra las...

Naschokken

Nadia Owusu

€ 22,99

In prachtig proza neemt Nadia Owusa je mee naar Dar es Salaam, Rome, Kampala en New York tijdens haar zoektocht naar identiteit in een veelbewogen leven vol ontworteling en intergenerationeel trauma. Zeer goed geschreven, leerzaam en hartverscheurend: deze memoire zal mij nog lang bijblijven en me op onverwachte momenten als een naschok door elkaar schudden en beroeren.

William las...

Klara en de Zon

Kazuo Ishiguro

€ 22,99

Liefde, opoffering en loyaliteit gezien door de ogen van een onvergetelijk romanpersonage: Klara, een kunstmatige vriendin. Haar kijk op deze nabije toekomst en de onvoorwaardelijke liefde voor haar vriendin Josie blijven fascineren tot het hartverscheurende einde. Een meesterwerk.

Toine las...

Wij zijn licht

Gerda Blees

€ 22,00

Een debuutroman om je vingers bij af te likken. Een hoogst originele manier om een verhaal te reconstrueren: personen geven hun visie op de gebeurtenissen, maar ook dingen, omstandigheden en zelfs geuren vertellen hun verhaal. Boeiend tot de laatste bladzijde.

Winnaar van de Boekhandelsprijs en genomineerd voor de Libris Literatuurprijs.

Hans las...

Grand Hotel Europa

Ilja Leonard Pfeijffer

€ 26,99

Grand Hotel Europa biedt een ravissant filosofisch vergezicht, geschreven in prachtig proza, humorvol voorzien van onbetamelijke oneliners en straattaal. Lees dit boek maar thuis, want u wil toch niet meer op vakantie - in ieder geval niet meer naar Venetië!

Peter las...

Otmars zonen

Peter Buwalda

€ 27,50

Zojuist met spijt afscheid genomen van "Otmars zonen". In het eerste deel van deze trilogie ontmoet beginnend Shell-medewerker Ludwig Smit zijn verdwenen vader, Shell-CEO Hans Tromp op een Siberisch eiland. Daar beginnen de uitweidingen, de flashbacks, de personages en gebeurtenissen die over elkaar buitelen, de relaties, de familiebanden. Je leert de personages en hun geschiedenis enigszins kennen, maar Buwalda houdt veel achter, vandaar: trilogie. In een sjeuïge, smeuïge stijl, vet als de Shell-olie, pakt de auteur je in, tot het volgende deel: de Jaknikker.
Ik knik ook ja.

Astrid las...

Echo

Thomas Olde Heuvelt

€ 24,99

Echo is de opvolger van Hex, de bestseller waar Thomas wereldwijd mee doorbrak. Echo is een heel ander boek. Het kruipt onder je huid, is beklemmend en angstaanjagend. De brieven en mails in delen van het boek geven het soms een afstandelijkheid die je even op adem laat komen. Het is ontzettend goed geschreven, met prachtige volzinnen. Echo was het wachten én is het lezen meer dan waard!

Peter las...

't Hooge Nest

Roxane van Iperen

€ 23,99

Tijdens de verbouwing van haar nieuwe huis, een oude villa in Naarden,´t Hooge Nest genaamd, stuitte Roxane van Iperen op sporen van onderduikers in de Tweede Wereldoorlog. Het huis werd tijdens de oorlog gehuurd door de Joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper. Janny had al vroeg het gevaar van deportatie van alle Nederlandse Joden gezien en was op zoek gegaan naar een mogelijk onderduikadres. Het onbekende verhaal over ´t Hooge Nest, een onderduik-en verzetsplek waar tientallen Joden zich lang veilig konden voelen, heeft Roxane van Iperen op voorbeeldige wijze uitgezocht:een aangrijpend beeld van hoe het in de Jodenvervolging aan toe ging.

Els, de vrouw van Hans, las...

Shuggie Bain

Douglas Stuart

€ 22,99

Prachtig geschreven geschiedenis over het leven van Shuggie en de slechte omstandigheden waarin hij opgroeide in Glasgow Schotland. Wat me zeer bijblijft is de onvoorwaardelijke liefde van een zoon voor zijn moeder. Zijn moeder die steeds verder vervalt in uitzichtloosheid en alcoholisme en min of meer verlaten wordt door haar omgeving en toch steeds wordt geholpen door Shuggie. Dit boek heeft ondanks de intens trieste sfeer zeer veel indruk op me gemaakt. Een echte aanrader.

Toine las...

Olifant van zeep

Thomas Verbogt

€ 20,00

Zoals gewoonlijk zijn de verhalen van Thomas Verbogt een prettige uitdaging voor je geest. Ze trekken aan je gevoel en aan je geheugen en laten je niet meer los. Wat mij betreft: ik wil meer, meer!

Constance las...

De bijenhouder van Aleppo

Christy Lefteri

€ 21,99

Wanhoop en angst zijn voelbaar in dit boek, net als de hoop op een nieuwe en veilige toekomst. Het verhaal wordt verteld met mooie sprongetjes tussen heden en verleden: het leven in Aleppo en de gevaarlijke vlucht via Turkije, Griekenland naar Engeland.

Ons panel las...

Voorbij, voorbij

Clairy Polak

€ 19,99

Tijdens de zomerstop van De Wereld Draait Door kiest ons eigen boekenpanel een Boek van de Maand. Toine, Carla, Myra en William hebben samen ruim 100 jaar ervaring in de boekhandel. In de maand juni kiest ons panel voor Voorbij, voorbij van Clairy Polak. Voorbij, voorbij is het verhaal van een vrouw die haar man kwijtraakt aan de Ziekte van Alzheimer. Een integer portret van een huwelijk dat stuk gaat aan de gevolgen van deze ziekte waarbij vooral de ingetogen en niet sentimentele schrijfstijl een verademing is in dit genre.  Een bijzonder verhaal en nog prachtig uitgegeven ook. Lezen dus!

Hanneke las...

De goede zoon

Rob van Essen

€ 15,00

De goede zoon, winnaar van de Libris Literatuurprijs, is een origineel en knap geschreven boek in een surrealistische sfeer. Er lopen totaal verschillende verhaallijnen door elkaar die toch met elkaar te maken hebben. Twee jeugdvrienden gaan op reis en voor de ik-figuur wordt het een groot en vreemd avontuur. Daarnaast loopt het verhaal over zijn moeder, haar leven en haar laatste jaren in een verzorgingstehuis. Een verhaal met filosofische en existentiële beschouwingen. Heel verrassend en boeiend om te lezen.

Priscilla las...

De stilte van de vrouwen

Pat Barker

€ 22,99

Dit is, voor de verandering, geen verhaal over de overwinningen van Agamemnon of de heldendaden van Achilles. In deze verfrissende hervertelling schetst Barker een beeld van de erbarmelijke omstandigheden in het Griekse kamp, waar vrouwen gebruikt worden als slaven en concubines. Via Briseïs, voormalig koningin en gevangene van Achilles, wordt een stem gegeven aan deze vrouwen. Rauw, realistisch en bovenal een waardevolle toevoeging aan de Griekse mythen.

Sophie las...

Loneliest girl in the universe

Lauren James

€ 11,95

Laat je niet misleiden door de achterkant, want dit boek zit vol met leuke, mooie en verdrietige plot twists! Een erg mooi boek over eenzaamheid, liefde en de nodige spanning waardoor je dit boek snel uitleest.

Constance las...

Ik blijf hier

Marco Balzano

€ 21,99

Trina vertelt aan haar afwezig dochter hoe hun dorpje in de grensregio van Italië en Duitsland door de geschiedenis (na WO I) ruw heen en weer werd geslingerd en uiteindelijk verzwolgen. Grote literatuur!

Peter las...

Zwarte schuur

Oek de Jong

€ 15,00

WINNAAR VAN DE BOEKENBON LITERATUURPRIJS 2020

Het echtpaar Maris en Fran, hij gerenommeerd kunstenaar, zij succesvol restauranthouder heeft veel demonen te bestrijden. Maris het zwart van dood door schuld in de zwart geteerde schuur in Zeeland, Fran de zelfmoord van haar eerste man in Italië. Hoe deze traumatische gebeurtenissen doorwerken in hun levens, hun blijven achtervolgen, hun huwelijksleven ondermijnt onderzoekt Oek de Jong : of hun pijn om wat was gebeurd steeds moet worden vernieuwd door herinnering. Roman vol liefde, beklemmend geschreven in mooie, beeldende taal: een nieuw hoogtepunt in het al zo bijzondere oeuvre van Oek de Jong.

Astrid las...

Het Instituut

Stephen King

€ 12,99

Zo zie ik de boeken van Stephen King het liefst: spannend, bovennatuurlijk (maar niet te), maar ook bijna ontroerend mooi over vriendschap en mensen die voor elkaar opkomen. Wat mij betreft past Het Instituut prima in het rijtje met 22-11-63 en de Mr. Mercedes-boeken!

Carla las...

BAM

Jelle Brandt Corstius

€ 9,99

Een boeiend verslag van Jelle en 2 vrienden over een treinreis door het onherbergzame Siberië. 4287 kilometer met de BAM, van Bajkal naar Amoer. Bij vlagen hilarisch. Lang geleden dat ik hardop heb gelachen bij sommige passages. Mooi vormgegeven boek.

William las...

Music Trails USA

Marc Stakenburg

€ 27,50

Music Trails USA is een reiskoffer vol verhalen uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Rijk geïllustreerd, en alle muziek staat netjes gerangschikt voor je klaar in drie uitgebreide Spotify-lijsten. Van Congo Square tot San Francisco, via Johnny Cash en Elvis Presley naar Iggy Pop en Run DMC; er is werkelijk niets dat Marc Stakenburg niet weet.

Peter las...

De stilte van de witte stad

Eva García Sáenz de Urturi

€ 15,00

In 'De stilte van de witte stad', de spannende politieroman van de Baskische schrijfster Eva Garcia Saenz over haar geboorteplaats Vitoria, zet een jonge politie-inspecteur/profiler de achtervolging in op een seriemoordenaar. Met veel fantasie, mysteries, verwijzingen naar mythen en legenden, cultuurhistorische elementen word je als lezer steeds op het verkeerde been gezet. Echt knap gedaan.

Het DvdV boekenpanel las...

BAM

Jelle Brandt Corstius

€ 9,99

Elke maand kiest ons boekenpanel voor u een boek van de maand; een boek waar iedereen plezier aan kan beleven. En deze maand kiezen we voor een bijzonder reisverhaal. Welkom aan boord van de BAM; de Bajkal-Amoer Magistrale. Jelle Brandt Corstius neemt je samen met twee vrienden mee op een opzienbarende reis. 4287 kilometer door de onherbergzame kou in een sterk veranderd Rusland. Jelle weet met zijn eigenzinnige gevoel voor humor een liefdevol portret te schetsen van het nieuwe Rusland. ‘Bam’ is een roadtrip vol bizarre personages waarbij je meer dan eens hardop zult lachen. En wat een prachtige omslag! Een perfect boek om te genieten van de kou zonder naar buiten te hoeven.

Peter las...

De riten van het water

Eva García Sáenz de Urturi

€ 20,99

In "De riten van het water" zorgt Eva Garcia Sáenz net als in het 1e deel "De stilte van de witte stad", voor een zelfde vertrouwde sfeer en decor, zelfs personen in familie- en vriendenkring keren terug. A sort of homecoming! Ja de oude verstandige grootvader is er ook, die in weinig woorden tot zeldzaam wijze opmerkingen komt. Hoe de schrijfster het doet, weet ik nog steeds niet goed, maar je wordt het verhaal weer ingetrokken, de spanning blijft van begin tot eind en de couleur locale wordt vernieuwd en verrijkt met elementen uit de Keltische geschiedenis. 100% leesplezier.

Ons panel las...

Het hollandse huis

Ann Patchett

€ 24,99

Iedere maand kiest het panel van Dekker v.d. Vegt uit het aanbod van nieuwe titels ons eigen boek van de maand. Het is steeds een boek dat ons geraakt heeft: intelligent, intrigerend en bovenal goed geschreven.
Deze maand kozen wij unaniem voor Het Hollandse huis van Ann Patchett, een roman als een mooie maaltijd: met zorg samengesteld, alle ingrediënten perfect op elkaar afgestemd en smaken die elkaar harmonisch aanvullen. Na het lezen kun je verzadigd achterover leunen. Bovendien vormen de personages een méér dan aangenaam gezelschap. Laat het u smaken!

Toine las...

Verzamelde gedichten

Menno Wigman

€ 20,00

Eindelijk! Een dichtbundel op onze aanraderstafel. Ik was diep onder de indruk van Wigmans -letterlijk- laatste bundel "Slordig met geluk", maar deze verzameling toont de ontwikkeling van een groot dichter en een mens met al zijn twijfels en tekortkomingen.

Sascha las...

De Bourgondiërs

Bart van Loo

€ 39,99

Van Loo is een geweldige verteller! Ga met hem mee op reis door de geschiedenis en zie hoe een klein en onbeduidend hertogdom door oorlogen en slimme huwelijkspolitiek uitgroeit tot de belangrijkste macht in Frankrijk en de bakermat wordt van de Lage Landen zoals wij die nu kennen. Zeer aanbevolen!

William las...

Gozert

Pieter Koolwijk

€ 15,99

Bekroond met de Gouden Griffel! Al eerder getipt door onze William

"Gozert" is een boek vol razendsnelle humor, eindeloze fantasie en schitterende illustraties. Na het lezen wil jij ook wel zo'n coole superheldenvriend als Gozert... of misschien toch liever niet. Pieter Koolwijk mag van mij op zijn minst een Zilveren Griffel winnen voor dit fantasierijke verhaal.

Rojin en Myra lazen...

De koopman van Peru

Natasha Pulley

€ 22,50

Wij hebben zo ontzettend genoten van dit boek! De koopman van Peru is een rijk beschreven historisch verhaal. Het bevat magische elementen, een gedetailleerde setting en complexe personages die je in je hart sluit. De jonge, getalenteerde schrijfster zorgt ervoor dat je steeds meer wordt meegenomen op de avontuurlijke expeditie in het sprookjesachtige Andesgebergte van Peru.

Rojin las...

Buurtsupermens

Sayaka Murata

€ 20,99

Wanneer Keiko 18 wordt gaat ze werken in een supermarkt, en hier vindt ze comfort en levensinzichten die ze eerder nog niet had. Nu ze 36 is, en daar nog steeds werkt, beginnen de mensen om haar heen te zeuren: zoek een fatsoenlijke baan, zoek een vent, sticht een gezin... Maar wat als Keiko daar geen behoefte aan heeft? Dit boek, geschreven door de geniale Japanse Murata (zelf ook supermarkt-medewerkster) is duister en hilarisch.

Ons panel las...

Het veld

Robert Seethaler

€ 21,99

Tijdens de zomerstop van De Wereld Draait Door kiest ons eigen boekenpanel een Boek van de Maand. Toine, Carla, Myra en William hebben samen ruim 100 jaar ervaring in de boekhandel. Deze maand is dat Het veld van Robert Seethaler. Maak kennis met de inwoners van Paulstadt. Ze zijn er niet meer, ze liggen op de plaatselijke begraafplaats, het veld. Maar dit is geen boek over de dood, maar over het leven. Over verlies, lotsbestemming en liefde. Met elk nieuw hoofdstuk leer je een van de inwoners kennen, maar kom je ook iets meer te weten over de geschiedenis van het stadje. Deze prachtige structuur maakt van ‘Het Veld’ een fascinerende puzzel waarvan het ene stuk nog mooier is beschreven dan het ander. ‘Het veld’ is een prachtige toevoeging aan een toch al indrukwekkend oeuvre van Robert Seethaler. Een boek waarin je door moet blijven lezen, terugbladeren en opnieuw lezen. Een heerlijk boek voor warme zomeravonden.

Carla las...

Ten oosten van Eden

John Steinbeck

€ 32,50

Nog steeds één van mijn "all time favorites". In 1962 won John Steinbeck de Nobelprijs voor literatuur. Deze nieuwe vertaling verscheen in februari en blijft de moeite waard!

Hans las...

Waagstukken

Charlotte Van den Broeck

€ 15,00

Wat een talent…wat een taalpurisme…wat een woordenrijkdom…wat een verrassend en origineel thema…wat een bijzondere profilering van de verteller zelf…wat een fraaie vormgeving…wat een schrandere en wijze uitwerking…wat een onverwachte kunsthistorische beschouwingen…wat een talent…ik kijk reikhalzend uit naar nieuw werk van Charlotte van den Broeck.

Ons boekenpanel las...

Het feest

Elizabeth Day

€ 15,00

Meteen op bladzijde één wordt je "Het feest" binnengelokt en wil je niet meer weg. Laat het drama maar komen! Spannend en pakkend als "Het diner" van Herman Koch, maar vooral een knappe psychologische roman met pijnlijk (heerlijk!) ongemakkelijke menselijke relaties en misplaatste loyaliteit. Day is niet bang om onsympathieke, manipulatieve en schijnheilige personages de hoofdrol te laten spelen en dat is smullen! Een terechte keus van ons boekenpanel voor het Boek van de maand augustus.

Hans las...

Als je de stilte ziet

Thomas Verbogt

€ 20,99

In deze opnieuw innemende romantische roman probeert de hoofdpersoon een ongewild ontstaan geheim te reconstrueren. Licht gemarineerde taal, alledaags ongemak, weemoedigheid, onzekere vreugde, geen woord te veel, melancholische bedremmelde, beduusde personages, een zacht zalvende bedwelmende innemende sfeer. Achter de tekst ontstaat een extra filmische dimensie. Ga het zien en lezen.

Ons panel las...

Het geheime dagboek van Adrian Mole 13 3/4 jaar

Sue Townsend

€ 20,00

Iedere maand kiest het panel van Dekker v.d. Vegt uit het aanbod van nieuwe titels ons eigen boek van de maand. Het is steeds een boek dat ons geraakt heeft: intelligent, intrigerend en bovenal goed geschreven. Deze maand is dat Het geheime dagboek van Adrian Mole 13¾ jaar. Vooral omdat we er vroeger zelf zo hard om gelachen hebben, en omdat het eigenlijk een klassieker is én omdat Sylvia Witteman het vertaald heeft

Toine las...

Uit het leven van een hond

Sander Kollaard

€ 9,99

WINNAAR VAN DE LIBRIS LITERATUURPRIJS 2020

Scherp, ontroerend, humoristisch, een tikje filosofie en poëzie: wat zoek je nog meer in een boek? Jezelf misschien. Kollaard schreef een prachtige roman die nog dagenlang door zindert in je hoofd.

Hans las...

De rattenlijn

Philippe Sands

€ 29,99

"Meesterlijk", Cees Nooteboom (auteur)
"Meeslepend", Stephen Fry (auteur)
"Onthullend", Hans Peters (directeur Dekker v.d. Vegt)
"Verontrustende waarheid", Jacques Thielen (goede klant)
"Onthutsend", Leo Heus (journalist)

Ons boekenpanel las...

Overstag

Amity Gaige

€ 22,99

Aangrijpend, spannend en wondermooi.
Soms, heel soms, krijg je een boek in handen waaraan werkelijk alles klopt. Alleen al het omslag van het prachtig vormgegeven Overstag nodigt uit tot onmiddellijk lezen, en het verhaal houdt je letterlijk van kaft tot kaft op het puntje van je stoel. Overstag is niet alleen het verhaal van een echtpaar dat besluit hun leven resoluut om te gooien door met een jacht het Caraïbisch gebied te verkennen, het is ook een verslag van een huwelijk dat tot het uiterste op de proef wordt gesteld en bovendien een spannende roman, die je meesleurt door tropische stormen op zee en die je neervlijt op het strand van een bounty-eiland. Door afwisselend het verhaal van Juliet en de dagboeknotities van haar man Michael te lezen, word je langzaam maar onvermijdelijk deelgenoot van een dappere poging om te breken met het alledaagse en een zoektocht naar een andere werkelijkheid. Een zoektocht met een even hartverscheurende als hoopvolle uitkomst. In 2013 verkoos het panel van DWDD Schroder van Amity Gaige tot Boek van de Maand, het panel van Dekker v.d. Vegt (DvdV) kiest deze prachtige opvolger.

Peter las...

De rat van Amsterdam

De rat van Amsterdam

Pieter Waterdrinker

€ 27,99

Pieter Waterdrinker schetst verre horizonten van Riga/Letland via Amsterdam met dubieuze loterijen, over de rivier de Wolga met namaakidealisten, naar een dramatisch slot aan het Baikalmeer/Siberië en laat zien hoe een rat in het Oosten niet onderdoet voor een rat in het Westen (& andersom).

'De rat van Amsterdam' is een energieke roman over echt en onecht, over corruptie en manipulatie, waarbij de zoektocht naar liefde en geluk in verdrukking dreigt te geraken. Het geheel verpakt en aangeboden in de bekende, overvloedige en sjeuïge taal en stijl van Waterdrinker.

 

 

Toine las...

De laatste zomer in de stad

Gianfranco Calligarich

€ 20,99

Hoe is het mogelijk dat je zo vrolijk kunt worden van zo'n tragisch boek? Hoofdpersoon Leo is een nietsnut, een uitvreter. Altijd platzak en immer op zoek naar iemand die hem een maaltijd of een drankje aanbiedt. Calligarich' stijl is echter zo puntig en zo geestig dat je zowaar gaat genieten van Leo's lege en mistroostige leven. Deze dunne roman die uitnodigt tot langzaam lezen is nu al mijn favoriete boek van 2020!

Priscilla las...

Voordat de koffie koud wordt

Toshikazu Kawaguchi

€ 20,99

Waarschijnlijk heeft bijna iedereen er wel eens over nagedacht: terugreizen in de tijd. In het café van "Voordat de koffie koud wordt" is het mogelijk, maar er zitten wel strenge regels aan, zoals: de reis zal niets veranderen aan het heden en je moet terugkeren voor de koffie koud is. Deze regels maken het boek intrigerend, want wat maakt de reis dan de moeite waard? De vier verhalen zijn mooi met elkaar verweven en liet zowel blij als verdrietig achter.

Peter las...

De Effingers

Gabriele Tergit

€ 24,99

'De Effingers' is een bevlogen  familiekroniek van 3 Duits-Joodse families in de jaren tussen 1878 en 1948. Met uitgebreide beschrijvingen van het milieu, de interieurs, de diners, de omgangsvormen krijgen we een goede indruk van de toenmalige welgestelde bourgeoisie. Na de beurskrach van 1929 brokkelen sluipenderwijs de burgerlijke zekerheden af, het historisch verhaal wordt een politiek verhaal met steeds meer verwijzingen naar groeiend antisemitisme en opkomend nationaal-socialisme. 'De Effingers' geeft met snelle, nuchtere dialogen een uiterst boeiend beeld van een inktzwarte tijd en zoals Gabriele Tergit in 1948 aan een collega schreef:" dan weten jullie hoe het was".

Astrid en Myra lazen...

Zo'n leuke leeftijd

Kiley Reid

€ 19,99

Laat de zoete kaft van dit boek je niet misleiden over de inhoud! Zo'n leuke leeftijd is een heel belangrijk en actueel boek over de verhulde, subtiele vorm van racisme: dat van witte mensen die zichzelf beschouwen als absoluut niet racistisch. (Longlist Booker Prize)

Ons boekenpanel las...

Op het geniale af

Benedict Wells

€ 21,99

In 2017 stormde een ons tot dan toe onbekende auteur de literaire wereld binnen: Benedict Wells bracht met Het einde van de eenzaamheid één van de meest succesvolle boeken van dat jaar uit. Het werd lovend tot lyrisch besproken, vertaald in maar liefst 27 talen en domineerde maandenlang de diverse bestsellerlijsten. Een ster was geboren. En nu is daar Op het geniale af, een boek waarin Benedict Wells de lezer meeneemt op een opwindende reis dwars door Amerika. Hoofdpersoon Francis Dean gaat op zoek naar een onbekende vader en een beter leven. Een intrigerende tocht naar volwassenheid en een zoektocht naar identiteit, vriendschap, trouw en liefde ineen. Door het panel van DvdV gekozen tot boek van de maand augustus 2020.

Hans las...

De achtste dag

Annemarie Haverkamp

€ 19,99

WINNAAR VAN DE ANTON WACHTERPRIJS 2020!
Deze beklemmende roman werd op wel heel bijzondere plek in de Ooijpolder geschreven. Via de pen van de moeder confronteert de schrijfster de lezer met zware ouderlijke zorgen, dilemma's en keuzes. Maar ook met de plezierige en fijne momenten in het leven van ouders met een gehandicapt kind. Wat een sobere schrijfstijl. Wat een helden.

Hanneke las...

Restmens

Marjolein Visser

€ 22,50

Dit debuut is geen lichte kost maar zeer de moeite waard om te lezen. Voor de twee hoofdpersonen Pim en David is (om verschillende redenen) niets vanzelfsprekend. Hun gedachten zijn mooi en intens. Vooral de innerlijke wereld van Pim is bijzonder. "Restmens" is een indringend, goed geschreven verhaal.

Ons panel las...

Het boek van Jongen

Catherine Gilbert Murdock

€ 19,99

Vanwege de Kinderboekenweek koos ons panel deze maand voor een jeugdboek. Het boek van Jongen leest als een kruising tussen Tonke Dragt en Dan Brown. Catherine Gilbert Murdock weet de Middeleeuwen op meeslepende wijze tot leven te brengen; sfeervol en spannend. Maar het is de geweldige wending halverwege het verhaal die dit boek zo origineel maakt, en die ervoor zorgt dat je Het boek van Jongen nooit meer vergeet! Leeftijd 9+.

Ons panel las...

De dans van de tulpen

Ibon Martín

€ 21,99

Na de trilogie van ‘De witte stad’ koos ons boekenpanel deze maand voor nog meer Baskisch vernuft. Het prachtige Baskenland herbergt een gruwelijke moordenaar. De slachtoffers lijken niets gemeen te hebben, behalve de manier waarop ze gevonden zijn en de griezelige aanwezigheid van verse rode tulpen in een seizoen waarin ze niet horen te bloeien. Inspecteur Ana Cestero reist af naar een van de meest pittoreske steden van Baskenland. Zij moet proberen de hyperintelligente moordenaar in de val te lokken. Deze sfeervolle thriller werd meteen na verschijnen een grote bestseller in Spanje. Een heerlijke thriller voor donkere dagen!

Peter las...

Het mysterie van kamer 622

Joël Dicker

€ 17,50

Na een verbroken relatie en de dood van zijn geliefde uitgever, zoekt een romanschrijver een manier om zijn verdriet en herinneringen een plaats te geven. Met 'Het mysterie van kamer 622' gaat Joel Dicker kamer in, kamer uit van zijn verbeelding, die hij laat draaien rond een onopgeloste moord in een kamer van een luxehotel in de Zwitserse Alpen. De schrijver vult zijn wereld met list, bedrog, verraad, jaloezie maar ook met humor en ironie, want net als een roman moet het leven een avontuur zijn.

Astrid las...

Vad3r

Pepijn Lanen

€ 22,50

Pepijn Lanen beschrijft op ontroerende wijze hoe het is om voor de derde keer vader te worden. De liefde voor zijn gezin spat van alle bladzijden af en het is ontroerend om te lezen hoe hij worstelt om een goede vader te zijn naast alles wat hij doet: schrijven, optreden en muziek maken. Dit boek sluit wat mij betreft perfect aan bij zijn solo-album ♥ dat vorig jaar verscheen. Net zo intiem, net zo warm. Perfect voor (aanstaande) vaders, moeders en fans!

Sascha las...

De tuinen van Buitenzorg

Jan Brokken

€ 22,99

De ouders van de schrijver, Han en Olga Brokken, gaan in de jaren 1930 naar Nederlands Indië. De Japanse bezetting maakt een einde aan een leven van studie, onderwijs en cultuur. Jan Brokken wordt pas in 1949 geboren en heeft het leven van zijn moeder en broers in het jappenkamp dus niet met hen gedeeld. Nadat Olga overleden is krijgt hij van haar zuster Nora de brieven die Olga voor de oorlog vanuit Indië aan Nora schreef. Jan Brokken zegt het zo: "De brieven lieten me kennismaken met de vrouw die later mijn moeder werd". Een heel mooi en rijk boek, vol verhalen over mensen en gebeurtenissen uit een vervlogen tijd. De titel is ontleend aan een muziekstuk. Hoe dat precies zit en wie de componist is, vormt een van die bijzondere verhalen. 

Peter las...

Willem die Madoc maakte

Nico Dros

€ 27,50

Een Vlaamse mediëvist verwerft een aantal middeleeuwse manuscripten, waaronder een Middelnederlands verzamelhandschrift, met daarin verborgen een geheim kortschrift. Waarschijnlijk betreft het teksten van Willem, de vermoedelijke auteur 'Van de Vos Reinaerde'. De eerste regel 'Van de Vos': Willam die Madocke maecte                         Daer hi dicken omme waecte.... heeft sindsdien ook de historisch letterkundigen uit hun slaap gehouden. Wie of wat was toch Madoc? De mediëvist wordt zo gegrepen door het geheimschrift dat hij langs de weg van de verbeelding het onbekende Boek van Madoc droomt: het boek over een samenleving zonder standen, zonder feodale of kerkelijke dwang. Na al die eeuwen kunnen we zeggen: het is Nico Dros die Madoc maakte!

William las...

Later

Stephen King

€ 21,99

Een King om in één ruk uit te lezen: een bovennatuurlijke thriller met een strak plot, klassieke King-personages en een verrassende kijk op een klassiek horrorfenomeen: contact maken met de doden.

Carla las...

De Katharinacode

Jørn Lier Horst

€ 20,99

Een waardige opvolger van het Wistling Kwartet. Inspecteur Wistling is weer op zijn best in deze uitstekende Noorse politiethriller.

Wieke las...

Verdwijnende aarde

Julia Phillips

€ 23,99

Soms trakteer ik mezelf op ‘zomaar-een-blinde-keuze-Engelse-paperback’. Dat valt soms tegen en soms mee. Deze was – hoe zeg ik het netjes – Bloody Brilliant! Wat een geluk! Verschillende levens verweven zich met elkaar in Kamtsjatka, een Russisch schiereiland, waar op een zomerdag twee meisjes verdwijnen. Dat is groots en spannend genoeg, maar ik heb nog niet eerder meegemaakt dat er op zo’n originele manier met de belangrijkste gebeurtenis in een roman omgegaan wordt. Een ontzettend knap debuut, en voor mij een héle fijne boekverrassing.

(in het Engels: Disappearing earth ISBN 9781471169526)

Astrid las...

Orakel

Thomas Olde Heuvelt

€ 21,99

De nieuwe bovennatuurlijke thriller van Thomas Olde Heuvelt is bloedstollend spannend. Dagblad Trouw noemt het een bijzondere leeservaring waar heden en verleden door elkaar lopen. Alles wat ik er verder van zeg zou iets over het verhaal verklappen, dus ik zeg alleen maar: lees dit boek!

Toine las...

Verwachting

Anna Hope

€ 22,99

Een mooie, stijlvolle en ontroerende roman over de langdurige vriendschap tussen drie vrouwen. Als ze jong zijn ligt het leven voor hen open, naarmate ze ouder worden haalt het leven ze in. Dromen worden niet waargemaakt, maar overleeft de vriendschap?

Constance las...

De donkerste nacht

Laurent Petitmangin

€ 20,99

De verlammende schaamte die de vader voelt voor zijn radicaliserende zoon is zo goed te begrijpen maar tegelijkertijd wil je hem toeschreeuwen: Doe iets, nu! Deze roman is aangrijpend en zal me nog lang bijblijven.

Hanneke las...

De moord op Windsor Castle

Sj Bennett

€ 21,99

Wat een heerlijke roman, die veel weg heeft van een detective, is dit. De decors van de verschillende paleizen, o.a. Windsor Castle, van koningin Elizabeth zijn beeldbepalend in dit spannende verhaal. De queen zelf is een oprecht en krachtig beschreven dame die in haar unieke rol haar personeel inzet om drie moorden op te lossen. Haar man, prins Philip, heeft een karakteristieke bijrol. De uitgezonden documentaires en interviews die na zijn overlijden zijn uitgezonden maken dit boek extra de moeite waard om te lezen.

Hans las...

Zomervacht

Jaap Robben

€ 23,99

Ogenschijnlijk eenvoudig van opzet. Toch komen in de talrijke dialogen, maar vooral in de verbindende teksten zeer compacte, betekenisvolle en verrassende zinnen voorbij. Een volstrekt nieuw geluid en hoogtepunt in de moderne Nederlandse literatuur. Wat een juweel. En het DWDD-panel is het met me eens!

Constance las...

Zussen

Daisy Johnson

€ 19,50

September houdt haar tien maanden jongere zus Juli op een manipulatieve manier in de ban. En wat is gebeurd waardoor hun moeder zich met haar twee dochters heeft teruggetrokken in een afgelegen huis? Een duister, schurend boek, vol suspense.

Toine las...

Zuurstofschuld

Toine Heijmans

€ 22,50

Winnaar van de Boekhandelsprijs 2022!


Zuurstofschuld is een puntgave roman over de vriendschap tussen twee bergbeklimmers. Ze leren klimmen op de pijlers van een brug, dromen van Alpenwanden, gletsjers en de Himalaya en verslinden talloze boeken van en over grote alpinisten als Whymper, Kurz, Bonatti, Tenzing.
Heijmans verweeft al die levens en avonturen moeiteloos tot een groots epos over ambitie, ontbering en verlies en laat je en passant meekijken in de wereld van de klimmers. Hun voorbereidingen, angsten en fascinatie worden zó secuur en meeslepend beschreven, dat je je in hun midden waant.
Meer nog dan een avonturenroman is Zuurstofschuld een fascinerend boek over het verlangen naar eenzaamheid, over je terugtrekken in je eigen hoofd en over de behoefte aan zelfbeschikking.
Toine Heijmans is in mijn ogen een van de beste schrijvers van dit moment.

Sascha las...

Our story : a memoir of love and life in china

Rao Pingru

€ 34,95

Dit is een bijzonder boek! Rao Pingru, een gewone Chinese burger uit Shanghai, besloot na het overlijden van zijn vrouw zijn memoires te schrijven. En hij maakte er ook illustraties bij. Een inkijk in het leven van gewone mensen tijdens de tumultueuze 20e eeuw.

Myra las..

De hemel is altijd paars

Sholeh Rezazadeh

€ 21,99

Sholeh Rezazadeh schept in deze wonderlijke debuutroman vele werelden. De wereld van Iran en Nederland. De werelden en verhalen van tweedehands spullen en van bomen die communiceren. Van eenzaamheid, familie. Van vriendschap en van de liefde. Al deze werelden zijn in prachtige poëtische zinnen verweven tot één samenhangend verhaal. Ik kan niet wachten om in de toekomst meer van Sholeh Rezazadeh te mogen lezen.

Monique las...

Win

Harlan Coben

€ 20,99

Coben heeft al -tig thrillers op zijn naam, maar dit is wel een hele goeie! Van begin tot eind spannend, verrassend, schokkend en met lekker wat sarcasme erin. Een dikke aanrader dus! En ook net nieuw is 'Wild', net zo fijn!

Astrid las...

Hoogzomer

Kim Faber ; Janni Pedersen

€ 21,99

Wat een goede Scandi-thriller is dit! Het eerste deel, Winterland, was al goed, maar deze is minstens net zo spannend, zo niet spannender. Een thriller om heerlijk mee in de zon te zitten en in één ruk uit te lezen!

William las...

Luna

Pieter Koolwijk

€ 15,99

´In dit lost te lezen vervolg op ‘Gozert’ gaat Luna met haar moeder naar een vakantiepark. Gozert gaat mee om Luna te helpen erachter te komen waar de stemmen in haar hoofd vandaan komen…. Luna is net als Lampje zo’n kinderboekenpersonage dat je onmiddellijk in je hart sluit. Pieter Koolwijk weet precies hoe het is om als kind niet begrepen te worden. En dat dat nu juist zo belangrijk is. Maar je moet misschien wel even je ouders helpen. Een prachtig verhaal dat alleen maar nog mooier wordt door de illustraties van Linde Faas. Leeftijd: 9+

Myra las...

Daar waar de rivierkreeften zingen

Delia Owens

€ 10,00

Kyra, een van de buitenwereld geïsoleerde jonge vrouw, groeit in haar eentje op in het moeras, met de natuur als haar leerschool. Het is niet verrassend dat de schrijfster van dit boek een carrière kent als biologe. Owens beschrijft de wildernis van North Carolina op een gedetailleerde, poëtische wijze. Tel hier een onoplosbare moordzaak bij op en het resultaat is een boek dat je niet meer weg kunt leggen.

Wieke las...

Mijn jaar van rust en kalmte

Ottessa Moshfegh

€ 21,99

Een beetje vreemde, niet per se sympathieke personages, ik houd ervan... Met de jonge vrouw in 'Mijn jaar' gaat het niet goed, ondanks haar luxe, westerse wereldje. Ze besluit een jaar ondergronds te gaan in haar appartement in de hoop dat haar lijden aan het leven zo verdwijnt. Een bizar, absurd, maar geweldig boek, ik heb grote bewondering voor Moshfegh en de manier waarop ze een heftig boek geweldig maakt.

William, Constance en Toine lazen...

De lange droogte

Cynan Jones

€ 18,50

William, Toine èn Constance zeggen hierover maar één ding:

Dit is het mooiste boek dat wij in tijden gelezen hebben!

Astrid las...

Oktober

Oktober

Søren Sveistrup

€ 15,99

Wat een goede thriller is dit! De bedenker van de serie The Killing schrijft een verhaal dat ongelooflijk goed in elkaar zit en ontzettend spannend is. Het is lang geleden dat ik zo'n fijne thriller heb gelezen, hij is helaas bijna uit...

Peter las...

Wees onzichtbaar

Murat Isik

€ 24,99

De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus terecht in de troosteloze Bijlmer. In deze onveilige wereld van de jaren 80 blijkt zijn vader onberekenbaar en agressief. Op school wordt Metin gepest, maar hij ontpopt zich als een overlevingskunstenaar en vindt zelfbewust zijn levensweg. Murat Isik won met Wees onzichtbaar de Libris Literatuurprijs en de Boekhandelsprijs 2018 en is met dit boek voorgoed zichtbaar in de literaire canon.

Priscilla las...

Reisverslag van een kat

Hiro Arikawa

€ 20,00

Hartverwarmend verhaal over de vriendschap tussen de kat Nana en zijn baasje Santoru. Het boek is deels geschreven vanuit Nana's perspectief zodat je leest hoe de grappige en eigenwijze kat denkt over de wereld om zich heen. Langzaam kom je erachter waarom de twee samen op reis zijn, wat leidt tot een emotioneel einde. Mooi geschreven in heldere Japanse stijl en heel herkenbaar voor iedereen die ooit een kat heeft gehad.

pro-mbooks3 : libris