Welkom op de website van De Coöperatieve Nieuwe Boekhandel!

Welkom!

Lieve boekenvrienden,

Het is eindelijk zover, de zomer is begonnen! We kunnen weer een tijdje langzaam leven en weer lekker aan lezen toekomen. Op onze website vind je leestips van de collega's en klanten. Wie weet zit daar jouw volgende boek tussen! Maar misschien weet je allang welk boek je wilt lezen. Dan kan je dit natuurlijk bij ons bestellen.

Wil je op de hoogte blijven van onze toekomstige evenementen en ander boekhandel gerelateerd nieuws? Meld je dan aan voor onze vriendenbrief die iedere eerste zaterdag van de maand verschijnt, door een mail te sturen naar [email protected]

 

Let op: wij zijn een Pin Only winkel!

Agenda

23
sep
Borrel in de winkel Op zaterdag 23 september organiseren we vanaf 16.00 uur in de winkel een borrel. Niet alleen omdat De Nieuwe Boekhandel op 8 september de leeftijd van 13 jaar heeft bereikt en de winkel sinds 1.. Meer informatie
01
okt
Lezing & workshop | Effectief gebruik van en de controle over je stem Op zondag 1 oktober geeft Laura Stavinoha van 14.00 – 16.00 uur een lezing (1 uur) en een workshop (1 uur) over een effectief gebruik van en de controle over je stem. Een stem kan diep raken. Zangers.. Meer informatie
02
okt
De gast van Emma Cline | De Nieuwe Leeskring Op maandag 2 oktober om 19.00 uur bespreekt De Nieuwe Leeskring De gast van Emma Cline.   “Intense, meeslepende roman over het leven van de obsceen rijken”, kopte Trouw bij de verschijning van het.. Meer informatie
04
okt
Kinderboekenweek 2023 Vanaf woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober is het Kinderboekenweek met als thema ‘Bij mij thuis’. Tijdens deze week zullen we een aantal evenementen organiseren in de winkel. Zo hebben we.. Meer informatie

Nieuws

Bij ons is een grondige opruiming gaande! Maak je geen zorgen, we gaan nergens naartoe, we maken alleen meer ruimte voor nieuwe titels. Kom langs en wie weet vind je wel een pareltje in een van de opruim dozen!

Dit vind je bij ons!

Persoonlijk advies, mooi ingepakte cadeaus, lekkere, speciaal voor jou gemaakte koffie, een glimlach, een goed gesprek… dat vind je echt alleen in de boekhandel. Dagelijks horen we van klanten hoe blij ze zijn met een goede boekhandel in de buurt.

In onze winkel, en ook online, kan je prima bij ons terecht. Ook voor eBooks! We leveren snel en je betaalt weinig verzendkosten. Hiermee steun je je plaatselijke winkel en draag je direct bij aan een leuke buurt.

Blijf je bij ons kopen, en vertel je het ook aan je vrienden? Ontzettend bedankt!

 

Volg ons ook op Instagram, Facebook, Twitter, en YouTube, of meld je aan voor onze maandelijkse Vriendenbrief (mail naar: [email protected])!

 

Boekentip van de week

De terugkeer van Mia

Samuel Bjork

€ 23,99

Samuel Bjork blijft een van mijn favoriete auteurs als het gaat om Scandinavische thrillers. Ik heb alle boeken uit de Munch & Krüger-serie gelezen en toch was dit weer heel bijzonder. Mogelijk omdat dit verhaal zich afspeelt op een rustig eiland, met haar markante bewoners en hun geheimen. Weer een onwijs spannend boek! De terugkeer van Mia is overigens zeer goed los te lezen van de andere boeken uit de serie.

 

Aanbevolen door Laura, werkt bij De Nieuwe Boekhandel. Meer tips van Laura? Klik hier!

Ons Team

Ons team, met de klok mee vanaf linksboven: Laura, Paul, Mai en Bart!

Laura leest het liefst (Scandinavische) thrillers, young adult en kinderboeken vol spanning en magie! Daarnaast heeft zij een interesse voor de Spaanse cultuur en literatuur. Haar leestips vind je hier.

Paul leest graag Nederlandse en Engelse literatuur en historische romans, maar ook thrillers met een meerwaarde, zoals de boeken van Deon Meyer. Hierin worden een meeslepende stijl, geloofwaardige karakters en een intrigerend plot gecombineerd met niet opdringerige informatie over de cultuur, praktijken en talen/dialecten in Zuid-Afrika. Zijn leestips vind je hier.

Mai leest een ratjetoe aan verhalen: van hedendaagse literatuur tot aan (Russische) klassiekers. Die verslindt het liefst postkoloniale, feministische, LHBTQIAP+ literatuur met een absurdistisch, existentialistisch of magisch-realistisch randje! Een hele mond vol… Voor adviezen over non-normatieve narratieven ben je bij die aan het juiste adres. Diens leestips vind je hier.

Bart zegt weleens dat het hem niet uitmaakt waar een boek over gaat, zolang het maar goed geschreven is. Tikje gechargeerd is dat wel, want een goed en origineel verhaal is natuurlijk nooit weg. Maar een literaire veelvraat is hij, die zich bij de meest uiteenlopende vertelstemmen thuis kan voelen. Daarnaast grasduint hij graag in non-fictie over muziek, kunst, filosofie en geschiedenis. Zijn leestips vind je hier.

 

 

Nieuwe boeken

Meer nieuwe boeken
Thuis | Mark Janssen | 9789047715955 € 17,99
Murdle | G.T. Karber | 9789401492683 € 16,99
Holly | Stephen King | 9789022599839 € 24,99
De 20 | Sam Holland | 9789402712896 € 22,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 13,99 voor € 4,99
Actieperiode: 22 t/m 28 september

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Kind & Jeugd

Een speciale selectie van themapagina's voor kinderen en jongvolwassenen

white text

Winnaar Hebban Debuutprijs

De moeders van Mahipar

Forugh Karimi

€ 23,99
Ramín Sam Manzel (34) is radioloog. Als hij op vrijdag 6 januari 2017 terugkomt van zijn avond dienst treft hij zijn vrouw Sarah aan in een plas bloed bij hun appartement. Ze is neergestoken en de verdachte is voortvluchtig... Ramín is als klein jongetje met zijn moeder Lolo als vluchteling naar Nederland gekomen en Lolo houdt tot in het graf zijn afkomst angstvallig voor hem verborgen. Mondjesmaat komt Ramín te weten wie hij is en vanwaar hij komt – maar pas als zijn grote liefde Saráh Lolo’s dagboeken voor hem vertaalt, valt alles op z’n plek. Stukje bij beetje wordt ook duidelijk wie de dader is en dan komt alles in een heftige, maar ook ontroerende stroomversnelling. De hoofdpersonages Ramín, Lolo en Saráh vertellen de lezer een meerdere generaties omspannende, zeer bewogen familiegeschiedenis, maar bovenal is De moeders van Mahipar een ode aan de sterke vrouw.

Boekennieuws

De beste boeken voor jongeren Nederlandstalig en vertaald 2023 zijn bekend

15-9-2023 De winnaars van het Beste Boek voor Jongeren 2023 zijn op vrijdag 15 september bekendgemaakt op BoekTok Live, het..

Forugh Karimi wint met De moeders van Mahipar de achtste editie van de Hebban Debuutprijs

1-9-2023 Forugh Karimi heeft de Hebban Debuutprijs 2023 ontvangen voor ‘De moeders van Mahipar’.

Longlist Libris Geschiedenis Prijs 2023 bekendgemaakt

8-7-2023 De longlist met tien kanshebbers voor de Libris Geschiedenis Prijs 2023 is 8 juli bekendgemaakt in dagblad Trouw Uit een lijst van..
Lees verder

.

pro-mbooks2 : libris