Welkom op de website van De Coöperatieve Nieuwe Boekhandel!

Welkom!

Lieve boekenvrienden,

Op zoek naar een goed boek om de regenachtige dagen lekker door te komen met een paar warme pantoffels aan en een dikke trui, of juist het voorjaar te vieren op een bankje in de zon? Bekijk dan eens onze leestips!

Wil je op de hoogte blijven van onze toekomstige evenementen en ander boekhandelgerelateerd nieuws? Meld je dan aan voor onze Vriendenbrief, die iedere eerste zaterdag van de maand verschijnt!

Let op: wij zijn een Pin Only winkel!

Agenda

03
apr
De nieuwe leeskring leest 'Tasmanië' Op maandag 3 april komt de Nieuwe Leeskring weer bij elkaar om het nieuwste boek van Paolo Giordano te bespreken: Tasmanië. Meer informatie
17
apr
Leesclub 'Confrontaties' Op maandag 17 april om 19:00 uur (met napraatborrel tot 21:00 uur) organiseren we in samenwerking met @uva_amsterdam in De Nieuwe Boekhandel een leesclub over het boek Confrontaties van Simone.. Meer informatie

Nieuws

In maart, op de vleugels van de lente, vieren we gelukkig weer op ouderwetse en feestelijke wijze de Boekenweek! De komende 88e editie vindt plaats van 11 t/m 19 maart met als centrale thema: Ik ben alles. De voortekenen zijn gunstig, want er is het geweldige Boekenweekgeschenk De eerlijke vinder van Lize Spit (Het Smelt, Ik ben er niet). Dat geschenk krijg je als je voor ten minste 15 euro aan Nederlandstalige boeken koopt. Daarnaast liggen er stapels klaar van het speciale Boekenweekessay: Boto banja, geschreven door Raoul de Jong (Jaguarman, De grootsheid van het al), dat te koop is voor 5 euro.

Dit vind je bij ons!

Persoonlijk advies, mooi ingepakte cadeaus, lekkere, speciaal voor jou gemaakte koffie, een glimlach, een goed gesprek… dat vind je echt alleen in de boekhandel. Dagelijks horen we van klanten hoe blij ze zijn met een goede boekhandel in de buurt.

In onze winkel, en ook online, kan je prima bij ons terecht. Ook voor eBooks! We leveren snel en je betaalt weinig verzendkosten. Hiermee steun je je plaatselijke winkel en draag je direct bij aan een leuke buurt.

Blijf je bij ons kopen, en vertel je het ook aan je vrienden? Ontzettend bedankt!

 

Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en Youtube, of meld je aan voor onze maandelijkse Vriendenbrief!

 

Boekentip van de week

Het smelt

Lize Spit

€ 15,00

Boek dat bij herlezing nog steeds een verpletterende indruk maakt. Door de ogen van hoofdpersoon Eva zien wij de vriendschap tussen haar en twee anderen (jongens) uit haar geboortejaar gaandeweg ontsporen. En dan is er nog de geheimzinnige dood van de broer van een van hen. Subtiel maar genadeloos beschrijft Spit wat het dramatische gevolg kan zijn van dingen die in een kleine gemeenschap worden gesuggereerd en gezegd en, vooral ook, worden verzwegen.

Aanbevolen door onze collega Paul. Meer tips van Paul? Klik hier!

 

Ons Team

Ons team, van links naar rechts en van boven naar beneden: Laura, Paul, Bart en Luc!

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Shy | Max Porter | 9789403110325 € 21,99
Ik ben | Sam Bettens | 9789493248878 € 21,99
Lessen | Ian McEwan | 9789463361606 € 27,50

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 24 t/m 30 maart

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Deel 2 van de Waldfriede-serie

Lichtpunt

Corina Bomann

€ 22,99
Via het leven en de liefdes van het personeel van het Waldfriede-ziekenhuis komt dertig jaar Berlijnse geschiedenis tot levenBerlijn, 1929. Als het Waldfriede-ziekenhuis eindelijk naam heeft gemaakt dreigt de toekomst er radicaal anders uit te gaan zien. Nu een nieuwe golf van werkloosheid en armoede plaatsvindt vallen mensen makkelijk voor de beloftes van de nationaalsocialisten. Directeur Louis Conradi voelt de veranderingen aan en houdt de sympathie voor de partij angstvallig in de gaten. De constante zorgen eisen hun tol: Conradi’s gezondheid gaat hard achteruit, maar hij moet zich sterk houden voor zijn patiënten en zijn personeel. En dus houdt hij zijn kwalen geheim, zelfs voor Hanna.De komst van de jonge verpleegster Lilly Wegner is een frisse wind door het ziekenhuis, zeker als er iets moois opbloeit tussen haar en dokter Rudolph Kirsch. Maar hun liefde wordt al snel overschaduwd door angst: Kirsch is Joods. Als de Rassenwetten worden ingevoerd en alle Joodse werknemers worden ontslagen staan Lilly en Rudolph voor een onmogelijke keuze. Waar kunnen ze heen nu het net zich steeds dichter sluit?In de pers‘Ideaal recept voor een bestseller.’ NRC‘Genieten en dan met smart wachten op het volgende deel.’ De Telegraaf‘Dat ze pageturners kan schrijven heeft Corina Bomann ruimschoots bewezen.’ Nederlands Dagblad

Boekennieuws

Shortlist Hebban Thrillerprijs 2023 bekend

16-3-2023 De genomineerden voor de Hebban Thrillerprijs 2023 zijn bekend. De volgende titels maken kans op de prijs: Het verkeerde meisje..

Gouden Boeken voor Rutger Vink en Thomas van Grinsven

16-3-2023 YouTubers Rutger Vink en Thomas van Grinsven ontvingen maar liefst twee Gouden Boeken. Van zowel De magische halsband als De..

Shortlist Libris Literatuur Prijs 2023 bekendgemaakt

6-3-2023 De beste zes Nederlandstalige romans van het afgelopen jaar die meedingen naar de Libris Literatuur Prijs 2023 zijn vandaag door..
Lees verder
pro-mbooks3 : libris