Welkom op de website van De Coöperatieve Nieuwe Boekhandel!

Welkom!

Lieve boekenvrienden,

Hoewel de aardbevingen in Syrië en Turkije niet meer de krantenkoppen bereiken, is de nood in beide landen onverminderd hoog. Talloze slachtoffers hebben nog steeds behoefte aan ondersteuning en de wederopbouw vraagt om veel investeringen. Om daaraan een bijdrage te leveren, start De Nieuwe Boekhandel een benefietactie.

Vanaf zaterdag 27 Mei 2023 worden er in onze winkel gedurende een maand vertaalde Nederlandse boeken verkocht van Syrische en Turkse auteurs. Maak kennis met de rijkdom van de Syrische en Turkse literatuur en draag zodoende bij aan de toekomst ervan. De volledige opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de slachtoffers in Syrië en Turkije.

Bekijk onze leestips!

Wil je op de hoogte blijven van onze toekomstige evenementen en ander boekhandelgerelateerd nieuws? Meld je dan aan voor onze Vriendenbrief, die iedere eerste zaterdag van de maand verschijnt!

Let op: wij zijn een Pin Only winkel!

Agenda

04
jun
kinderboekenschrijver Lysette van Geel presenteert haar nieuwe boek Mijn moeder is een dekbed Op zondag 4 juni vanaf 15.00 uur presenteert kinderboekenschrijver Lysette van Geel haar nieuwe boek Mijn moeder is een dekbed. Lysette zal o.a. vertellen hoe dit boek tot stand is gekomen, er is.. Meer informatie
05
jun
De Nieuwe Leeskring bespreekt De Gebeurtenis van Peter Terrin. Op maandag 5 juni om 19.00 uur bespreekt De Nieuwe Leeskring De Gebeurtenis van Peter Terrin. Meer informatie
18
jun
Pink West Boek bespreekt en Borrel Het laatste voorjaar van Minke Douwesz Op zondag 18 juni vanaf 14.30 uur bespreekt Pink West Boek en Borrel Het laatste voorjaar van Minke Douwesz In 2003 verscheen haar debuut Strikt en in 2009 de roman Weg. Meer informatie

Nieuws

Mei belooft een mooie maand te worden. 

Op zaterdag 27 mei het startsein gegeven voor een benefietactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. ‘Is dat geen mosterd na de maaltijd?’, horen we jullie denken. Zeker niet. Meer informatie volgt!

En dan is het op zondag 14 mei natuurlijk ook nog eens Moederdag. Is er, naast een bos bloemen, een beter cadeau denkbaar dan een boek …..? In de winkel liggen alvast mooie titels klaar waarmee je je moeder een groot plezier kunt doen.

 

Dus tot gauw in De Nieuwe Boekhandel!

Dit vind je bij ons!

Persoonlijk advies, mooi ingepakte cadeaus, lekkere, speciaal voor jou gemaakte koffie, een glimlach, een goed gesprek… dat vind je echt alleen in de boekhandel. Dagelijks horen we van klanten hoe blij ze zijn met een goede boekhandel in de buurt.

In onze winkel, en ook online, kan je prima bij ons terecht. Ook voor eBooks! We leveren snel en je betaalt weinig verzendkosten. Hiermee steun je je plaatselijke winkel en draag je direct bij aan een leuke buurt.

Blijf je bij ons kopen, en vertel je het ook aan je vrienden? Ontzettend bedankt!

 

Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en Youtube, of meld je aan voor onze maandelijkse Vriendenbrief!

 

Boekentip van de week

A Bookshop in Algiers

Kaouther Adimi

€ 13,95

This book was very successful in making you care about the bookstore fast and really feel for the characters.  I was transported to Algiers because of how well the city and its atmosphere was described. The book perfectly explores themes like colonialism, the importance of literature and community and that in only 140 pages.

Aanbevolen door onze collega Luc. Meer tips van Luc? Klik hier!

Ons Team

Ons team, met de klok mee vanaf linksboven: Laura, Paul, Luc en Bart!

Laura leest het liefst (Scandinavische) thrillers, new adult en kinderboeken vol spanning en magie! Daarnaast heeft zij een interesse voor de Spaanse cultuur en literatuur. Haar leestips vind je hier.

Paul leest graag Nederlandse en Engelse literatuur en historische romans, maar ook thrillers met een meerwaarde, zoals de boeken van Deon Meyer. Hierin worden een meeslepende stijl, geloofwaardige karakters en een intrigerend plot gecombineerd met niet opdringerige informatie over de cultuur, praktijken en talen/dialecten in Zuid-Afrika. Zijn leestips vind je hier.

Luc leest van alles, maar vooral engelstalige literatuur, young adult, en moordmysteries. Zijn voorkeur ligt bij boeken met LHBTI+ en feministische themas. Zijn leestips vind je hier.

De leestips van Bart vind je hier.

 

@denieuweboekhandel

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
De gast | Emma Cline | 9789048856299 € 23,99
De Hemel | Ilja Gort | 9789083284910 € 17,50
Bloedmaan | Jo Nesbo | 9789403108810 € 24,99
Catch | Elvin Post | 9789026166266 € 16,99
Shy | Max Porter | 9789403110325 € 21,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 9,99 voor € 4,99
Actieperiode: 26 mei t/m 1 juni

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Kind & Jeugd

Een speciale selectie van themapagina's voor kinderen en jongvolwassenen

white text

Bekend van YouTubekanaal Glowmovies

Rik en Jesper maken er een zooitje van

Rik Kleeven ; Jesper Weijs

€ 16,99
Rik Kleeven en Jesper Weijs ken je van hun YouTubekanaal Glowmovies. In hun video’s bouwen ze de gekste creaties en bedenken ze de vetste uitdagingen. In hun kinderboek ‘Rik en Jesper maken er een zooitje van’ bouwen ze erop los en dat leidt tot De Ramp… Rik en Jesper wonen (bijna) naast elkaar – er staat één huis tussen. Dat is op zich niet zo erg, maar helaas woont daar de zure buurman Arie Zemelaar, die een hekel heeft aan kinderen en aan lawaai. Dat komt slecht uit, want Rik en Jesper bouwen erop los! En dat geeft herrie. En er gaan weleens dingen mis, zoals op de dag van De Ramp. Die heeft iets te maken met een ondergronds gangenstelsel, een flink aantal bizarre bouwwerken en een plaag bijzondere huisdieren… In deze humoristische en avontuurlijke graphic novel komen tekst en beeld op een vindingrijke manier samen: illustraties, handgeschreven tekst en strips van Tamara Boon wisselen elkaar af om het verhaal helemaal tot leven te brengen.

Boekennieuws

Dit zijn de winnaars van de Nederlandse Thrillerprijzen

25-5-2023 Tijdens de Avond van het Spannende Boek werden de Nederlandse thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Gouden Strop..

De jury van de Libris Literatuur Prijs 2024 is bekend

24-5-2023 De vakjury van de Libris Literatuur Prijs 2024 is vandaag bekend gemaakt. De jury bestaat uit: Kim Putters, voorzitter..

De VN-Thriller van het Jaar is 'Vlijmscherpe tranen' van S.A. Cosby

22-5-2023 Van de honderden nieuwe thrillers in de VN Detective- en Thrillergids kregen er acht vijf sterren. Daaruit koos de jury de..
Lees verder
pro-mbooks3 : libris