Medewerkers

Maak kennis met de mensen van Dekker v.d. Vegt!

 

Monique

Ik voel me als een vis in het water bij Dekker en helemaal sinds we weer een zelfstandige boekhandel zijn en kunnen doen waar we goed in zijn! Supertrots ben ik op ons team en onze klanten: we zijn weer helemaal terug. Het voelt echt als een cadeautje om mede-eigenaar van deze winkel te zijn. Ik heb wel wat minder tijd gekregen om te lezen, maar probeer goed bij te houden wat er zoal uitkomt. Om even te ontsnappen en te ontspannen grijp ik vaak terug op de boeken van Jane Austen en andere 19e-eeuwse schrijvers. Of ik pak een thriller of young adult titel.

Wieke

Ik vind dat ik een heeele fijne baan heb: de dag vliegt meestal voorbij en dan heb ik een grote verscheidenheid aan dingen gedaan, van bestellen tot mini-probleemoplossing en alles daar tussenin. En het is nog boeiender geworden sinds 2021, toen ik samen met Monique en Astrid mede-eigenaar werd. Spannend! Ik lees nog steeds het liefste Engelse literatuur met af en toe een uitstapje naar Nederlands titels vanwege mijn leesclub. In mijn boekenkast staan meerdere boeken van Ian McEwan, Lionel Shriver en David Mitchell, die kan ik van harte aanbevelen!

Astrid

Ik werk al mijn halve leven bij Dekker v.d. Vegt en nog altijd met veel plezier. In 2021 ging Hans met welverdiend pensioen en ben ik samen met Monique en Wieke mede-eigenaar van deze prachtige winkel geworden. Een enorme uitdaging, maar vooral ontzettend fijn! De mooiste boekhandel, met de fijnste collega's. Ik houd me voornamelijk bezig met de studentenmarkt en met promotie. Ik lees veel thrillers en mag ook graag een historische roman (over de tweede wereldoorlog) pakken.

Hanneke

Het werk als promotiemedewerker is vooral heel leuk omdat het zo gevarieerd is. Geen dag is hetzelfde in onze winkel; activiteiten organiseren, etalage inrichten, posters ontwerpen enz. En intussen veel in gesprek met de klanten en ze adviseren, dat hoort er ook bij. Ik lees graag Nicci French en boeken met filmische verhalen waardoor je even terug gaat in de tijd. Maar ook boeken over kunst en koken zie ik graag.

Toine

In 1973 per ongeluk het boekenvak ingerold – als uitpakker – en nooit meer weggekomen. Door de jaren heen is lezen een levensbehoefte geworden en ik prijs me dan ook gelukkig dat ik in de fijnste boekhandel van Nederland mag werken.

Svetlana

Mijn naam is Svetlana en ik doe de administratie. Ik ben fan van Russische literatuur en mijn favoriete schrijvers zijn Gogol, Dostojevski en Bulgakov.

Myra

Het leukste aan het werken in een boekenwinkel is dat je constant omringd bent met de mooiste boeken.
Boeken weerspiegelen de tijdsgeest; zo lees ik graag fictie over actuele onderwerpen en van auteurs van over de hele wereld.
Ik ben o.a. verantwoordelijk voor de kookboekenafdeling. Ik kook graag uit kookboeken die niet alleen geweldige recepten bevatten maar ook een foto- en reisboek in één zijn. Ik geloof dat ik iedereen kan enthousiasmeren om te lezen, door een boek aan te raden dat bij je past. Vraag mij gerust om (kook)boekentips!

Nadie

Ik ben hier als medewerker van het Leescafé binnengekomen waar ik een paar jaar met veel plezier heb gewerkt. Uiteindelijk heb ik de overstap naar de winkel gemaakt, waar ik mij nu bezighoud met de afdeling kunst en muziek en met video’s maken voor TikTok. In mijn vrije tijd lees ik graag maatschappelijke non-fictie en Engelstalige fictie. Het enige nadeel aan werken bij Dekker is dat, hoe hard ik ook mijn best doe, er nooit een einde komt aan mijn hoge stapel ongelezen boeken!

Constance

Ik, Constance, lees meestal meerdere boeken tegelijk en dat kunnen verschillende genres zijn: voornamelijk literatuur, thrillers en jeugdboeken. Ook kijk ik graag mooie fotoboeken in. Als in- en verkoper blijft de boekwinkel me elke dag weer boeien: ik probeer het aanbod actueel te houden en vragen van bezoekers helpen me daar bij. En mocht u me in de winkel betrappen terwijl ik op social media zit: ik verzorg het Facebook- en Twitteraccount voor Dekker v.d. Vegt. De stapel boeken die ik wil lezen wordt alsmaar hoger en ben dus nog lang niet uitgelezen: ik houd u op de hoogte!

William

Ik ben William en ik ben verantwoordelijk voor de kinderboeken, de kunstboeken en de voordeelboeken. Zeventien jaar geleden ben ik hier begonnen en na wat omzwervingen via andere boekhandels toch weer teruggekeerd bij de leukste boekhandel van allemaal. Als ik thuis ben lees ik voor aan mijn zoon en daarnaast lees ik zoveel ik kan.

Helen

Ik werk al zo’n 25 jaar in de boekhandel en nu dik zes jaar bij Dekker vd Vegt. Begonnen in het Leescafé en wat was dat leuk! Maar ik wilde toch ook wel weer graag op die winkelvloer. En die kans kreeg ik vorig jaar. Ik ben verantwoordelijk voor (bijna) alles in de winkel wat geen boek is. Dus van de wenskaarten, notebooks, agenda’s en kalenders tot aan de spellen, puzzels en allerlei mooie hebbedingen. Verder ben ik dol op het lezen van thrillers, romans en reisverhalen dus ik zit goed op mijn plek hier bij Dekker, ik blijf hier nog wel een tijd!

Sara

Ik ben Sara en ik sta achter de kassa. Ik word altijd blij van boekwinkels, dus het is heel fijn dat ik nu tussen de boeken kan werken. Ik lees het liefst Engelstalige fantasy en sci-fi, maar ik laat me ook graag inspireren door de aanraders van collega's! 

Simone

Ik ben Simone. Ik werk bij de Klantenservice en verzorg de leveringen aan studieverenigingen. Ik hou van een goed boek en mooie muziek. Mijn favoriete schrijver is Hermann Hesse.

Daan

Achterin de winkel bij de klantenservice kan je mij meestal vinden. Daar houd ik mij voornamelijk bezig met de afdeling 2ehands boeken. Alle onderwerpen komen hier aan bod en je weet ook nooit wat je op een dag aangeboden krijgt. Zelf lees ik momenteel veel strips uit alle windstreken en non-fictie over film.

Michel

Ik ben Michel. Ik ben opgeleid als arabist en historisch taalkundige. Tot mijn vele interesses horen geschiedenis, muziek en talen. Mijn grootste hobby’s zijn (oude) boeken en numismatiek. Ik beheer bij Dekker v.d. Vegt de klantenservice en de afdeling taalkunde. Verder help ik mijn collega Daan op de afdeling tweedehands. Ik lees vooral veel boeken over geschiedenis. Verder ook twintigste-eeuwse literatuur, biografieën en boeken over boeken.

Djuna

Ik ben Djuna en zit achter in de winkel bij de klantenservice. De hele dag werken tussen en met de mooiste boeken is voor mij als bijna-afgestudeerd student Nederlands een droom die uitgekomen is! Er liggen thuis inmiddels eindeloos veel boeken die wachten om gelezen te worden maar ik kan de verleiding vaak niet weerstaan, dus die stapel groeit rustig door. Het liefst lees ik Nederlands- en Engelstalige literatuur en non-fictie over feminisme, politiek en cultuur. Maar ik word ook vaak 'geinfluenced' door klanten: als er een boek heel vaak verkocht wordt, ben ik vaak zo nieuwsgierig dat die ook op mijn stapel terecht komt.

Fiona

Naast mijn werk in het leescafé ben ik ook erg druk met mijn eigen bedrijfje Fiona's All Free Bakery. Ik bak alles natuurlijk, gezond en lekker, zonder allergenen. De brownies in het leescafé zijn bijvoorbeeld door mij gebakken.

Joany

Al sinds mijn kindertijd heb ik altijd geroepen dat ik ooit in een boekenwinkel wilde gaan werken en uiteindelijk ben ik daar ook terechtgekomen! Ik sta met heel veel plezier in het Leescafé. De knusse gezelligheid, leuke collega's en de unieke locatie hebben mij vanaf dag 1 meteen aangesproken. In mijn boekenkast zul je veelal verhalen terugvinden die zich afspelen in de Victoriaanse tijd en Young Adult titels. Mijn grootste ambitie is om auteur te worden. Wie weet zal er ooit in de verre toekomst een boek van mij in de schappen bij Dekker v.d Vegt liggen...

Eke

Sophie

Ik ben Sophie en ik ben inzetbaar in de hele winkel. Ik werk bij de kassa of de balie, doe de tijdschriften of help bij de studieboeken in het drukke seizoen. Lezen vind ik erg leuk en het liefst lees ik Engelstalige boeken.

 

Elina

Hoi! Ik ben Elina en sinds september 2020 werk ik bij Dekker v/d Vegt. Ik ben begonnen bij de kassa, maar sinds kort sta ik ook met veel plezier in het gezellige leescafé! Al sinds ik me kan herinneren ben ik verzot op lezen en kan ik uren in boekenwinkels ronddwalen. Het verschil (en voordeel :) is dat ik er nu voor betaald word! Ik lees van alles, waaronder romans, historische verhalen, psychologische thrillers en young adult boeken. Daarnaast kan ik nooit genoeg krijgen van prentenboeken met mooie verhalen en illustraties! 

Hannah

Ik werk sinds juni 2022 achter de kassa van deze mooie winkel. Als ik ergens een boekenwinkel tegenkom, moet ik altijd even naar binnen, de sfeer proeven en rondneuzen. Echter, er gaat niets boven de Dekker v.d. Vegt! Bij de kassa komt natuurlijk van alles voorbij, dus dat zorgt voor de nodige inspiratie. De fijne sfeer en gezellige collega’s maken dat ik met veel plezier in de winkel werk!

Teun

Hoi! Mijn naam is Teun en ik werk sinds juni 2022 achter de kassa bij Dekker van de Vegt. Ik zocht na mijn eindexamens een leuke bijbaan die ik goed zou kunnen combineren met mijn studie, en die heb ik hier gevonden! Hoewel ik achter de kassa sta, kun je me alles vragen over de klassieke oudheid; ik vertel je graag alles over Homeros tot Caesar, over de beste tragedie van Euripides of juist het leukste stuk uit Ovidius’ Metamorphosen. Dit zijn dus de soort boeken die ik het liefste lees, maar ook Engelse young-adult boeken lees ik graag. Maar dan wel met een klassiek tintje natuurlijk!

Milou

Hoi, ik ben Milou. Sinds eind 2021 werk ik in de leukste boekenwinkel van Nijmegen. Ik studeer de academische Pabo en hopelijk sta ik na mijn studie als leerkracht voor de klas! Maar in de tussen tijd blijf ik helpen achter de kassa bij Dekker van de Vegt. Zelf lees ik het liefst Engelse boeken, waarvan The Midnight Library tot mijn favorieten behoort. Maar ook laat ik me graag inspireren door aanraders van anderen. Ik vind het heerlijk om door veganistische kookboeken te bladeren, hier recepten van uit te proberen en dit natuurlijk lekker op te eten met familie of vrienden. Want eten blijft een leuke hobby. Hopelijk tot snel!

Sam

Hoi! Mij vind je vooral achter de kassa, waar ik met veel plezier werk, klets, en cadeautjes inpak. Het liefst lees ik Nederlandse literatuur – meestal romans, af en toe poëzie – maar sinds ik hier werk en beïnvloed word door collega’s, lees ik daarnaast regelmatig Engelse romans. Uit die afdeling komt dan ook mijn favoriete boek van het afgelopen jaar; Life of Pi van Yann Martel.

Jelijn

Iris

Pensionado's

Hans

Ik was samen met Monique Kauffman de trotse eigenaar van Dekker v.d. Vegt. Ik ben in januari 2021 met pensioen gegaan nadat ik gedurende vele jaren mede leiding mocht geven aan dit mooie en gewaardeerde bedrijf. Ik ben er trots op dat ik dat heb kunnen doorgeven aan twee medewerkers Astrid Verhoeven en Wieke Rommers die nu samen met Monique Kauffman de directie vormen.Mijn lievelingskinderboek was en is Pinokkio van Collodi, mijn lievelingsauteurs zijn Giorgio Bassani, Primo Levi Cesare Pavese en A.F.Th. van der Heijden. Ik hoop meer tijd te krijgen om te lezen. Op de website treft u boeken aan die ik recentelijk heb gelezen en wat ik daarvan vind.

Carla

Tot in het buitenland word ik herkend als boekverkoper van Dekker v.d. Vegt. Meestal met een thriller in mijn hand of bladerend in reisgidsen. In 2021 met pensioen gegaan, dus nog meer tijd om te lezen en te reizen. Af en toe werk ik nog als oproepkracht in de winkel, dus ik ben nog niet helemaal weg!

Peter

Favoriete bezigheid van gepensioneerde collega: lezen, herlezen, voorlezen

Sascha

Ik ben Sascha en ik heb van 1980 tot 2020 met veel plezier bij Dekker van de Vegt gewerkt. Wetenschappelijke en non-fictie boeken hadden altijd mijn belangstelling en die afdelingen had ik dan ook onder mijn beheer, waarbij geschiedenis en kunst mijn grootste voorkeur hadden. Ook nu ik met pensioen ben, zal ik regelmatig leestips op die gebieden op deze website delen.

pro-mbooks2 : libris