maart

De maandelijkse schrijverspitch bij Monique

zaterdag 2 maart 2019

Als je een boek in eigen beheer hebt uitgegeven, weet je vast wel hoe lastig het is om 'binnen te komen' in de boekhandels. Ook Monique krijgt zoveel verzoeken dat ze die niet allemaal kan honoreren.

Om toch iedereen de gelegenheid te geven zijn of haar boek te komen aanbieden houdt ze daarom elke eerste zaterdag van de maand een schrijverspitch (ook voor schrijvers die wel bij een reguliere uitgever zitten). 

Je krijgt dan 3 minuten de tijd om te vertellen wat jouw boek zo goed en zo speciaal maakt en Monique te overtuigen dat het beslist in De Nieuwe Boekhandel zou moeten liggen. Je hoeft geen afspraak te maken. De schrijverspitch is openbaar, en iedereen is welkom om te komen luisteren. Tijd: 10:00-11:00 uur. In het filmpje wordt een andere dag genoemd, maar het is echt op deze zaterdag)

Meer informatie

De Nieuwe Leeskring bespreekt 'Normale mensen' van Sally Rooney

maandag 4 maart 2019

Deze avond bespreken we met onze eigen Leeskring - met klanten uit de buurt en ver daarbuiten) de veelgeroemde roman Normale mensen, van de jonge Ierse schrijfster Sally Rooney.

Monique: ‘Idioot goed, en met geen enkel ander boek te vergelijken. Vanaf je schooltijd onlosmakelijk met je eerste liefde verbonden zijn, elkaar weer loslaten, weer bij elkaar komen... Sally Rooney beschrijft het in een stijl die ik niet anders kan verwoorden dan beschrijvend, droog, haast staccato en scenario-achtig. Echter, je kunt maar één ding: dit boek ademloos uitlezen’.

Meer informatie

Boekenweek: Ik, moeder - met Joke Hermsen, Sanneke van Hassel, Eva Kelder, Jannah Loontjens en Annemarie de Gee

zondag 24 maart 2019

Ik, moeder

Tijdens de Boekenweek spreken we over hét boekenweekthema dat veel stof deed opwaaien: De moeder, de vrouw.

Deze middag dragen Eva Kelder, Annemarie de Gee, Joke J. Hermsen, Jannah Loontjens en Sanneke van Hassel voor uit hun werk en ze gaan samen de discussie aan. Verandert het moederschap hun schrijverschap? Zien zij hun kind als een inspiratiebron of als hindernis? Welke rollen vervullen ze als moeder en als vrouw, en hoe verenigen zij die met elkaar? En met hun werk?

Aanvang 15.00 uur, einde 16.00 uur, daarna borrel en signeren. Vrije toegang, graag aanmelden via [email protected]

Iedereen van harte welkom!

 

 

Meer informatie

Boekenweek: De maakbaarheid van het moederschap, met Marlies Kieft en Jocelyn Vreugdenhil

woensdag 27 maart 2019

Op deze speciale Boekenweekmiddag vertellen auteurs Marlies Kieft en Jocelyn Vreugdenhil over hun ervaringen als moeder van een kind met het syndroom van Down, en als lesbische moeder. In hoeverre is het moederschap maakbaar? Ze lezen voor uit hun boeken, en gaan met elkaar en met het publiek in gesprek. Kom je ook? Meld je dan even aan via [email protected] Vrije toegang.

Meer informatie

Moving into the dark: Olga Tokarczuk in De Balie

donderdag 28 maart 2019

Deze avond verzorgt De Nieuwe Boekhandel de boekverkoop bij de lezing van Olga Torkarczuk in de Balie.

Olga Tokarczuk on the current state of Poland

With her work, Polish writer Olga Tokarczuk has won the International Man Booker Prize, but she is also highly controversial in her home country. Her critical approach of Polish history, shedding a light on the darker chapters of the country, has led to smear campaigns by Polish politicans and right wing groups. Program editor Anne-Marijn Epker speaks with Tokarczuk about the Dutch edition of her latest work The Books of Jacob and we reflect together with Polish-Dutch journalist & writer Dore van Duivenbode on Tokarczuk’s fiction, life and current developments in Poland.

Many consider Olga Tokarczuk, author of eleven popularly and critically acclaimed works of fiction and non-fiction, to be the most important Polish writer of her generation. In her twelfth book, The Books of Jacob, Tokarczuk searches for Jacob Frank, a highly controversial historical figure and the leader of a mysterious, heretical Jewish splinter group that converted at different times to both Islam and Catholicism.

Meer informatie

Boekenweek: Jan van Mersbergen presenteert 'De onverwachte rijkdom van Altena'

zaterdag 30 maart 2019

Auteursoptreden van Jan van Mersbergen, met borrel en signeren.

 

Over zijn nieuwe boek 'De onverwachte rijkdom van Altena':

Het is een warme zomermiddag wanneer Frank en zijn zoon de dorpsstraat binnenrijden. Die straat is meestal uitgestorven, maar nu staat er een opvallend klein en broos persoon. Een Japanse heer, een exotische verschijning. Hij komt met het bericht dat Rochat overleden is; de man die dertig jaar geleden zonder opgaaf van reden een heel meer liet omheinen en afsluiten. Hij maakte daarmee een einde aan de lange dagen die de jeugd daar in de zomer doorbracht en zette zo een compleet dorp buitenspel, om – zo denken de mensen – zijn eigen hobby te kunnen beoefenen. Rochat werd door iedereen gehaat.
Ook de dochter van Rochat duikt opnieuw op in het dorp. Waarom geeft ze Frank en zijn vrouw Marlies de sleutel van het hek rondom het grote meer? Marlies leidt de lezer door een legpuzzel van verhalen en mysteries. Na een nachtelijke zoektocht ontdekt ze samen met Frank dat het meer een geheim in zich draagt dat het gezin geweldige rijkdom kan geven.
Wat doet zo’n plotselinge kans met je? Kies je ervoor om je eigen weg te gaan, of te delen? Met zijn nieuwe roman slaat Jan van Mersbergen een verrassende weg in. De onverwachte rijkdom van Altena laat zien dat delen pas zin heeft als iedereen ervan profiteert. Een intrigerend verhaal over afgunst en solidariteit onder de uitgestrekte hemel van de Nederlandse polder.

 

Vrije toegang, aanmelden gewenst via [email protected]

 

 

Meer informatie

Boekenweek: 'Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen', met dochter Mayke Smit (1968) en moeder Alice Altink (1947)

zaterdag 30 maart 2019

Van je moeder moet je het hebben, van je dochter kun je het krijgen…
Openhartige gesprekken over relaties, seksualiteit en vrouw-zijn
van dochter Mayke Smit (1968) en moeder Alice Altink (1947)
Een waargebeurd avontuur dat zich laat lezen als een roman die de moeder-dochterrelatie beschrijft vanuit het perspectief van zowel de dochter als de moeder.

Programma met voordracht en zang

Inloop 15.45 uur; aanvang 16.00 uur, einde 17.30 uur

Vrije toegang, aanmelden gewenst via [email protected]

Meer informatie

Verjaardagsfeest van twee jarige klanten: Mathilde en Mirjam

zondag 31 maart 2019

(Tijd volgt)

Tijdens het feestje is de winkel natuurlijk gewoon open!

Wil je ook eens ergens anders een feestje vieren dan in je eigen huis? Neem contact met ons op, we vinden het leuk!

Meer informatie