Welkom op de website van De Coöperatieve Nieuwe Boekhandel!

De Kinderboekenweek komt eraan!

Lieve boekenvrienden,

Het is bijna oktober en dat betekent: de Kinderboekenweek komt er weer aan! Dit jaar vindt het plaats van 5 tot en met 16 oktober. Het thema van dit jaar is: Gi-ga-groen. 

Het wordt weer een feestelijke week, waar we in De Nieuwe Boekhandel altijd ontzettend van genieten. Niet alleen is het een feest wanneer het een drukte van jewelste is op de winkelvloer, maar ook hopen wij onze jongste lezers aan te steken met onze boekenliefde. Want de jongste lezertjes van nu zijn de lezers van de toekomst!

Zo werd onze nieuwste medewerker - en aanwinst  - Luc op 8-jarige leeftijd verliefd op het boek Troep van Ilse Bos, het boek dat van hem een lezer maakte. Dit najaar ligt onze winkel vol met prachtige boeken over natuur, dieren, de planeet - en we vieren dit leesfestijn onder andere met onze eigen Aby Hartog!

Naast de kinderboekenweek gebeurt er nog veel meer spannends in de Nieuwe Boekhandel, daarover later meer.

Op zoek naar een goed boek om de regenachtige dagen lekker door te komen met een paar warme pantoffels aan en een dikke trui? Bekijk dan eens onze leestips!

 

Wil je op de hoogte blijven van onze toekomstige evenementen en ander boekhandelgerelateerd nieuws? Meld je dan aan voor onze Vriendenbrief, die iedere eerste zaterdag van de maand verschijnt!

Agenda

07
okt
Boekpresentatie Dennis Biesma Op vrijdag 7 oktober vanaf 17.00 uur presenteert Dennis Biesma zijn debuutroman De regen kwam van binnen. Wees welkom! Meer informatie
09
okt
Aby Hartog komt langs! Onze winkel wordt bezocht door kinderboekenschrijver, tekenaar, professionele praatjesmaker en taalspeler, tevens voorzitter van ons Coöperatiebestuur: Aby Hartog! Hij is onder meer bekend van zijn.. Meer informatie
15
okt
Spannend Groen Tussen 11 en 12 uur geeft Simone de Jong de workshop ‘Spannend groen’. In deze workshop gaan de kinderen schrijven. Niet op een saaie manier, maar spannend! Voor kinderen van 8-12 jaar. Meer informatie
21
okt
Discussieavond met Anne-Lot Hoek en Maurice Swirc Op vrijdag 21 oktober om 20.00 uur wordt er onder leiding van Bart Leemhuis een gesprek gevoerd over Nederlands-Indië met de auteurs Maurice Swirc en Anne-Lot Hoek aan de hand van hun boeken,.. Meer informatie
23
okt
Boekpresentatie Fabulant van Marloes Kemming Op 23 oktober presenteert Marloes Kemming haar kinderboek Fabulant hier. Fabulant is een magisch avontuur vol nieuwe werelden, wonderlijke wezens, vriendschap en heldenmoed Meer informatie

Nieuws

Ik ben Luc en ik werk sinds kort in de Nieuwe Boekhandel! Ik ben 17 jaar en heb al een paar jaar naast mijn middelbare school in Boekhandel over het Water gewerkt. Nu ben ik klaar met school en kom ik het team van de Nieuwe Boekhandel versterken! Ik lees vooral Engelse boeken, en bijna alle genres wel behalve horror. Op het moment lees ik vooral LHBTI+ fictie. 

Naast boeken hou ik heel erg van toneel: kijken, spelen, schrijven, allemaal!

Hopelijk tot snel in de winkel!

Dit vind je bij ons!

Persoonlijk advies, mooi ingepakte cadeaus, lekkere, speciaal voor jou gemaakte koffie, een glimlach, een goed gesprek… dat vind je echt alleen in de boekhandel. Dagelijks horen we van klanten hoe blij ze zijn met een goede boekhandel in de buurt.

In onze winkel, en ook online, kan je prima bij ons terecht. Ook voor eBooks! We leveren snel en je betaalt weinig verzendkosten. Hiermee steun je je plaatselijke winkel en draag je direct bij aan een leuke buurt.

Blijf je bij ons kopen, en vertel je het ook aan je vrienden? Ontzettend bedankt!

 

Volg ons ook op Facebook, Twitter, Instagram en Youtube, of meld je aan voor onze maandelijkse Vriendenbrief!

 

Boekentip van de week

De bomen

Albert Alberts

€ 18,99

De bomen is een boek dat diepe indruk op mij heeft gemaakt door de bijzondere schrijfstijl en het taalgebruik. De (veranderende) stem van Aart terwijl hij ouder wordt is heel realistisch en authentiek. Er wordt heel weinig beschreven of uitgelegd, maar dat is ook niet nodig. Iedereen leest er wat anders in. Dit is een van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb.

Aanbevolen door onze collega Luc. Meer leestips? Klik hier!

Het team van De Nieuwe Boekhandel

v.l.n.r.: Fien, Mai, Sasja, Bart, Isa, Laura

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
IJzer | Holly Black | 9789022595503 € 20,00
Sira | Maria Duenas | 9789028452145 € 26,99

white text

white text

Ebook van de Week

Van € 12,99 voor € 4,99
Actieperiode: 7 t/m 13 okt 2022

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

Wij zijn onze hormonen

Wij zijn onze hormonen

Max Nieuwdorp

€ 22,99
Waarom laat acute stress ons zo heftig reageren op een spannende situatie? En hoe komt het dat afwijkende hormoonspiegels verantwoordelijk waren voor een aantal cruciale beslissingen in onze wereldgeschiedenis? Onze hormonen spelen bij veel alledaagse zaken een grote rol – vanaf het moment dat we verwekt worden tot de seconde dat we onze laatste adem uitblazen. Zo regelen ze onze ontwikkeling in de puberteit, zorgen ze voor een succesvolle zwangerschap en zijn ze leidend bij het verouderingsproces. De wetenschappelijke kennis over de manier waarop hormonen hun functie in ons lichaam uitoefenen, is in de afgelopen zeventig jaar enorm toegenomen. Tegelijkertijd zijn vele inzichten onderbelicht gebleven, zoals de grote invloed van onze darmbacteriën op onze hormoonhuishouding en de ontwikkelingen die het vrouwelijk lichaam doormaakt tijdens de overgang. In dit fascinerende boek, waartoe Max Nieuwdorp werd geïnspireerd door het dagelijkse contact met zijn patiënten, wordt de macht van onze hormonen op alle vlakken en in alle levensfasen voor het eerst kristalhelder en tot in detail beschreven.

Boekennieuws

Nobelprize Literature 2022 uitgereikt aan Annie Ernaux

6-10-2022 Dat werd zojuist bekendgemaakt op de Zweedse Academie in Stockholm. Ernaux (1940) krijgt de belangrijkste literaire onderscheiding..

Winnaar Gouden Griffel en Gouden Penseel 2022 bekend

29-9-2022 De Gouden Griffel, de prijs voor het best geschreven kinderboek, gaat naar Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk. Raoul..

Auteur Hilary Mantel (70) overleden

23-9-2022 De Britse auteur Hilary Mantel is overleden. Ze is gisteren in het bijzijn van familie en vrienden "plotseling maar vredig"..
Lees verder
pro-mbooks3 : libris