Feestelijke boekpresentatie "The humanimals saga" met Michael Waal

zondag 23 februari 2020 14:30
Feestelijke boekpresentatie "The humanimals saga" met Michael Waal

Vandaag presenteert Michael Waal, buurtgenoot, het eerste deel van "The humanimals saga" bij ons in de winkel.

Tijd: 14.30-16.30 uur; iedereen van harte welkom!

 

 

 

Over het boek:

"In een post apocalyptische wereld heeft bij sommige mensen een specifieke verandering in hun DNA plaatsgevonden. Dit zeldzame Alfa-gen maakt een combinatie mogelijk tussen mens en dier zonder uiterlijke veranderingen. Medius wordt achterna gezeten door het leger van de Heilige Raad en zoekt wanhopig naar antwoorden. De mysterieuze boodschappen van zijn opa zijn slechts het begin van een onwerkelijk avontuur. Ook het verzet Libertus (strijd voor gelijkheid tussen alle mensen) is op zoek naar Medius. Khadija is één van de vrijheidsstrijders op zoek naar hem. Naast haar missie om hem veilig naar Citadel te escorteren, krijgt ze eindelijk toestemming zelf getest te worden.

Hoewel het controversiële gen als fout van de natuur wordt gezien, besluit Valeri haar Alfa-gen te omarmen en vlucht ze van huis. De drie vinden hun weg naar Citadel, een plek waar de transformatie plaatsvindt. Daar ontmoeten ze een mysterieuze man genaamd Caleb die op zijn eigen manier een revolutie wil starten.

De Heilige Raad van Europenia en het leger dat hen dient, zullen er alles in hun macht aan doen om de ongelijke verdeling te behouden. Alsof dat nog niet erg genoeg is, blijkt er ook een mysterieuze groep Olympus te zijn. Geconfronteerd door hun verleden als mens en toekomst als humanimals, zullen ze allemaal een rol spelen in het lot van de wereld."

Over Michael Waal:

"Een reiziger gekenmerkt door pieken en dalen. Geïnteresseerd in de mens en natuur. Dromen zijn toekomstige doelen en passie is een onuitputtelijke energiebron. Raar en gewoon zeggen evenveel over mij. Zonder het kind in me te verliezen als volwassene op zoek naar de essentie van mezelf. Buiten de comfortzone dwalen mijn gedachten en fantasieën rond. Ik schrijf onder de pseudoniem M.J. Waal.

Na het succesvol afronden van de HBO- opleiding pedagogiek ben ik verder gegaan op de universiteit van Amsterdam met als doel de master Orthopedagogiek te voltooien. Tegen het einde van die opleiding werd ik alleen maar ongelukkiger als ik dacht aan afstuderen en mijn toekomst. In die zelfde periode besloot ik te gaan voor wat ik echt wilde doen in het leven. Sindsdien heb ik besloten mijn droom te volgen en dat is: schrijver zijn/mezelf kunnen onderhouden door het schrijven van boeken.

Ik heb al jaren verschillende verhaallijnen in mijn hoofd die door de jaren heen concreter zijn geworden in mijn fantasie en zonder dit proces heel bewust te hebben meegemaakt (vanwege studeren, sporten, werken) heeft het me gebracht naar dit punt. Het punt waar ik ben begonnen met de eerste verhaallijn op papier te zetten. Veel mensen zullen vragen/denken is een saga niet te groot om mee te beginnen? Dat zou kunnen, maar ik heb deze wereld zo concreet en levendig in mijn hoofd dat ik me voor nu niet eens op een ander verhaal zou kunnen richten al zou ik dat willen."

pro-mbooks2 : libris