Medewerkers

Maak kennis met de mensen van Dekker v.d. Vegt!

(Fotografie: www.manonbruininga.nl)

Monique

Ik voel me als een vis in het water bij Dekker en helemaal sinds we weer een zelfstandige boekhandel zijn en kunnen doen waar we goed in zijn! Supertrots ben ik op ons team en onze klanten: we zijn weer helemaal terug. Het voelt echt als een cadeautje om mede-eigenaar van deze winkel te zijn. Ik heb wel wat minder tijd gekregen om te lezen, maar probeer goed bij te houden wat er zoal uitkomt. Om even te ontsnappen en te ontspannen grijp ik vaak terug op de boeken van Jane Austen en andere 19e-eeuwse schrijvers. Of ik pak een thriller of young adult titel.

Wieke

Ik vind dat ik een heeele fijne baan heb: de dag vliegt meestal voorbij en dan heb ik een grote verscheidenheid aan dingen gedaan, van bestellen tot mini-probleemoplossing en alles daar tussenin. En het is nog boeiender geworden sinds 2021, toen ik samen met Monique en Astrid mede-eigenaar werd. Spannend! Ik lees nog steeds het liefste Engelse literatuur met af en toe een uitstapje naar Nederlands titels vanwege mijn leesclub. In mijn boekenkast staan meerdere boeken van Ian McEwan, Lionel Shriver en David Mitchell, die kan ik van harte aanbevelen!

Astrid

Ik werk al mijn halve leven bij Dekker v.d. Vegt en nog altijd met veel plezier. In 2021 ging Hans met welverdiend pensioen en ben ik samen met Monique en Wieke mede-eigenaar van deze prachtige winkel geworden. Een enorme uitdaging, maar vooral ontzettend fijn! De mooiste boekhandel, met de fijnste collega's. Ik houd me voornamelijk bezig met de studentenmarkt en met promotie. Ik lees veel thrillers en mag ook graag een historische roman (over de tweede wereldoorlog) pakken.

Hanneke

Het werk als promotiemedewerker is vooral heel leuk omdat het zo gevarieerd is. Geen dag is hetzelfde in onze winkel; activiteiten organiseren, etalage inrichten, posters ontwerpen enz. En intussen veel in gesprek met de klanten en ze adviseren, dat hoort er ook bij. Ik lees graag Nicci French en boeken met filmische verhalen waardoor je even terug gaat in de tijd. Maar ook boeken over kunst en koken zie ik graag.

Toine

In 1973 per ongeluk het boekenvak ingerold – als uitpakker – en nooit meer weggekomen. Door de jaren heen is lezen een levensbehoefte geworden en ik prijs me dan ook gelukkig dat ik in de fijnste boekhandel van Nederland mag werken.

Svetlana

Mijn naam is Svetlana en ik doe de administratie. Ik ben fan van Russische literatuur en mijn favoriete schrijvers zijn Gogol, Dostojevski en Bulgakov.

Myra

Het leukste aan het werken in een boekenwinkel is dat je constant omringd bent met de mooiste boeken.
Boeken weerspiegelen de tijdsgeest; zo lees ik graag fictie over actuele onderwerpen en van auteurs van over de hele wereld.
Ik ben o.a. verantwoordelijk voor de kookboekenafdeling. Ik kook graag uit kookboeken die niet alleen geweldige recepten bevatten maar ook een foto- en reisboek in één zijn. Ik geloof dat ik iedereen kan enthousiasmeren om te lezen, door een boek aan te raden dat bij je past. Vraag mij gerust om (kook)boekentips!

Nadie

Ik ben hier als medewerker van het Leescafé binnengekomen waar ik een paar jaar met veel plezier heb gewerkt. Uiteindelijk heb ik de overstap naar de winkel gemaakt, waar ik mij nu bezighoud met de afdeling kunst en muziek en met video’s maken voor TikTok. In mijn vrije tijd lees ik graag maatschappelijke non-fictie en Engelstalige fictie. Het enige nadeel aan werken bij Dekker is dat, hoe hard ik ook mijn best doe, er nooit een einde komt aan mijn hoge stapel ongelezen boeken!

Constance

Ik, Constance, lees meestal meerdere boeken tegelijk en dat kunnen verschillende genres zijn: voornamelijk literatuur, thrillers en jeugdboeken. Ook kijk ik graag mooie fotoboeken in. Als in- en verkoper blijft de boekwinkel me elke dag weer boeien: ik probeer het aanbod actueel te houden en vragen van bezoekers helpen me daar bij. En mocht u me in de winkel betrappen terwijl ik op social media zit: ik verzorg het Facebook- en Twitteraccount voor Dekker v.d. Vegt. De stapel boeken die ik wil lezen wordt alsmaar hoger en ben dus nog lang niet uitgelezen: ik houd u op de hoogte!

William

Ik ben William en ik ben verantwoordelijk voor de kinderboeken, de kunstboeken en de voordeelboeken. Zeventien jaar geleden ben ik hier begonnen en na wat omzwervingen via andere boekhandels toch weer teruggekeerd bij de leukste boekhandel van allemaal. Als ik thuis ben lees ik voor aan mijn zoon en daarnaast lees ik zoveel ik kan.

Priscilla

Ik ben verantwoordelijk voor de afdeling Engelse literatuur en daar ben ik erg blij mee; het is namelijk mijn favoriete afdeling van onze mooie winkel! Zelf lees ik het liefst Engelstalige literatuur van auteurs met verschillende achtergronden, perspectieven en ervaringen. Deze diversiteit probeer ik ook te laten zien op mijn afdeling. Verder koop ik graag (Indische) kookboeken en kijk ik altijd even rond op onze tweedehands afdeling of er nog bijzondere boeken te vinden zijn.

Helen

Ik werk al zo’n 25 jaar in de boekhandel en nu dik zes jaar bij Dekker vd Vegt. Begonnen in het Leescafé en wat was dat leuk! Maar ik wilde toch ook wel weer graag op die winkelvloer. En die kans kreeg ik vorig jaar. Ik ben verantwoordelijk voor (bijna) alles in de winkel wat geen boek is. Dus van de wenskaarten, notebooks, agenda’s en kalenders tot aan de spellen, puzzels en allerlei mooie hebbedingen. Verder ben ik dol op het lezen van thrillers, romans en reisverhalen dus ik zit goed op mijn plek hier bij Dekker, ik blijf hier nog wel een tijd!

Simone

Ik ben Simone. Ik werk bij de Klantenservice en verzorg de leveringen aan studieverenigingen. Ik hou van een goed boek en mooie muziek. Mijn favoriete schrijver is Hermann Hesse.

Daan

Achterin de winkel bij de klantenservice kan je mij meestal vinden. Daar houd ik mij voornamelijk bezig met de afdeling 2ehands boeken. Alle onderwerpen komen hier aan bod en je weet ook nooit wat je op een dag aangeboden krijgt. Zelf lees ik momenteel veel strips uit alle windstreken en non-fictie over film.

Michel

Ik ben Michel. Ik ben opgeleid als arabist en historisch taalkundige. Tot mijn vele interesses horen geschiedenis, muziek en talen. Mijn grootste hobby’s zijn (oude) boeken en numismatiek. Ik beheer bij Dekker v.d. Vegt de klantenservice en de afdeling taalkunde. Verder help ik mijn collega Daan op de afdeling tweedehands. Ik lees vooral veel boeken over geschiedenis. Verder ook twintigste-eeuwse literatuur, biografieën en boeken over boeken.

Djuna

Ik ben Djuna en zit achter in de winkel bij de klantenservice. De hele dag werken tussen en met de mooiste boeken is voor mij als bijna-afgestudeerd student Nederlands een droom die uitgekomen is! Er liggen thuis inmiddels eindeloos veel boeken die wachten om gelezen te worden maar ik kan de verleiding vaak niet weerstaan, dus die stapel groeit rustig door. Het liefst lees ik Nederlands- en Engelstalige literatuur en non-fictie over feminisme, politiek en cultuur. Maar ik word ook vaak 'geinfluenced' door klanten: als er een boek heel vaak verkocht wordt, ben ik vaak zo nieuwsgierig dat die ook op mijn stapel terecht komt.

Fiona

Naast mijn werk in het leescafé ben ik ook erg druk met mijn eigen bedrijfje Fiona's All Free Bakery. Ik bak alles natuurlijk, gezond en lekker, zonder allergenen. De brownies in het leescafé zijn bijvoorbeeld door mij gebakken.

Merel

Ik werk met veel passie en plezier in het leescafé. Goede koffie maken is elke dag weer leuk! Ik voel mij daar thuis, omringd door boeken en fijne collega's. In mijn vrije tijd lees ik graag Engels- en Nederlandstalige fictie, kunstboeken en informatieve boeken over de mens. Daarnaast heb ik natuurlijk een grote verzameling (vegetarische en vegan) kookboeken!

 

 


Judith

Hoi! Mijn naam is Judith en ik werk sinds december in het leescafé als oproeper. Naast dat ik graag koffietjes maak, studeer ik Communicatiewetenschap. Met lezen kan ik helemaal opgaan in een goed verhaal. Mijn voorkeur gaat naar psychologische thrillers, romantiek en fictie. Ik ben van plan om mijn repertoire uit te breiden en ook in andere genres te duiken. Dat moet helemaal goed komen nu ik in de leukste boekhandel van Nijmegen werk!  

Joany

Al sinds mijn kindertijd heb ik altijd geroepen dat ik ooit in een boekenwinkel wilde gaan werken en uiteindelijk ben ik daar ook terechtgekomen! Ik sta met heel veel plezier in het Leescafé. De knusse gezelligheid, leuke collega's en de unieke locatie hebben mij vanaf dag 1 meteen aangesproken. In mijn boekenkast zul je veelal verhalen terugvinden die zich afspelen in de Victoriaanse tijd en Young Adult titels. Mijn grootste ambitie is om auteur te worden. Wie weet zal er ooit in de verre toekomst een boek van mij in de schappen bij Dekker v.d Vegt liggen...

Amina

Ik ben Amina en ik werk als oproepkracht bij Dekker van de Vegt. Ondertussen studeer ik ook psychologie aan de Radboud Universiteit. Sportpsychologie interesseert mij van alles het meest en ik hoop na mijn studie in dat gebied aan de slag te kunnen. Mijn favoriete boek is de Ilias en Odyssee van Homerus en ik vind de Griekse mythologie in het algemeen echt geweldig.

Sophie

Ik ben Sophie en normaal gesproken kan je mij vinden bij de kassa. Alleen nu even niet, ik ben een half jaar aan het studeren in Engeland. Lezen vind ik erg leuk en het liefst lees ik Engelse boeken, dus ik verheug me erg op de boekhandels in Brighton en Londen!

 

Rojin

Ik ben Rojin en ik sta achter de kassa! Persoonlijk ben ik een grote fan van de winkel en vind ik het altijd ontzettend leuk om te werken. Nooit had ik verwacht dat het inpakken van cadeautjes mij zó veel voldoening zou geven. Mijn grote zwakte: Engelstalige literatuur. Mijn andere grote zwakte: boeken over magie (mijn zwakte is zo groot dat ik de hele Harry Potter reeks acht keer achter elkaar heb gelezen). Mijn laatste grote zwakte: alle boeken die over het heelal gaan.

Jelijn

Femke

Ik ben Femke en ik ben te vinden bij de kassa van deze mooie boekhandel. Van jongs af aan al is Dekker v.d. Vegt al mijn favoriete winkel en het is een droom die uitkomt dat ik hier nu nog vaker mag zijn! Het leukste aan dit werk zijn de gezellige collega's, het inpakken van boeken en de spontane uitwisseling van boekaanraders met klanten. Als student Engels lees ik het liefst Engelstalige literatuur, van de classics van Oscar Wilde tot de hedendaagse literatuur van Kazuo Ishiguro. Ik hoop dat ik ooit genoeg tijd heb om mijn boekenkast uit te lezen, maar door alle aanraders blijft de stapel waarschijnlijk oneindig groeien... Stiekem ook alleen maar leuk!

Demi

Iris

Anouk

Ik werk al een tijdje in deze heerlijke winkel, als barista in het leescafe maar soms ook achter de kassa. Ik houd enorm van lezen, van adult fantasy tot middle-grade, en van classics tot science fiction. Naast boeken heb ik nog één andere grote passie, namelijk achtbanen! En het zal je verbazen hoe goed deze twee samen gaan.

Elina

Hoi! Ik ben Elina en sinds september 2020 werk ik bij Dekker v/d Vegt. Ik ben begonnen bij de kassa, maar sinds kort sta ik ook met veel plezier in het gezellige leescafé! Al sinds ik me kan herinneren ben ik verzot op lezen en kan ik uren in boekenwinkels ronddwalen. Het verschil (en voordeel :) is dat ik er nu voor betaald word! Ik lees van alles, waaronder romans, historische verhalen, psychologische thrillers en young adult boeken. Daarnaast kan ik nooit genoeg krijgen van prentenboeken met mooie verhalen en illustraties! 

Emma

Kaija

Olivia

Hoi! Mijn naam is Olivia en ik sta achter de kassa. Ik werk nu ruim een half jaar met heel veel plezier bij Dekker van de Vegt. Voordat ik hier werkte kwam ik al vaak bij de Dekker van de Vegt, en dat is nu al helemaal zo! Ik hou heel erg van lezen. Zelf lees ik het liefst Young Adult en andere Engelstalige fictie. Mijn favoriete boek is To Kill a Mockingbird van Harper Lee.

Sara

Ik ben Sara en ik sta achter de kassa. Ik word altijd blij van boekwinkels, dus het is heel fijn dat ik nu tussen de boeken kan werken. Ik lees het liefst Engelstalige fantasy en sci-fi, maar ik laat me ook graag inspireren door de aanraders van collega's! 

Catíe

Hoi! Ik ben Catíe en werk achter de kassa. Ik hou er enorm van rond te dwalen door boekwinkels en allerlei verschillende soorten boeken te bekijken (en te kopen natuurlijk!). Werken bij Dekker, omringd door kennis en gezelligheid, vind ik dan ook super leuk. Ik lees vooral romans, zowel Nederlands als Engels. En dan het liefst onder het genot van een kopje koffie in ons leescafé natuurlijk ;)  Verder vind ik het heel gezellig om over boeken te kletsen, dus hopelijk tot snel in de winkel!

Milou

Hoi, ik ben Milou. Sinds eind 2021 werk ik in de leukste boekenwinkel van Nijmegen. Ik studeer de academische Pabo en hopelijk sta ik na mijn studie als leerkracht voor de klas! Maar in de tussen tijd blijf ik helpen achter de kassa bij Dekker van de Vegt. Zelf lees ik het liefst Engelse boeken, waarvan The Midnight Library tot mijn favorieten behoort. Maar ook laat ik me graag inspireren door aanraders van anderen. Ik vind het heerlijk om door veganistische kookboeken te bladeren, hier recepten van uit te proberen en dit natuurlijk lekker op te eten met familie of vrienden. Want eten blijft een leuke hobby. Hopelijk tot snel!

Jonne

Ik ben Jonne en je zal mij in de winkel vooral achter de kassa kunnen vinden. Als ik niet in Dekker ben om te werken, is de kans groot dat je me er alsnog vindt tussen alle stapels boeken. De reisafdeling is een van mijn favoriete plekjes, en ik sta hier dan ook vaak in boeken (zoals die op de foto) te kijken! Naast de prachtige foto’s en interessante informatie over National Parks in de VS lees ik ook graag Engelse (en zo af en toe Nederlandse) fictie en literatuur. Ik werk dan ook met heel veel plezier bij de leukste boekenwinkel van Nijmegen!

Pensionado's

Hans

Ik was samen met Monique Kauffman de trotse eigenaar van Dekker v.d. Vegt. Ik ben in januari 2021 met pensioen gegaan nadat ik gedurende vele jaren mede leiding mocht geven aan dit mooie en gewaardeerde bedrijf. Ik ben er trots op dat ik dat heb kunnen doorgeven aan twee medewerkers Astrid Verhoeven en Wieke Rommers die nu samen met Monique Kauffman de directie vormen.Mijn lievelingskinderboek was en is Pinokkio van Collodi, mijn lievelingsauteurs zijn Giorgio Bassani, Primo Levi Cesare Pavese en A.F.Th. van der Heijden. Ik hoop meer tijd te krijgen om te lezen. Op de website treft u boeken aan die ik recentelijk heb gelezen en wat ik daarvan vind.

Carla

Tot in het buitenland word ik herkend als boekverkoper van Dekker v.d. Vegt. Meestal met een thriller in mijn hand of bladerend in reisgidsen. In 2021 met pensioen gegaan, dus nog meer tijd om te lezen en te reizen. Af en toe werk ik nog als oproepkracht in de winkel, dus ik ben nog niet helemaal weg!

Peter

Favoriete bezigheid van gepensioneerde collega: lezen, herlezen, voorlezen

Sascha

Ik ben Sascha en ik heb van 1980 tot 2020 met veel plezier bij Dekker van de Vegt gewerkt. Wetenschappelijke en non-fictie boeken hadden altijd mijn belangstelling en die afdelingen had ik dan ook onder mijn beheer, waarbij geschiedenis en kunst mijn grootste voorkeur hadden. Ook nu ik met pensioen ben, zal ik regelmatig leestips op die gebieden op deze website delen.

pro-mbooks3 : libris