Welkom op de website van De Coöperatieve Nieuwe Boekhandel!

Welkom!

Lieve boekenvrienden,

Hoewel de aardbevingen in Syrië en Turkije niet meer de krantenkoppen bereiken, is de nood in beide landen onverminderd hoog. Talloze slachtoffers hebben nog steeds behoefte aan ondersteuning en de wederopbouw vraagt om veel investeringen. Om daaraan een bijdrage te leveren, start De Nieuwe Boekhandel een benefietactie.

Vanaf zaterdag 27 Mei 2023 worden er in onze winkel gedurende een maand vertaalde Nederlandse boeken verkocht van Syrische en Turkse auteurs. Maak kennis met de rijkdom van de Syrische en Turkse literatuur en draag zodoende bij aan de toekomst ervan. De volledige opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de slachtoffers in Syrië en Turkije.

Bekijk onze leestips!

Wil je op de hoogte blijven van onze toekomstige evenementen en ander boekhandelgerelateerd nieuws? Meld je dan aan voor onze Vriendenbrief, die iedere eerste zaterdag van de maand verschijnt!

Let op: wij zijn een Pin Only winkel!

Agenda

10
jun
Boekpresentatie Louise Wester 'Een ballon in een park vol spijkers' Op zaterdag 10 juni om 15.00 uur presenteert Louise Wester haar boek Een ballon in een park vol spijkers. Louise zegt hier zelf het volgende over: "Het boek is eigenlijk één lange brief. Toen ik.. Meer informatie
18
jun
Pink West Boek bespreekt en Borrel Het laatste voorjaar van Minke Douwesz Op zondag 18 juni vanaf 14.30 uur bespreekt Pink West Boek en Borrel Het laatste voorjaar van Minke Douwesz In 2003 verscheen haar debuut Strikt en in 2009 de roman Weg. Meer informatie

Nieuws

Mei belooft een mooie maand te worden. 

Op zaterdag 27 mei het startsein gegeven voor een benefietactie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Syrië en Turkije. ‘Is dat geen mosterd na de maaltijd?’, horen we jullie denken. Zeker niet. Meer informatie volgt!

En dan is het op zondag 14 mei natuurlijk ook nog eens Moederdag. Is er, naast een bos bloemen, een beter cadeau denkbaar dan een boek …..? In de winkel liggen alvast mooie titels klaar waarmee je je moeder een groot plezier kunt doen.

 

Dus tot gauw in De Nieuwe Boekhandel!

Dit vind je bij ons!

Persoonlijk advies, mooi ingepakte cadeaus, lekkere, speciaal voor jou gemaakte koffie, een glimlach, een goed gesprek… dat vind je echt alleen in de boekhandel. Dagelijks horen we van klanten hoe blij ze zijn met een goede boekhandel in de buurt.

In onze winkel, en ook online, kan je prima bij ons terecht. Ook voor eBooks! We leveren snel en je betaalt weinig verzendkosten. Hiermee steun je je plaatselijke winkel en draag je direct bij aan een leuke buurt.

Blijf je bij ons kopen, en vertel je het ook aan je vrienden? Ontzettend bedankt!

 

Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en Youtube, of meld je aan voor onze maandelijkse Vriendenbrief!

 

Boekentip van de week

Café Morgen

Renée Kapitein

€ 22,99

Dit boek geeft een inkijkje in de wereld van je buurtkroeg en haar personeel en klanten. Renée Kapitein weet (zware) onderwerpen te bespreken op een eerlijke en vlotte manier. Onze gedachten gaan razendsnel en dat komt tot uiting in de schrijfstijl in dit boek. Eerst even wennen, maar daarna leest het bijzonder prettig.

Aanbevolen door onze collega Laura. Meer tips van Laura? Klik hier!

Ons Team

Ons team, met de klok mee vanaf linksboven: Laura, Paul, Luc en Bart!

Laura leest het liefst (Scandinavische) thrillers, new adult en kinderboeken vol spanning en magie! Daarnaast heeft zij een interesse voor de Spaanse cultuur en literatuur. Haar leestips vind je hier.

Paul leest graag Nederlandse en Engelse literatuur en historische romans, maar ook thrillers met een meerwaarde, zoals de boeken van Deon Meyer. Hierin worden een meeslepende stijl, geloofwaardige karakters en een intrigerend plot gecombineerd met niet opdringerige informatie over de cultuur, praktijken en talen/dialecten in Zuid-Afrika. Zijn leestips vind je hier.

Luc leest van alles, maar vooral engelstalige literatuur, young adult, en moordmysteries. Zijn voorkeur ligt bij boeken met LHBTI+ en feministische themas. Zijn leestips vind je hier.

De leestips van Bart vind je hier.

 

@denieuweboekhandel

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
De gast | Emma Cline | 9789048856299 € 23,99
De Hemel | Ilja Gort | 9789083284910 € 17,50
Bloedmaan | Jo Nesbo | 9789403108810 € 24,99
Catch | Elvin Post | 9789026166266 € 16,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 9,99 voor € 4,99
Actieperiode: 9 t/m 15 juni

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Kind & Jeugd

Een speciale selectie van themapagina's voor kinderen en jongvolwassenen

white text

De wilde planten van Nederland

Flora Batava 1800-1934

Esther van Gelder ; Norbert Peeters

€ 79,00
Toen uitgever Jan Christiaan Sepp in 1800 van start ging met een geïllustreerd overzichtswerk van alle Nederlandse planten, kon hij nooit vermoeden dat het laatste deel pas in 1934 zou verschijnen. Uiteindelijk besloeg de Flora Batava 461 afleveringen, verdeeld over 28 boeken: een titanenwerk waar een uitgebreide kring van amateurbotanici, hoogleraren en kunstenaars aan heeft bijgedragen. Dat resulteerde in de tot dan toe meest complete inventaris van de wilde flora van het land. Een verzamelwerk dat bovendien prachtig de grote veranderingen in het Nederlandse landschap, de wetenschap en de waardering van de nationale natuur illustreert. Deze unieke heruitgave in één band bevat een bundeling van alle 2240 platen met daarop meer dan 2630 naar het leven geschilderde planten, paddenstoelen, korstmossen en wieren. Daaruit zijn bovendien honderd iconische soorten gekozen, die op ware grootte en met de oorspronkelijke tekst worden uitgelicht en voorzien van een nieuw verhaal geschreven door een netwerk aan hedendaagse kenners en bewonderaars van planten. Samen met de uitgebreide inleiding en het soortenregister geeft deze nieuwe Flora Batava een bont beeld van onze plantenwereld en het bijzondere dat zij herbergt. Dit boek verschijnt onder de hoofdredactie van Esther van Gelder en Norbert Peeters, met bijdragen van meer dan zestig experts.

Boekennieuws

Dit zijn de winnaars van de Nederlandse Thrillerprijzen

25-5-2023 Tijdens de Avond van het Spannende Boek werden de Nederlandse thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Gouden Strop..

De jury van de Libris Literatuur Prijs 2024 is bekend

24-5-2023 De vakjury van de Libris Literatuur Prijs 2024 is vandaag bekend gemaakt. De jury bestaat uit: Kim Putters, voorzitter..

De VN-Thriller van het Jaar is 'Vlijmscherpe tranen' van S.A. Cosby

22-5-2023 Van de honderden nieuwe thrillers in de VN Detective- en Thrillergids kregen er acht vijf sterren. Daaruit koos de jury de..
Lees verder
pro-mbooks2 : libris