Ja, dit is de eigen website van De Coöperatieve Nieuwe Boekhandel, welkom!

Boekverkoopversoepelingen

Lieve boek- en boekwinkelvrienden,

Inmiddels gaan we langzaam maar zeker weer terug naar het 'ouderwetse' winkelen in De Nieuwe Boekhandel. De spatschermen blijven weliswaar nog even staan. Draag een mondkapje als je dat prettig vindt. En hou waar mogelijk 1,5 meter afstand. Voor de rest: WEES HEEL HARTELIJK WELKOM!!

Wij zijn open op  dinsdag t/m vrijdag tussen 10.00 en 18.00 uur, zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Heb je verder nog vragen? Mail ([email protected]) of bel (020 - 486 77 22) ons!

Tot snel!

Bart, Melchior, Ienje, Tessa, Mai, Fien en alle vrijwilligers

Team van De Nieuwe Boekhandel

 

tessa Tessa     Fien

 Melchior  mai Mai 

                         bart Bart

Foto's: Mildred Theunisz, 2021

September / Oktober

 • Op maandag 4 oktober 2021 om 19.00 uur komt De Nieuwe Leeskring weer bij elkaar. We bespreken dan de roman ‘Brieven aan Camondo’ van Edmund de Waal.

  Je zou Edmund de Waal kunnen kennen van de bestseller ‘De haas met de amberkleurige ogen’ (ook wel: De haas met ogen van barnsteen). Zijn onderwerp, in dit boek en in ‘Brieven aan Camondo’, is zijn Joodse familie en hun vrienden die zich halverwege de 19e eeuw vanuit Oost-Europa in Parijs vestigden en daar een succesvol bestaan opbouwden. Aan de hand van hun nalatenschap vertelt De Waal hun geschiedenis die een abrupt en gruwelijk einde kent in WOII. In dit geval kiest hij voor denkbeeldige brieven aan Moïse de Camondo, stamvader van een rijke bankiersfamilie.

  Het NRC spreekt over ‘een wonderschoon boek’.

  Graag horen we even of je komt (via een mailtje aan [email protected] of door een mondeling berichtje in de boekwinkel).

  Nog even op een rijtje:
  - Maandag 4 oktober bespreking van  ‘Brieven aan Camondo’ van Edmund de Waal
  - Van 19.00 - 21.00 uur
  - Bij De Nieuwe Boekhandel, Bos en Lommerweg 227
  - Kosten zijn 9 euro (inclusief koffie, thee, fris, wijn, bier en iets erbij)

Trouwen in je favoriete boekhandel: het kan!

Wist je dat De Nieuwe Boekhandel officieel trouwlocatie is?

Misschien heb je je grote liefde wel hier tussen de boeken ontmoet. Hoe geweldig is het dan om bij ons te trouwen? Hier zie je onze klanten Sarah en Jeremy. Zij trouwden in De Nieuwe Boekhandel, in het bijzijn van hun familie en veel klanten van de winkel. Jeremy zei: "Is there a better place to start this story?"

Wil je ook in de boekhandel trouwen, of heb je iets anders te vieren, neem dan contact met ons op via [email protected], of kom even langs. 

Dit vind je bij ons!

 

Persoonlijk advies, mooi ingepakte cadeaus, lekkere, speciaal voor jou gemaakte koffie, een glimlach, een goed gesprek… dat vind je echt alleen in de boekhandel. Dagelijks horen we van klanten hoe blij ze zijn met een goede boekhandel in de buurt.
In onze winkel, en ook online kan je prima bij ons terecht. We leveren snel, soms zelfs reuze snel, en je betaalt weinig verzendkosten, heel simpel via denieuweboekhandel.nl. Dus ook voor eBooks! Hiermee steun je je plaatselijke winkel en draag je direct bij aan een leuke buurt.
Blijf je bij ons kopen, en vertel je het ook aan je vrienden? Ontzettend bedankt!

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
Mist | Eric Corton | 9789024590094 € 22,99
Med | Claudia Roden | 9789464040814 € 32,00
Brood | Bart Chabot | 9789403141312 € 29,99
Mimic | Daniel Cole | 9789024594894 € 21,99
Henny | Kevin Kraan | 9789048855063 € 22,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 24 t/m 30 sept 2021

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Reserveer De lyrics van Paul McCartney, tijdelijk voor maar € 69,99

De lyrics

Paul McCartney

€ 69,99
Reserveer De Lyrics nu met 20 euro korting! Tijdelijk in prijs verlaagd van €89,99 naar €69,99 In dit fenomenale en intieme boek brengt Paul McCartney zijn leven en werk tot leven door de lens van 154 songteksten uit alle fases van zijn carrière – van z’n allereerste composities en zijn legendarische decennium bij The Beatles, tot Paul McCartney and Wings, zijn soloplaten en het heden. Voor de allereerste keer deelt McCartney de definitieve versies van al zijn teksten en beschrijft de omstandigheden waaronder ze geschreven zijn, de mensen en plekken die ter inspiratie dienden en hoe hij er nu op terugkijkt. De lyrics vertelt het definitieve verhaal van de man achter de artiest, zijn creatieve proces, het uitwerken van de tijdloze melodieën en zijn samenwerking met John Lennon, George Harrison en Ringo Starr. De stem en persoonlijkheid van Paul McCartney weerklinken op elke pagina. In combinatie met een schat aan nooit eerder vertoonde proefversies, brieven en foto’s uit McCartneys persoonlijke archief is De lyrics de ultieme collectie van een van de grootste songwriters aller tijden. Onder redactie en met inleiding van dichter en Pulitzerprijswinnaar Paul Muldoon. 'Ontelbare keren is mij gevraagd om een autobiografie te schrijven, maar het moment was nooit daar. Het enige dat ik altijd ben blijven doen, of het nu thuis is of onderweg, is nieuwe nummers schrijven. Ik weet dat sommigen, wanneer ze een bepaalde leeftijd bereiken, naar een dagboek grijpen om herinneringen op te halen, maar dat heb ik niet. Wat ik wel heb, zijn mijn liedjes, honderden, en ik heb geleerd dat die eenzelfde doel dienen. En ze omvatten mijn hele leven.' Paul McCartney, De lyrics

Boekennieuws

Boekenweekauteurs bekendgemaakt

16-9-2021 Ilja Leonard Pfeijffer en Marieke Lucas Rijneveld zijn de Boekenweekauteurs 2022.

Diamanten Boek voor De zeven zussen van Lucinda Riley

16-9-2021 15-9-2021: Vandaag is De zeven zussen, het eerste deel van de serie, van Lucinda Riley bekroond met een Diamanten Boek. Uitgever..

Shortlist Libris Geschiedenis Prijs 2021 bekendgemaakt

14-9-2021 De shortlist met vijf genomineerden voor de Libris Geschiedenis Prijs 2021 is 12 september bekendgemaakt in radioprogramma OVT..
Lees verder
pro-mbooks2 : libris