maart

De maandelijkse schrijverspitch bij Monique

zaterdag 3 maart 2018

Als je een boek in eigen beheer hebt uitgegeven, weet je vast wel hoe lastig het is om 'binnen te komen' in de boekhandels. Ook Monique krijgt zoveel verzoeken dat ze die niet allemaal kan honoreren.

 

Meer informatie

Boekbespreking 'Ze zullen denken dat we engelen zijn' van Bert Natter, door onze Leeskring

maandag 5 maart 2018

Kun jij heerlijk lang discussiëren over dat nieuwe boek dat je las, maar zijn je vrienden en familie het zat? Of wil je eens horen wat anderen er nou van vonden? 
Lees je veel, of wil je juist graag meer lezen, maar kom je er zonder stok achter de deur niet aan toe? En heb je altijd al eens ’s avonds in een dichte boekhandel rond een volle tafel willen zitten met medelezers?

Dan is onze leeskring perfect voor je!

Onder professioneel voorzitterschap van ervaren leesclubleiders bespreken we elke maand op maandagavond een nieuw boek. Op de avonden zelf kiezen we in overleg het volgende boek en de volgende datum. Je kunt per keer beslissen of je komt, maar ervaring leert: als je er één keer bent geweest, wil je niet meer anders!

Graag wel even aanmelden in de winkel of mail naar [email protected]). Deelname € 9,- per avond (inclusief koffie/thee/iets anders/versnapering). Tijd: 19.00-21.00 uur.

Overwin je schroom en probeer het eens. Ervaring is niet vereist en de avond zal je rijker maken!

Meer informatie

Feestelijke boekpresentatie 'Anders mooi' met Marlies Kieft én Pippa

donderdag 8 maart 2018

Vandaag is het driedubbel feest: we vieren de verschijning van het boek én Pippa's 17e verjaardag! En dat allemaal op Internationale Vrouwendag! Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere presentatie bij te wonen. 

 

Meer informatie

Arjan Vliegenthart signeert 'Onder Amsterdammers - vier jaar wethouder in 020'

zaterdag 10 maart 2018

Vandaag signeert buurtgenoot en Amsterdams SP-wethouder Arjan Vliegenthart zijn pas verschenen boek 'Onder Amsterdammers - vier jaar wethouder in 020'. 

Tijd: 12.00-13.00 uur; iedereen van harte welkom!

 

Meer informatie

Pauline Vijverberg over haar nieuwe boek Onder de vlinderboom. Een historische roman over herinneringen en familiegeheimen uit de Boerenoorlog

zondag 11 maart 2018

Lucky Beans

Vandaag spreekt Pauline Vijverberg in onze winkel over haar nieuwe boek Onder de vlinderboom. In haar boek noemt ze kleine geluksboontjes van de koraalboom (familie van de Vlinderbloemenboom). In het Engels heet die boom lucky bean tree. Daar heeft ze heel veel van verzameld en in kleine zakjes gedaan. Kleine zakjes van geluk als het ware. Die gaat ze uitdelen aan wie ze ook maar nodig denkt te hebben! Verder signeert ze natuurlijk met plezier.

Pauline Vijverberg (Tokio, 1964), die woont en werkt in Zuid-Afrika, debuteerde met de historische roman Alexine, over het leven van Alexine Tinne. In Nederland brak ze in 2017 door met haar historische roman Het suikervogeltje, een verhaal over hoe Rotterdamse weesmeisjes door de VOC worden gevraagd als toekomstige bruiden voor kolonisten in Zuid-Afrika.
Over Het suikervogeltje schreef de pers:
Sonja de Jong in het Noordhollands Dagblad: 'Pauline Vijverberg dompelde zich met hart en ziel in de leefwereld van de zusjes en deed uitputtend onderzoek in de archieven.'
Dr. Hans Ester in het Reformatorisch Dagblad: 'Dit is een mooie, ontroerende roman van een schrijfster die veel van het achttiende-eeuwse Zuid-Afrika afweet.' 

Meer informatie

Boekenweek: Schrijfworkshop door Michiel Stroink, auteur van (o.a.) De notaris en het meisje

maandag 12 maart 2018

Vanavond geeft auteur Michiel Stroink een schrijfworkshop in onze winkel. 

De workshop is bedoeld voor beginnende schrijvers, fervente lezers, voor iedereen die geïnteresseerd is in het hele proces van schrijven en een roman creëren. Deelname kost je maar €12,50. Tijd: 19.30-21.30 uur. Beperkt aantal plaatsen, inschrijven via [email protected]

 

Op het programma o.a.:
Het gereedschap van de schrijver; fictie / non-fictie; plot; ruimte; personages; tijd; thema's en motieven; stijl; vertelvorm en schrijfproces.
Dit alles geïllustreerd met voorbeelden uit de moderne Nederlandse literatuur.
Meer informatie

Leerlingen OSB bezoeken De Nieuwe Boekhandel

donderdag 15 maart 2018

Auteur Bettina Drion geeft zelf al jaren schrijfles op de OSB, een middelbare school in de Bijlmer. Ze heeft intussen een groepje enthousiaste leerlingen verzameld die heel serieus bezig zijn met hun eigen verhaal, waar ze aan het einde van het jaar  een boekje van maak en een verhalenbundel voor de school.

Elk jaar verzorgt ze een uitje voor haar schrijvers om ze in contact te laten komen met de schrijverswereld. Voor dit jaar bedacht ze dat het leuk zou zijn ze mee te nemen naar een echte Amsterdamse boekwinkel en moest toen aan De Nieuwe Boekhandel denken. Of wij dat leuk zouden vinden. NATUURLIJK!! 

 

Meer informatie

Feestelijke boekpresentatie 'Als je brein je bedriegt' van en met Geertje Paaij

vrijdag 16 maart 2018

Vandaag presenteert Geertje Paaij bij ons haar nieuwe boek: Als je brein je bedriegt.
Geertje Paaij (1952) schrijft boeken over sociaal-maatschappelijke onderwerpen. Als redactielid van Ypsilon, de familievereniging van mensen met psychosegevoeligheid, verschijnen artikelen van haar hand in Ypsilon Nieuws.

Geertje heeft jarenlang bij het Openbaar Ministerie en de Reclassering gewerkt. Daarna maakte zij de overstap naar de politiewereld.
In haar werk draait alles om sociale veiligheid. Een onderwerp dat Geertje nauw aan het hart ligt.

Meer informatie

Feestelijke boekpresentatie van het 'Kookboek van Amsterdam' mét hapjes en drankjes!

zaterdag 17 maart 2018

Bij dezelfde uitgever met wie we het BoLo-kookboek maakten, verschijnt nu het Kookboek van Amsterdam! Dat gaan we op bijpassende wijze vieren. Iedereen is van harte welkom om typisch Amsterdamse hapjes te komen proeven. En het boekje te kopen, natuurlijk. 

Meer informatie

Tinkebell.: Het gevaar van angst - Hypochonderen in Fukushima

zondag 18 maart 2018

De kernramp op 11 maart 2011 in Fukushima. Iedereen herinnert zich het nieuws. En waarschijnlijk gaan de meeste mensen er van uit dat velen stierven door de straling. Maar dat is niet zo. Er zijn geen stralingsdoden.

Jazeker, er zijn wel mensen overleden. Alleen was de doodsoorzaak nog verontrustender, namelijk angst. Dat klinkt onwaarschijnlijk, en het is dan ook een ingewikkeld verhaal.

Meer informatie