Welkom

U bent van harte welkom in onze winkel en in ons leescafé. We zijn er op zondag van 12.00-17.00 uur, op maandag van 11.00-18.00 uur en op dinsdag tot en met zaterdag van 9.30-18.00 uur. Op donderdag is het koopavond tot 21.00 uur. U kunt bestellen via de site, telefonisch via 024-3020130 of via mail: [email protected] U kunt de boeken afhalen in de winkel of laten bezorgen. We bezorgen zoveel mogelijk op een duurzame manier via Velocity Fietskoeriers. Wij zouden het enorm waarderen als u ervoor kiest de boeken zoveel mogelijk af te halen. Verzenden boven de € 17,50 is voor u gratis, maar wij betalen wel verzend- en verpakkingskosten. Naast de kosten die we zo kunnen besparen is het ook het meest duurzame alternatief, dus we hopen u veel in de winkel te zien!
Tweedehands aanbieden kan ook, alleen op afspraak. U maakt hier een afspraak met onze inkopers. Een selectie van ons tweedehands aanbod vindt u hier.
We hopen u snel in de winkel te zien!

#kooplokaalookonline

 

Nieuwe buikbandjes

Op zoek naar iets moois, iets nieuws, iets ánders? Onze buikbandjes helpen je op weg! Bekijk hier alle buikbandjes 

Land van echo's

Mark H. Stokmans

€ 26,99

Winnaar van de Boekhandelsprijs 2023!

Land van Echo’s is een met vaart geschreven historische roman waarin voormalig en getraumatiseerde soldaat Herman Kruijssen in het roerige Spanje ( 1929-1959) een nieuw bestaan probeert op te bouwen en daarbij geloof in arbeid, familie, vriendschap en eerlijkheid voorop stelt. Lees de eerste alinea’s en probeer dan nog maar eens te stoppen.

Vernietigen

Michel Houellebecq

€ 29,99

'Vernietigen' begint als een zakelijk verhaal over Frankrijk in verkiezingstijd, over het gevaar van terrorisme, over veiligheid van de wereld, door Houellebecq met veel aplomb en ironie beschreven. Hoofdpersoon is Paul Raison, ambtenaar en vertrouweling van de Franse Minister van Economische Zaken, man van het woord, dat later in het verhaal geen rol meer zal spelen als hij door een gemene kanker aan kaak en tong zijn taal dreigt te verliezen. Het belang van de 'interessante' buitenwereld, aanzien en macht wordt vervangen door de kleine binnenwereld van het menselijk lot en leed. Maar ook de binnenwereld van liefde en saamhorigheid waar Paul uiteindelijk oog voor krijgt. 'Vernietigen' is een roman die verloopt van koud naar warm, naar de juiste duurzame temperatuur.

Onze agenda

28
mrt
Lezing Floris Overduin over 'Troje is nooit veroverd' In samenwerking met het Nederlands Klassiek Verbond, afdeling Arnhem-Nijmegen, organiseren wij op dinsdagavond 28 maart een lezing van Floris Overduin over zijn vertaling van het klassieke werk van de.. Meer informatie
08
apr
Myron Hamming over 'Je droomt het niet zomaar' Met het gesproken woord in zijn hoofd en hart trekt dichter Myron Hamming door het land. Zijn debuutbundel 'Je droomt het niet zomaar' is spoken word dat je beroert.  Myron is op zaterdag 8 april bij.. Meer informatie
15
apr
Janny van der Heijden over 'Smaakpalet van de lage landen' Janny van der Heijden werkte jarenlang aan haar boek, 'Smaakpalet van de lage landen', over de eetcultuur in Nederland. Dit resulteerde in een prachtig overzichtswerk. Aan de hand van talloze.. Meer informatie
20
apr
Lezing Joep Dohmen over 'Iemand zijn, filosofie van de persoonlijke vorming' April is de Maand van de Filosofie. Op donderdagavond 20 april ontvangen wij filosoof Joep Dohmen voor een inspirerende lezing over zijn nieuwe boek 'Iemand zijn, filosofie van de persoonlijke.. Meer informatie
22
apr
Steffie van den Oord interviewt Tessa de Loo over 'De stad in je hoofd' Op 14 april wordt op het stadhuis in Nijmegen de nieuwe roman van Tessa de Loo gepresenteerd: 'De stad in je hoofd'. Tessa de Loo is na Jaap Robben en Thomas Verbogt de derde auteur die een.. Meer informatie

Nijmegen boeken bij Dekker v.d. Vegt

De complete serie 'Nijmegen zo mooi als het was' is weer leverbaar. Voor iedereen die een deel gemist heeft of te laat was.
Aan de hand van ingekleurde en bewerkte foto's krijgen we een beeld van Nijmegen toen het nog zo mooi was als het was. Het nieuwe deel uit de serie is 'Het verleden is een vreemd land', met ingekleurde foto's uit de periode 1900-1940, aan de hand van herinneringen van gemeentearchivaris Herman Diederik van Schevichaven is nu verkrijgbaar!

 

 

Nijmegen, zo mooi als het was: De metamorfose: Nijmegen tussen 1874 en 1920. Aan de hand van ingekleurde en bewerkte foto's krijgen we een beeld van Nijmegen toen het nog zo mooi was als het was.

Nijmegen, zo mooi als het was: Wat geweest is komt nooit weerom. Aan de hand van ingekleurde en bewerkte foto's krijgen we een beeld van Nijmegen tussen de jaren 1950 en 1960.

 

 

Nijmegen, zo mooi als het was: In weemoed kun je niet wonen. Aan de hand van ingekleurde en bewerkte foto's krijgen we een beeld van Nijmegen toen het nog zo mooi was als het was. En ook een beetje zoals het geworden is.

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Shy | Max Porter | 9789403110325 € 21,99
Ik ben | Sam Bettens | 9789493248878 € 21,99
Lessen | Ian McEwan | 9789463361606 € 27,50

Ebook van de Week

Van € 13,99 voor € 4,99
Actieperiode: 17 t/m 23 maart

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Deel 2 van de Waldfriede-serie

Lichtpunt

Corina Bomann

€ 22,99
Via het leven en de liefdes van het personeel van het Waldfriede-ziekenhuis komt dertig jaar Berlijnse geschiedenis tot levenBerlijn, 1929. Als het Waldfriede-ziekenhuis eindelijk naam heeft gemaakt dreigt de toekomst er radicaal anders uit te gaan zien. Nu een nieuwe golf van werkloosheid en armoede plaatsvindt vallen mensen makkelijk voor de beloftes van de nationaalsocialisten. Directeur Louis Conradi voelt de veranderingen aan en houdt de sympathie voor de partij angstvallig in de gaten. De constante zorgen eisen hun tol: Conradi’s gezondheid gaat hard achteruit, maar hij moet zich sterk houden voor zijn patiënten en zijn personeel. En dus houdt hij zijn kwalen geheim, zelfs voor Hanna.De komst van de jonge verpleegster Lilly Wegner is een frisse wind door het ziekenhuis, zeker als er iets moois opbloeit tussen haar en dokter Rudolph Kirsch. Maar hun liefde wordt al snel overschaduwd door angst: Kirsch is Joods. Als de Rassenwetten worden ingevoerd en alle Joodse werknemers worden ontslagen staan Lilly en Rudolph voor een onmogelijke keuze. Waar kunnen ze heen nu het net zich steeds dichter sluit?In de pers‘Ideaal recept voor een bestseller.’ NRC‘Genieten en dan met smart wachten op het volgende deel.’ De Telegraaf‘Dat ze pageturners kan schrijven heeft Corina Bomann ruimschoots bewezen.’ Nederlands Dagblad

Boekennieuws

Shortlist Hebban Thrillerprijs 2023 bekend

16-3-2023 De genomineerden voor de Hebban Thrillerprijs 2023 zijn bekend. De volgende titels maken kans op de prijs: Het verkeerde meisje..

Gouden Boeken voor Rutger Vink en Thomas van Grinsven

16-3-2023 YouTubers Rutger Vink en Thomas van Grinsven ontvingen maar liefst twee Gouden Boeken. Van zowel De magische halsband als De..

Shortlist Libris Literatuur Prijs 2023 bekendgemaakt

6-3-2023 De beste zes Nederlandstalige romans van het afgelopen jaar die meedingen naar de Libris Literatuur Prijs 2023 zijn vandaag door..
Lees verder
pro-mbooks2 : libris