Medewerkers

Maak kennis met de mensen van Dekker v.d. Vegt!

(Fotografie: www.manonbruininga.nl)

Hans

Ik ben samen met Monique Kauffman de trotse eigenaar van Dekker v.d. Vegt. Ik mag mede leidinggeven aan dit mooie en gewaardeerde bedrijf. Mijn lievelingsboek was en is Pinokkio van Collodi, mijn lievelingsauteurs zijn Bassani, Primo Levi en Pavese maar op de website treft u meer boeken aan die ik recentelijk heb gelezen en wat ik daarvan vind.

Monique

Ik voel me als een vis in het water bij Dekker en helemaal sinds we weer een zelfstandige boekhandel zijn en kunnen doen waar we goed in zijn! Supertrots ben ik op ons team en onze klanten: we zijn weer helemaal terug. Het voelt echt als een cadeautje om mede-eigenaar van deze winkel te zijn. Ik heb wel wat minder tijd gekregen om te lezen, maar probeer goed bij te houden wat er zoal uitkomt. Om even te ontsnappen en te ontspannen grijp ik vaak terug op de boeken van Jane Austen en andere 19e-eeuwse schrijvers. Of ik pak een thriller of young adult titel.

Hanneke

Het werk als promotiemedewerker is vooral heel leuk omdat het zo gevarieerd is. Geen dag is hetzelfde in onze winkel; activiteiten organiseren, etalage inrichten, posters ontwerpen enz. En intussen veel in gesprek met de klanten en ze adviseren, dat hoort er ook bij. Ik lees graag Nicci French en boeken met filmische verhalen waardoor je even terug gaat in de tijd. Maar ook boeken over kunst en koken zie ik graag.

Svetlana

Mijn naam is Svetlana en ik doe de administratie. Ik ben fan van Russische literatuur en mijn favoriete schrijvers zijn Gogol, Dostojevski en Bulgakov.

Toine

In 1973 per ongeluk het boekenvak ingerold – als uitpakker – en nooit meer weggekomen. Door de jaren heen is lezen een levensbehoefte geworden en ik prijs me dan ook gelukkig dat ik in de fijnste boekhandel van Nederland mag werken.

Wieke

Ik vind dat ik een heeele fijne baan heb: de dag vliegt meestal voorbij en dan heb ik een grote verscheidenheid aan dingen gedaan, van bestellen tot mini-probleemoplossing, van het uitpakken van boeken (en weer in..) tot advies geven aan klanten. Zelf blijf ik toch steeds terugkeren naar Engelstalige literatuur, er staat bijvoorbeeld een flinke rij 'David Mitchells' en 'Ian McEwans' bij mij in de kast.

Astrid

Ik werk al mijn halve leven bij Dekker v.d. Vegt en nog altijd met veel plezier. Sinds 1 januari ben ik samen met Monique en Wieke eigenaar van deze prachtige winkel. Een enorme uitdaging, maar vooral ontzettend fijn! De mooiste boekhandel, met de fijnste collega's. Ik lees voornamelijk thrillers en mag ook graag een historische roman (over de tweede wereldoorlog) pakken.

Constance

Ik, Constance, lees meestal meerdere boeken tegelijk en dat kunnen verschillende genres zijn: voornamelijk literatuur, thrillers en jeugdboeken. Ook kijk ik graag mooie fotoboeken in. Als in- en verkoper blijft de boekwinkel me elke dag weer boeien: ik probeer het aanbod actueel te houden en vragen van bezoekers helpen me daar bij. En mocht u me in de winkel betrappen terwijl ik op social media zit: ik verzorg het Facebook- en Twitteraccount voor Dekker v.d. Vegt. De stapel boeken die ik wil lezen wordt alsmaar hoger en ben dus nog lang niet uitgelezen: ik houd u op de hoogte!

Carla

Tot in het buitenland word ik herkend als boekverkoper van Dekker v.d. Vegt. Meestal met een thriller in mijn hand of bladerend in reisgidsen.

William

Ik ben William en ik ben verantwoordelijk voor de kinderboeken, de kunstboeken en de voordeelboeken. Zeventien jaar geleden ben ik hier begonnen en na wat omzwervingen via andere boekhandels toch weer teruggekeerd bij de leukste boekhandel van allemaal. Als ik thuis ben lees ik voor aan mijn zoon en daarnaast lees ik zoveel ik kan.

Priscilla

Ik ben verantwoordelijk voor de afdeling Engelse literatuur en daar ben ik erg blij mee; het is namelijk mijn favoriete afdeling van onze mooie winkel! Zelf lees ik het liefst Engelstalige literatuur van auteurs met verschillende achtergronden, perspectieven en ervaringen. Deze diversiteit probeer ik ook te laten zien op mijn afdeling. Verder koop ik graag (Indische) kookboeken en kijk ik altijd even rond op onze tweedehands afdeling of er nog bijzondere boeken te vinden zijn.

Simone

Ik ben Simone. Ik werk bij de Klantenservice en verzorg de leveringen aan studieverenigingen. Ik hou van een goed boek en mooie muziek. Mijn favoriete schrijver is Hermann Hesse.

Daan

Achterin de winkel bij de klantenservice kan je mij meestal vinden. Daar houd ik mij voornamelijk bezig met de afdeling 2ehands boeken. Alle onderwerpen komen hier aan bod en je weet ook nooit wat je op een dag aangeboden krijgt. Zelf lees ik momenteel veel strips uit alle windstreken en non-fictie over film.

Michel

Ik ben Michel. Ik ben opgeleid als arabist en historisch taalkundige. Tot mijn vele interesses horen geschiedenis, muziek en talen. Mijn grootste hobby’s zijn (oude) boeken en numismatiek. Ik beheer bij Dekker v.d. Vegt de klantenservice en de afdeling taalkunde. Verder help ik mijn collega Daan op de afdeling tweedehands. Ik lees vooral veel boeken over geschiedenis. Verder ook twintigste-eeuwse literatuur, biografieën en boeken over boeken.

Myra

Het leukste aan het werken in een boekenwinkel is dat je constant omringd bent met de mooiste boeken.
Boeken weerspiegelen de tijdsgeest; zo lees ik graag fictie over actuele onderwerpen en van auteurs van over de hele wereld.
Ik ben o.a. verantwoordelijk voor de kookboekenafdeling. Ik kook graag uit kookboeken die niet alleen geweldige recepten bevatten maar ook een foto- en reisboek in één zijn. Ik geloof dat ik iedereen kan enthousiasmeren om te lezen, door een boek aan te raden dat bij je past. Vraag mij gerust om (kook)boekentips!

Fiona

Naast mijn werk in het leescafé ben ik ook erg druk met mijn eigen bedrijfje Fiona's All Free Bakery. Ik bak alles natuurlijk, gezond en lekker, zonder allergenen. De brownies in het leescafé zijn bijvoorbeeld door mij gebakken.

Helen

Ik werk vier dagen per week in het leescafé. Als kind waren mijn lievelingsboeken Het wereldje van Beer Ligthart en Ronja de roversdochter. Nu houd ik van Ward Ruyslinck, Roald Dahl en Henning Mankell. Verder natuurlijk kookboeken, alles behalve de Aziatische keuken.. Heerlijk op de bank, boek op schoot, glas wijn erbij, dat is genieten!

Anouk

Ik ben Anouk, en werk sinds een jaar als oproeper in het leescafe. Voor mijn studie lees ik veel over religie, spiritualiteit en psychologie, maar in mijn vrije tijd kijk ik liever Sci-fi films en series en lees ik veel artikelen over duurzaamheid. Onderwerpen als Zero-Waste, natuurlijke verzorging en duurzaam eten boeien mij enorm!

Peter

Favoriete bezigheid van gepensioneerde collega: lezen, herlezen, voorlezen

Sascha

Ik ben Sascha en ik heb van 1980 tot 2020 met veel plezier bij Dekker van de Vegt gewerkt. Wetenschappelijke en non-fictie boeken hadden altijd mijn belangstelling en die afdelingen had ik dan ook onder mijn beheer, waarbij geschiedenis en kunst mijn grootste voorkeur hadden. Ook nu ik met pensioen ben, zal ik regelmatig leestips op die gebieden op deze website delen.

Amina

Ik ben Amina en ik werk als oproepkracht bij Dekker van de Vegt. Ondertussen studeer ik ook psychologie aan de Radboud Universiteit. Sportpsychologie interesseert mij van alles het meest en ik hoop na mijn studie in dat gebied aan de slag te kunnen. Mijn favoriete boek is de Ilias en Odyssee van Homerus en ik vind de Griekse mythologie in het algemeen echt geweldig.

Djoke

Ik ben ondertussen al een paar jaar werkzaam bij Dekker v.d. Vegt. Mijn liefde voor boeken is alleen maar gegroeid en groeit nog steeds door. Het liefst lees ik detectives/thrillers, maar ook zijn luchtige boeken met humor mij niet onbekend. Ik ben bijvoorbeeld groot fan van Hendrik Groen. Een écht favoriet boek heb ik niet, want vaak verandert dat elke maand door alle nieuwe dingen die ik lees. Wel ben ik heel trots op één specifiek boek in de winkel: Pater onder de papoea's. Maar daar ben ik gebiased omdat de schrijfster, Ida Hylkema, mijn moeder is.

Julia

Hoi, ik ben Julia en ik werk al twee jaar met ontzettend veel plezier bij Dekker v.d. Vegt achter de kassa. Ik lees graag historische (non)fictie en ik heb een verzameling kookboeken waar ik graag door blader (daar blijft het vaak ook bij; de gerechten echt koken mislukt meestal...)

Lisa

Ik ben Lisa en ik sta voornamelijk achter de kassa. Zelf lees ik heel erg veel, het liefst Young Adult en Engelse Classics, een beetje een gekke combinatie misschien, maar wel een goede afwisseling. Ook vind ik het leuk om nieuwe genres en schrijvers te ontdekken en als ik achter de kassa sta, komen er dagelijks een hoop nieuwe boek-ideeën langs om op mijn leeslijst te zetten.

Sophie

Ik ben Sophie en je kan mij vinden bij de kassa. Lezen vind ik erg leuk en het liefst lees ik Engelse young adult boeken.

 

Rojin

Ik ben Rojin en ik sta achter de kassa! Persoonlijk ben ik een grote fan van de winkel en vind ik het altijd ontzettend leuk om te werken. Nooit had ik verwacht dat het inpakken van cadeautjes mij zó veel voldoening zou geven. Mijn grote zwakte: Engelstalige literatuur. Mijn andere grote zwakte: boeken over magie (mijn zwakte is zo groot dat ik de hele Harry Potter reeks acht keer achter elkaar heb gelezen). Mijn laatste grote zwakte: alle boeken die over het heelal gaan.

pro-mbookslibr2 : libris