Bekroonde boeken

De Tanzaniaanse schrijver Abdulrazak Gurnah heeft donderdagmiddag (7/10) de Nobelprijs voor Literatuur ontvangen. De Zweedse Academie prijst de auteur voor de "compromisloze en meelevende" manier waarop hij in zijn boeken schrijft over het leven van vluchtelingen en de gevolgen van het kolonialisme.

Meer informatie

15-9-2021: Vandaag is De zeven zussen, het eerste deel van de serie, van Lucinda Riley bekroond met een Diamanten Boek. Uitgever Sander Knol werd verrast met deze unieke Oorkonde. Van het boek werden in Nederland sinds het verschijnen in september 2017, exact vier jaar geleden, meer dan 500.000 exemplaren verkocht, genoeg voor de Diamanten status.

Meer informatie

11 september 2021 - Simone Atangana Bekono is met haar roman 'Confrontaties' winnaar van de Hebban Debuutprijs 2021.

Meer informatie

Thalia Verkade en Marco te Brömmelstroet hebben de Brusseprijs 2021 gewonnen. Hun boek Het recht van de snelste. Hoe ons verkeer steeds asocialer werd is verkozen tot beste journalistieke boek van het jaar, zo werd bekendgemaakt in de uitzending van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Meer informatie

5 juni 2021 - De Vlaamse Toni Coppers wint met zijn boek 'Val' de Hebban Thrillerprijs 2021. Tijdens het evenement 'De Nederlandse thrillerprijzen 2021' werd via een livestream bekendgemaakt dat hij, samen met co-auteur Annick Lambert, de winnaar is van dé lezersjuryprijs voor spannende boeken. Bernice Berkleef ontving de Gouden Strop voor haar tweede thriller 'Bloedsteen', de zilveren strop ging naar Hugo Luijten voor zijn verhaal 'Handbagage'. De schaduwprijs ging naar Floris Kleijne voor zijn boek 'Klaverblad'

Meer informatie

3 juni 2021 - David Diop wint International Booker Prize. At Night All Blood is Black, dat uit het Frans is vertaald door Anna Moschovakis is de tweede roman van Diop en gaat over twee Senegalese broers die tijdens de Eerste Wereldoorlog vechten voor de Franse overwinning. Diop groeide op in Senegal. De titel heet in het Nederlands Meer dan een Broer

Meer informatie

De roman Wij zijn licht van Gerda Blees heeft de EU-literatuurprijs gewonnen. De Literatuurprijs van de Europese Unie is een literatuurprijs van de Europese unie. De prijs wordt gefinancierd en is opgericht door het Cultuurprogramma van de Europese Unie. Een consortium, geselecteerd door een Commissie coördineert de prijs.

Meer informatie

Benny Lindelauf en Ludwig Volbeda zijn winnaars van de vierendertigste Woutertje Pieterse Prijs, dit werd afgelopen zaterdag bekendgemaakt in het Radio 1 programma De Taalstaat. Zij wonnen de prijs voor hun boek Hele verhalen voor een halve soldaat dat is uitgegeven door Em. Querido’s Uitgeverij. De prijs bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro.

Meer informatie

De roman Wij zijn licht van Gerda Blees heeft de Nederlandse Boekhandelsprijs 2021 gewonnen. Dat is op 4 maart bekendgemaakt bij de uitreiking van de prijs aan de auteur van het winnende boek. De jaarlijkse literaire prijs is een uitverkiezing onder alle boekverkopers van Nederland en bestemd voor een werk dat in hun ogen meer aandacht verdient.

Meer informatie

Met 23 procent van de stemmen heeft Confettiregen van Splinter Chabot de verkiezing van het Mooiste Boekomslag van 2020 gewonnen. Het omslag is ontworpen door Anton Corbijn.

Meer informatie

10 mei 2021 - Cliënt E. Busken van Jeroen Brouwers heeft de 28ste Libris Literatuur Prijs gewonnen en het bijbehorende prijzengeld van 50.000 euro. De jury onder leiding van Lilianne Ploumen ,PVDA-lijsttrekker en woordvoerder Buitenlandse Zaken koos uit zes genomineerden de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2021 voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

Meer informatie