juni

Boekpresentatie 'Jij viel om - ik viel om' van en met Robin van 't Haar

zaterdag 2 juni 2018

In Jij viel om - ik viel om beschrijft Bos en Lommerbewoner Robin van 't Haar de dag dat zijn moeder zelfmoord pleegde. We beleven de dag door de ogen van een 9-jarig kind, dat zich alles op gedetailleerde wijze weet te herinneren. In een kale, poëtische stijl bezorgt hij de lezer een zeer intieme leeservaring. Het boek onderscheidt zich door vorm en taal. Het telt 43 pagina's en is gedrukt in een bibliofiele uitgave met een oplage van 150 stuks.

Robin zal tijdens de presentatie de tekst integraal voorlezen. De presentatie wordt in- en uitgeleid door Karel Winterink (kunstproject organisator en uitvaartverzorger).

Meer informatie

Suzanna Jansen over 'Ondanks de zwaartekracht'

zondag 3 juni 2018

Vandaag is auteur Suzanna Jansen (o.a. Het Pauperparadijs) bij ons in de winkel om te vertellen over haar nieuwste boek Ondanks de zwaartekracht. Het boek speelt zich grotendeels af in Bos en Lommer en Slotermeer, dus een feest der herkenning voor iedereen die hier woont! Ze zal ook foto's van vroeger laten zien. 

Toegang gratis, graag wel even aanmelden via [email protected], zodat we je stoel kunnen klaarzetten! 

Suzanna Jansen (1964) groeide op in Slotermeer. Een buurt met keurige gezinnetjes, maar ook cultuurarm. Zoals Jansen mooi samenvat: 'Alle moeders waren huisvrouw en alle vaders kantoorbediende. Volwassenen die geen vader of moeder waren kwamen niet voor. Net zomin als iemand die een muziekinstrument bespeelde of uit zichzelf op het idee kwam naar een theatervoorstelling te gaan.' In Slotermeer stond een gebouwtje dat Jansen als kind intrigeerde: de balletschool van Steffa Wine. Alles was er mooi, de muziek, de tutu's, de oefeningen aan de barre. Dit wilde zij ook! Maar ze mocht er niet op les; te duur. Wel mocht ze op ballet in het buurthuis. Ze bleef dromen van een carrière als danseres en zou uiteindelijk de balletacademie bereiken. (bron: De Volkskrant).

 

Meer informatie

Boekbespreking 'De trooster' van Esther Gerritsen

maandag 4 juni 2018

Vanavond bespreekt De Nieuwe Leeskring, onze eigen leesclub met klanten uit de buurt en ver daarbuiten, de nieuwe roman De trooster van Esther Gerritsen. 

Over het boek:

Geheel tegen de regels van het klooster in wordt een nieuwe gast opgevangen door Jacob, de conciërge. Aanvankelijk stelt Jacob, zich bewust van de hiërarchie binnen de orde, zich terughoudend op. Maar gaandeweg groeit er een verstandhouding tussen de gelovige conciërge en de gast die een misdaad op zijn geweten heeft. Jacob verliest zich in de aandacht die hij krijgt en is bereid ver te gaan om de vriendschap te behouden.

NRC gaf vier sterren! Lees de recensie hier.

Meer informatie

Een reis door het leven - de Zomerleesclubs van Senia

donderdag 7 juni 2018

In samenwerking met Senia organiseren we vanmiddag een bijeenkomst voor iedereen die er weleens over denkt om bij een leesclub te gaan.

Wat is Senia?
Senia is dé landelijke organisatie van leesclubs en muziek-luistergroepen.
In een leesgroep lees je meer, en je ontmoet er leuke mensen.
In een muziekluistergroep luister je intensiever en met meer achtergrondkennis, en raak je beter thuis in de klassieke muziek - samen met andere muziekliefhebbers.

 

Meer informatie

Feestelijke boekpresentatie Volle bloei, van en met Hetty Kleinloog (Besloten)

vrijdag 8 juni 2018

De boekpresentatie vindt plaats in Podium Mozaïek, waar wij de boekverkoop mogen verzorgen. De presentatie is besloten en alleen voor genodigden. 

Volle bloei vertelt het verhaal van vijf vrouwen op leeftijd: Danny, Wanda, Lies, Anneke en Greetje. Ze ontmoeten elkaar op de begraaf­plaats, waar ze bloemen leggen op de graven van hun overleden echtgenoten. Als blijkt dat ieder van hen nog een droom te verwezenlijken heeft, nemen ze een besluit: ze zijn weer zo jong als ze zich voelen en gaan overdoen wat overgedaan moet worden.

Zo wil Danny, een Jordanese met suikerspinkapsel, nog één keer een hit schrijven én zingen. En Wanda, die er groot en mannelijk uitziet, wil bewijzen dat ze ook in haar eentje een wereldreis kan maken. Lies, altijd gehuld in pasteltinten, zou voor het eerst in haar leven een grote liefde willen én een orgasme. Anneke is op zoek naar haar ter adoptie afgestane zoon. En Greetje wil weten of ze de moord op haar man, waarvoor ze twaalf jaar heeft vastgezeten, wel echt heeft gepleegd.

Hetty Kleinloog is scenario– en toneelschrijver, tekstdichter, romanschrijver, dramadocent en regisseur.

Meer informatie

Feestelijke boekpresentatie 'Tien op een ezel - Berbers spreekwoordenboek' van en met Mohammed Benzakour

donderdag 14 juni 2018

Vandaag vieren we de verschijning van het nieuwe boek van Mohammed Benzakour: Tien op een ezel - Berbers spreekwoordenboek.
In het Berbers spreekwoordenboek Tien op een ezel doet Mohammed Benzakour een poging de Berbers te ontsluieren aan de hand van hun spreuken en spreekwoorden. Wie zijn de Berbers? Wat spookt er door hun wonderlijke geest? Tien op een ezel is veel meer dan alleen een taalkundig boek. De vele mooie, dwaze en beeldende spreekwoorden voeren Mohammed Benzakour terug naar zijn jeugd in Marokko, met de verhalen en sagen waarin die ingenieuze spreekwoorden te vinden zijn. Tien op een ezel is een wonderschone ode aan een oeroud volk, de Berbers, en hun schitterende taal.

 

Meer informatie

Henk Rijks signeert 'De overblijfvader'

zaterdag 16 juni 2018

Boek van de Maand van Monique: De overblijfvader van Henk Rijks. Ronkend, scherp geschreven, een boek zonder plan B, in de categorie unputdownable. Sluit naadloos aan op zijn eerdere boek De kostwinner, maar dat hoef je niet gelezen te hebben om hier direct aan verslingerd te raken. Ultieme vaderdagtip! En speciaal daarvoor is de auteur zaterdag 16 juni, daags voor Vaderdag, om 11 uur in de winkel om te signeren en je boek van een persoonlijke opdracht te voorzien.

Meer informatie

Rijden jullie ook voor duiven? De dierenambulance staat voor de deur

zondag 24 juni 2018

Altijd al eens een dierenambulance van binnen willen zien? Vandaag kan dat! Ron Niezen en Bibi Dumon Tak werken als vrijwilligers op de dierenambulance. Ron parkeert de ambulance voor de deur van onze winkel, en samen met Annemiek van Kessel, zal hij je alles vertellen over het werken op de ambulance. Daarna mag je de ambulance van binnen bekijken!

Voor kinderen én grote mensen.

Annemiek van Kessel is de schrijfster van het boek Rijden jullie ook voor duiven? dat onlangs verscheen. Spannende, droevige en humoristische verhalen over dier én mens. Je kunt het boek bij ons kopen en laten signeren. Ook kun je het kinderboek van Bibi Dumon Tak bij ons kopen, Mee met de dierenambulance.

Meer informatie
pro-mbooks3 : libris