mei

Bas Steman in De Nieuwe Boekhandel

donderdag 3 mei 2018

De aangrijpende, autobiografische roman “Morgan, een liefde” vertelt een wonderlijk verhaal, over een thema dat je in de literatuur zelden aantreft.

Een sceptische hoofdpersoon worstelt met herinneringen die niet van hem kunnen zijn, maar die tot in detail overeen blijken te komen met het leven van een Britse soldaat die is omgekomen bij de Slag om Arnhem in 1944. De angsten, herinneringen aan de oorlog, een naam, details van het ouderlijk huis, een passie die ze samen delen. Bestaat er iets als een ziel, een vorig leven? De schrijver gaat op zoek naar een oude vrouw, de geliefde van Morgan.

Op 3 mei a.s. is Bas Steman te gast bij ons in de winkel.

Daar vertelt hij openhartig over zijn bizarre en fascinerende zoektocht en over de achtergronden bij zijn roman. Ook illustreert hij zijn verhaal met foto’s.
Een reis die begint met een angstaanval en eindigt met een bezoek aan de familie van Morgan in Wales. Waarom is hij zo ver gegaan? Is hij een levend ‘bewijs’ van reïncarnatie? Was hij Morgan Probert? Is het toeval of is het de waan?

Sinds de publicatie van “Morgan” ontvangt Steman regelmatig berichten van mensen met vergelijkbare ervaringen. Waar duidt het op?

Meer informatie

De Nieuwe Leeskring bespreekt 'Wie weet' van én met Jannah Loontjens

maandag 14 mei 2018

Vanavond bespreekt De Nieuwe Leeskring Wie weet van schrijver en filosoof Jannah Loontjens. Jannah Loontjens zal zelf ook bij de bespreking aanwezig zijn, dus als je haar zelf een vraag wilt stellen of je exemplaar wilt laten signeren, is dit je kans!

 

LET OP: deze boekbespreking zou eerst op 7 mei zijn, maar door wat onhandige vluchtvertragingen voor Jannah Loontjens (die we er natuurlijk toch erg graag bij hebben), is de bespreking een weekje opgeschoven. We zien jullie op de 14e dus!

Meer informatie

Verjaardagsfeest van een van onze klanten

donderdag 24 mei 2018

Vanavond viert een van onze klanten haar verjaardag in de winkel. Het is een besloten feestje! Wil je dit ook? Neem contact op met Monique of Bart. Alvast gefeliciteerd!

Meer informatie

Het Millennial Manifest: wat is er aan de hand?

zondag 27 mei 2018

LET OP: Dit evenement is helaas geannuleerd

 

Onlangs verscheen Het Millennial Manifest - een nieuwe kijk op prestatiedruk, keuzestress en verbondenheid. In 2018 maken de auteurs, Aik Kramer, Emma Westermann en Thijs Launspach, een tour door Nederland. Hun doel: de millennial-generatie bij elkaar brengen.

Er gaat geen dag voorbij of millennials, de generatie geboren tussen 1980 en 2000, zijn in het nieuws… en helaas niet op een positieve manier. Ze zijn ‘verwend' en ‘onaangepast'. Ze lijden aan burnouts en keuzestress. 

Lees bijvoorbeeld dit artikel van de NOS: Millennials, generatie die niet weet wat hard werken is?

Wat is er aan de hand?

 

Meer informatie