juli

Boekbespreking 'Stromboli' van Saskia Noort

maandag 2 juli 2018

Vanavond bespreekt De Nieuwe Leeskring, onze eigen leesclub met klanten uit de buurt en ver daarbuiten, de nieuwe roman Stromboli van Saskia Noort.

Meer informatie

De maandelijkse schrijverspitch bij Monique

zaterdag 7 juli 2018

Als je een boek in eigen beheer hebt uitgegeven, weet je vast wel hoe lastig het is om 'binnen te komen' in de boekhandels. Ook Monique krijgt zoveel verzoeken dat ze die niet allemaal kan honoreren.

Om toch iedereen de gelegenheid te geven zijn of haar boek te komen aanbieden houdt ze daarom elke eerste zaterdag van de maand een schrijverspitch (ook voor schrijvers die wel bij een reguliere uitgever zitten). LET OP: in de zomervakantie is er géén schrijverspitch!

Meer informatie

Feestelijke boekpresentatie Meneer Blubber - Alexander Steenhorst

zondag 8 juli 2018

Vandaag presenteert Alexander Steenhorst zijn kinderboek 'Meneer Blubber'! Daar maken we een feestje van, met voorlezen, signeren, limonade, en nog veel meer.

 

Over het boek:

Op een dag komt het monster Meneer Blubber in het bos. Hij wil graag vriendjes maken maar dat lijkt niet te lukken. Hoe hij ook z’n best doet om de andere dieren na te doen, ze vinden hem maar raar. Dan komt hij erachter dat het gemakkelijker is om jezelf te zijn. Waarmee hij één voor één vrienden wordt met alle dieren.

 

Over Alexander:

Alexander Steenhorst (Leiden, 1988) is psycholoog, afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hij tekent al vanaf zijn vroegste jeugd en heeft, ook tijdens zijn studie met grote inzet en oefening, zijn talent steeds verder ontwikkeld. Die kwaliteit, in samenspel met zijn achtergrond als psycholoog heeft hij ingezet om het thema van persoonlijke indentiteit en zelfvertrouwen op een speelse manier te verbeelden in dit prentenboek.

Meer informatie

Fietstocht door Amsterdam West met Roos Stallinga

zaterdag 14 juli 2018

Roos Stallinga, auteur van Ride with me Amsterdam, en De Nieuwe Boekhandel organiseren een fietstocht door Amsterdam Nieuw-West voor iedereen die meer over de buurt wil weten.

De fietstocht duurt ongeveer twee uur (met pauze). Begin en einde bij De Nieuwe Boekhandel, met natuurlijk wat te drinken. Maximaal 15 deelnemers, dus geef je snel op via [email protected].

De kosten van de fietstocht zijn €5, maar als deelnemer van de fietstocht krijg je daarna wel €5 korting op het boek! (Normaal €19,95, voor de fietsers dus maar €14,95.)

 

Meer informatie

Op vakantie met Darryl

zondag 15 juli 2018

Darryl (11) is de Kinderdirecteur van de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Vandaag mag hij weer zijn salaris komen uitzoeken in de vorm van een boek. Daar hoort een feestje bij voor alle kinderen!

Meer informatie