december

Amsterdamse spelletjesmiddag: kom je ook Patrimonia spelen?

zondag 1 december 2019

Vanmiddag komt Nienke, een van de makers en bedenkers van Patrimonia,  spelletjes spelen met iedereen die dat wil. Ze is er tussen 12.30 en 14.30 uur.

Dit mooie Amsterdamse bordspel (bij ons te koop voor € 37,95) staat garant voor vele uren speelplezier, voor jong en oud. Een perfect Sinterklaas- of Kerstcadeau!

 

Nienke van Hassel: Amsterdam is voor mij vertrouwd en verrassend; historisch en modern; rust en reuring; oerhollands en internationaal; ontspannend en uitdagend; alles en niets. Wat hou ik ontzettend veel van deze mooie stad. Laten we nog lang van Amsterdam genieten; door samen voor de stad te zorgen, het spel te spelen en de verhalen te vertellen.

Meer informatie

Sinterklaas leest voor!

zondag 1 december 2019

Het boek is en blijft cadeaufavoriet nummer 1. Als echte boekenliefhebber geeft Sinterklaas ook het liefst een boek cadeau, en nu komt hij ook nog eens bij ons voorlezen! Zondag 1 december om 15 uur, met limonade en chocolade en liedjes, voor alle kinderen en ouders. En we zeggen er alvast bij, dat elke gelijkenis met bestaande medewerkers van onze boekhandel op toeval zal berusten. Komt dat zien!

Meer informatie

De Nieuwe Leeskring bespreekt: "Pastorale" van Stefan Enter

maandag 2 december 2019

Op  maandag 2 december bespreekt De Nieuwe Leeskring Pastorale, het nieuwe boek van Stephan Enter. Het is zijn vijfde roman. Eerder schreef hij onder andere Grip, waarvoor hij diverse prijzen in ontvangst nam. In Trouw noemt Rob Schouten hem “een meester van de tere momenten”. 

Meer informatie

Optreden Rick Treffers

zondag 8 december 2019

Muzikale presentatie. Live gespeelde en gezongen liedjes in het Spaans, Nederlands en Engels, afgewisseld met hier en daar een passage uit het boek Ik wou dat ik jouw leven had, met knotsgekke anekdotes over het avontuurlijke en soms schrijnende leven on the road in Spanje en Zuid-Amerika, hier en daar een afgunstige Nederlandse muziekjournalist in Nederland, en een komisch-weemoedige kijk op het liefdesleven. 

Kom en geniet van het optreden! Rick begint om 15 uur. Het optreden duurt drie kwartier. Vrije toegang. En hij signeert, natuurlijk.

Meer informatie

Write for rights - schrijfactie i.s.m. Amnesty International

dinsdag 10 december 2019

Ook dit jaar kun je bij ons weer brieven schrijven. Help jij ook mee onrecht te bestrijden? Al in een paar minuten tijd maak jij het verschil.

10 december gaat de grootste jaarlijkse brievenschrijfactie ter wereld weer van start. Amnesty schrijft massaal voor mensen die groot onrecht is aangedaan. De Write for Rights-schrijfacties (voorheen Schijfmarathon) hadden voorgaande jaren veel effect: al vele dappere activisten kwamen vrij.

De boekhandel is op dinsdag geopend van 10 tot 18 uur. Alle schrijfmaterialen liggen dan voor je klaar op onze leestafel, inclusief voorbeeldbrieven en kaartjes. En natuurlijk is er koffie en thee. Doe je mee? 

Voor meer informatie: zie de website van Amnesty.

Meer informatie

Joyce Spijker signeert haar nieuwe roman 'Volg me'

zaterdag 14 december 2019

Verheugd zijn we dat Joyce Spijker onze boekhandel wederom vereert met een optreden. Haar nieuwe roman Volg me verschijnt 12 november 2019. Ze vertelt je er graag over, en signeert natuurlijk ook. 

Voorafgaand aan de signeersessie kun je ook al informeel met Joyce kennismaken, want ze helpt bij de kassa met cadeautjes inpakken!

Iedereen van harte welkom.

Meer informatie

PinkWest Boek en Borrel: Een ladder naar de hemel - John Boyne

zondag 15 december 2019

Pink West Boek en Borrel. Vandaag bespreekt de boekenclub bij ons Een ladder naar de hemel, van John Boyne. Tijd 14.30-16.30. Graag aanmelden via [email protected], dan zetten wij je stoel klaar.

 

Meer informatie

Het Amsterdams Kerstkoor zingt in alle winkels op de Bos en Lommerweg

zaterdag 21 december 2019

Op deze gezellige zaterdagmiddag voor Kerst zingt Het Amsterdams Kerstkoor prachtige liederen in alle winkels op de Bos en Lommerweg.
Een inititiatief van de gezamenlijke ondernemers, verenigd in de BIZ-Bolobuurt. 
Fijne Kerstdagen!

Meer informatie