juli

Boekbespreking: De Nieuwe Leeskring bespreekt Jaag je ploeg over de botten van de doden (Olga Tokarczuk)

maandag 6 juli 2020

Op  maandag 6 juli bespreekt De Nieuwe Leeskring de roman ‘Jaag je ploeg over de botten van de doden’ van de Poolse Nobelprijswinnares Olga Tokarczuk. We kijken ernaar uit!

Over het boek:
Het boek – de wat grimmige titel is een dichtregel van William Blake – wordt in alle recensies zeer lovend besproken. Aan het woord is de enigszins excentrieke zestiger Janina Duszejko. Vanuit een afgelegen Pools dorp vertelt ze over de mysterieuze dood van haar buurman en andere vreemde gebeurtenissen van de laatste tijd. Janina’s hart gaat uit naar de natuur: bomen, maar ook mensen en hoe zij zich gedragen, hebben haar belangstelling. Als liefhebberij doet ze aan astrologie en vertaalt ze de poëzie van William Blake. Zonder een blad voor de mond te nemen, vertelt ze met humor en zelfspot een serieus verhaal. 

Tokarcuk is in Polen een gevierde auteur die actief deelneemt aan het publieke debat over allerhande onderwerpen. Voordat ze afgelopen jaar de Nobelprijs kreeg, won ze in 2018 de Man Booker International Prize met Flights, vertaald als De Rustelozen.

Jullie zijn van harte welkom op 
- Maandag 6 juli 
- Van 19.00 - 21.00 uur
- Bij De Nieuwe Boekhandel, Bos en Lommerweg 227
- Kosten zijn 9 euro (inclusief koffie, thee, fris, wijn, bier en koekjes en knabbels)

Graag aanmelden! 
Tijdens de leeskring houden we ons natuurlijk aan de anderhalve meter norm. We hebben plek voor 10 mensen. Graag even aanmelden! Dat kan via een reply op deze mail, via [email protected] of met een mondeling berichtje in de winkel. 

Meer informatie