Man van veel

Karin Amatmoekrim Taal: Nederlands

Paperback

€ 19,95

Dit artikel kunt u momenteel niet bestellen. Mogelijk is het wel op voorraad bij een van de aangesloten boekhandels. Bekijk de winkelvoorraad hieronder ↓
Ik wil advies
Vraag de boekhandel

In december 1939 wordt een Surinaamse man gedwongen opgenomen in een Haags gesticht. Aanvankelijk lijkt hij _ op zijn afkomst na _ niet veel anders dan de andere patiënten. In de gesprekken met zijn arts ontwikkelt zich echter een overweldigend beeld van een rijk, misschien wel te rijk, leven van een man die bijna ten onder gaat aan zijn idealen. Anton is banneling, schrijver, staatsvijand van de Nederlandse overheid en zwarte echtgenoot van de blanke, Haagse Petronella.
In deze opzienbarende nieuwe roman van Karin Amatmoekrim wordt het waargebeurde verhaal van Anton de Kom, die zijn leven gaf voor het verzet tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog, eens en voor altijd uit de vergetelheid gehaald. De man van veel gaat over de waanzin van een man wiens plannen te groot lijken voor deze wereld. Wat houden we over als de werkelijkheid niet strookt met datgene waarvan we dromen?

Karin Amatmoekrim publiceerde eerder vier romans. Haar voorlaatste boek Het gym werd door pers en publiek juichend ontvangen. De man van veel is haar vijfde roman en meteen ook haar beste en meest ambitieuze boek tot nu toe.

Over Het gym (2011):

'Amatmoekrim is sinds haar debuut geprezen om haar vaardige pen. Het gym is niet alleen genadeloos, maar ook bijzonder grappig.' de volkskrant ****

'Helder en strak geschreven.' vrij nederland ****

'Amatmoekrims observaties zijn mooi, haar personages ontroeren.' trouw
ISBN
9789044621266
Verschenen
09-10-2013
Bindwijze
Paperback
Pagina's
288 pagina's
Druk
2e
Taal
Nederlands
Auteur(s)
Geen recensies beschikbaar.
Je hebt recent geen producten bekeken
pro-mbooks2 : libris