De boekhandel is dicht, maar we blijven bezorgen!

We mogen binnen de regels van het kabinet niet fungeren als afhaalloket, dit wil zeggen dat we momenteel alleen uw boeken bij u mogen bezorgen. En dat doen we met liefde. Hier vindt u meer informatie over de maatregelen rondom de coronacrisis.

Door de grote hoeveelheid bestellingen kan de wachttijd bij onze klantenservice langer zijn dan u van ons gewend bent. Onze excuses hiervoor. De snelste manier om een antwoord te krijgen op uw vraag is door een mail te sturen naar [email protected], met eventueel het betreffende ordernummer. Meer informatie op onze klantenservice-pagina's.

Vertraging Engelstalige boeken door Brexit

De Brexit zorgt momenteel voor grote vertraging in de aanlevering van boeken uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor kunnen we de getoonde levertijden bij Engelstalige boeken niet garanderen. 

Ja, dit is de eigen website van De Coöperatieve Nieuwe Boekhandel, welkom!

Belangrijke update!

Lieve boekenvrienden!

Wat bestellen jullie veel, en wat vinden we dat fijn! Helaas is het nogal wat om van kleine boekhandel ineens een logistieke pakket bezorg operatie te maken. We werken keihard maar het wordt inmiddels wat te druk. Daarom het volgende:

  1. De “geen haast” optie, de optie om via ons een bestelling te plaatsen, hebben we tijdelijk uitgezet zodat wij alle bestellingen die we tot nu toe hebben binnengekregen goed kunnen gaan verwerken.
  2. Alle bestellingen die we tot en met 21 december hebben binnen gekregen via de website worden verwerkt en zo snel mogelijk bezorgd.
  3. Je kan via onze website nog altijd een “direct bezorg bestelling” plaatsen, deze wordt dan door Libris verwerkt en bezorgd. Mocht je even de tijd hebben, dan kan je er ook voor kiezen nog even te wachten met het plaatsen van je bestelling tot de kerstdagen voorbij zijn. Dan kan je namelijk ook weer via de winkel bestellen!

Bedankt voor alle steun en alvast hele fijne feestdagen gewenst!

Team De Nieuwe BoekhandelDit is Melchior, je nieuwe boekverkoper en collega van Bart sinds deze zomer

Ik ben Melchior Deekman, 22 jaar, en ik ben onlangs verhuisd naar Bos en Lommer. Ik ben geboren en getogen in Utrecht, waarna ik in Den Haag heb gewoond voor mijn studie. Na twee jaar Den Haag besloot ik terug te verhuizen naar Utrecht, om vanuit daar mijn studie BA International Studies – met een specialisatie in de regio: Afrika onder de Sahara en Portugees – af te maken. Daarna begon ik aan mijn tussenjaar. Hierin heb ik vooral veel gewerkt, zodat ik zeven maanden door Zuid- en Centraal-Amerika kon backpacken. Ik begon in Ecuador. Het plan was tot Nicaragua te reizen, maar niks stond nog vast. Tot corona! Na 5 weken reizen was ik plots weer terug in Nederland.

Toen ging alles aardig snel: ik wilde al lange tijd in Amsterdam gaan wonen, en vond snel een fijn plekje in Bos en Lommer. De buurt in Utrecht waar ik ben opgegroeid lijkt heel erg op de BoLo – lekker multicultureel en energiek.

Zelf ben ik een fan van hedendaags wereldliteratuur met een historische kanttekening (Chimamanda Ngozi Adichie, Min Jin Lee, Colson Whitehead), maar ook van de Engelstalige Klassiekers (Virginia Wolff, George Orwell), en Japanse literatuur -toevalligerwijs- uit het begin van de twintigste eeuw (Soseki Natsume, Junichiro Tanizaki). Ook ben ik mij steeds meer aan het verdiepen in boeken uit eigen land (mijn favoriet  apocalyptische  tot nu toe: Weerwater van Renate Dorrestein).

Ik hoefde maar één keer de Bos en Lommerweg af te lopen, langs de Nieuwe Boekhandel te wandelen, en ik wist het zeker: ik ga Monique een mailtje sturen.

En zodoende!

Bericht van de voorzitter van de coöperatie

De Nieuwe Boekhandel is een coöperatie!

Tien jaar geleden is De Nieuwe Boekhandel opgericht door Monique Burger. Met haar tomeloze inzet en met hulp van haar vrienden en buurtgenoten heeft ze de winkel tot een centraal punt in de buurt weten te maken.

In 2019 besloot Monique dat ze de boekhandel over wilde dragen aan een nieuwe eigenaar, en die nieuwe eigenaar is in 2020 gevonden: een coöperatie gevormd door klanten, buurtgenoten, schrijvers, uitgevers, vrienden en andere betrokkenen. Nu zorgen 220 coöperanten (in leeftijd variërend van 92 tot 1 jaar) er samen voor dat de winkel een bruisend hart in de wijk kan blijven. Samen met de klanten zorgen zij voor draagvlak en verbinding.

Op 1 september 2020 is de overdracht formeel en inhoudelijk definitief gemaakt. Monique Burger blijft als adviseur (op de achtergrond) beschikbaar om ons te ondersteunen, maar de winkel draait op nieuwe (vereende) krachten. Met Bart Leemhuis als reeds lang betrokken bedrijfsleider én al die collega’s en vrijwilligers houden we misschien wel de beste boekhandel in Amsterdam in stand. Een boekhandel waar je terecht kunt met al je vragen en wensen, waar je advies (en boeken) vindt voor volwassenen en kinderen, waar ook schrijfwaren en buurtgebonden cadeaus op je liggen te wachten. Een boekhandel met kennis van zaken, maar ook met een hart!

Op de foto zie je naast Monique het bestuur van de coöperatie met blije gezichten voor de winkel staan. Van links naar rechts: Paul Pelsser (penningmeester), Peter van der Slikke (algemeen bestuurslid), Gerda Baardman (secretaris), Frederique de Jong (vicevoorzitter) en Aby Hartog (voorzitter). En je ziet ook nog een blije klant voorbij lopen.

Kom langs!

Aby Hartog, voorzitter

Trouwen in je favoriete boekhandel: het kan!

Wist je dat De Nieuwe Boekhandel officieel trouwlocatie is?

Misschien heb je je grote liefde wel hier tussen de boeken ontmoet. Hoe geweldig is het dan om bij ons te trouwen? Hier zie je onze klanten Sarah en Jeremy. Zij trouwden in De Nieuwe Boekhandel, in het bijzijn van hun familie en veel klanten van de winkel. Jeremy zei: "Is there a better place to start this story?"

Wil je ook in de boekhandel trouwen, of heb je iets anders te vieren, neem dan contact met ons op via [email protected], of kom even langs. 

Dit vind je bij bol niet!

 

Persoonlijk advies, mooi ingepakte cadeaus, lekkere, speciaal voor jou gemaakte koffie, een glimlach, een goed gesprek… dat vind je echt alleen in de boekhandel. Dagelijks horen we van klanten hoe blij ze zijn met een goede boekhandel in de buurt. Maar we weten ook dat er nog steeds veel mensen zijn die hun boeken bij bol kopen… dat is niet nodig! In onze winkel, en ook online kun het beste bij ons terecht. We leveren net zo snel, soms zelfs sneller, en je betaalt minder verzendkosten, heel simpel via denieuweboekhandel.nl. Dus ook voor eBooks! Hiermee steun je je plaatselijke winkel en draag je direct bij aan een leuke buurt. Blijf je bij ons kopen, en vertel je het ook aan je vrienden? Ontzettend bedankt!

Nieuwe boeken

Bekijk alle boeken
De Mol | Mark Koster | 9789463820257 € 24,99
Vad3r | Pepijn Lanen | 9789026353932 € 22,50
Han | Min Jin Lee | 9789029093743 € 24,99
Troje | Stephen Fry | 9789400406865 € 24,99
V2 | Robert Harris | 9789403106717 € 20,99

Ebook van de Week

Van € 9,99 voor € 4,99
Actieperiode: 15 t/m 21 januari 2021

Nieuwe ebooks

Meer nieuwe ebooks

De zevende zus van Lucinda Riley verschijnt 29 april, reserveer nu!

De zevende zus

Lucinda Riley

€ 24,99
Na de onthulling van Georg Hoffman dat de missende zus misschien is gevonden, ontdekken Maia en Ally dat er maar twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere stervormige ring. Ze besluiten dat CeCe, die in Australië woont, op onderzoek uit moet. Er begint een race tegen de klok om de ontbrekende zus te vinden, en de zoektocht voert de zussen over de hele wereld. Elke zus probeert haar spoor te volgen - in Nieuw Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland - maar ze lijken steeds een stap achter te lopen...

Boekennieuws

De meeste mensen deugen van Rutger Bregman wint NS Publieksprijs 2020

18-11-2020 De meeste mensen deugen van Rutger Bregman (de Correspondent) heeft de NS Publieksprijs 2020 gewonnen en is daarmee het Boek van..

Oek de Jong wint de Boekenbon Literatuur Prijs

12-11-2020 Oek de Jong heeft de Boekenbon Literatuur Prijs gewonnen voor zijn roman ‘Zwarte schuur’. De voorzitter van de Stichting..

De Grote Vriendelijke Podcast wint de Dutch Podcast Award

5-11-2020 Vanochtend heeft BNR Nieuwsradio bekendgemaakt dat De Grote Vriendelijke Podcast de Dutch Podcast Award in de categorie Cultuur..
Lees verder
pro-mbookslibr3 : libris